Helios Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 Ingrediente : 500 gr carne porc ( cei care o vor grasca e bine sa puna piept de porc ) 70 gr orez 1 morcov mare 1 ceapa mare 1 bucata telina 1 bucata pastarnac 1 radacina mica patrunjel 1 /2 ardei gras 200 ml smantana 1 lingura rasa faina 1 lingura buna de tarhon tocat 1/4 legatura patrunjel sucul de la 1/2 lamaie (sau otet) 2 linguri ulei sare, piper 1) Se taie carnea de porc cubulete si se pune la fiert, la foc mediu, pentru 45 minute in 2 l apa rece. In primele 15 minute de fierbere supa se spumeaza. 2) In uleiul incins adaugam ceapa tocata fin, morcovul, telina, patrunjelul radacina si pastarnacul date pe razatoarea mare, plus ardeiul taiat cubulete. Se calesc la foc mic pentru 10 minute, pana legumele se inmoaie un pic. * telina, patrunjelul si pastarnacul aveau in total 100 gr 3) Se adauga zarzavaturile in supa, plus piper si 1 lingurita de sare si se mai fierbe inca 15-20 minute. Se da apoi focul la mic astfel inca supa sa nu mai clocoteasca. 4) In acest timp, orezul se fierbe separat si apoi se scurge. 5) Smantana se freaca cu faina si apoi se dizolva cu 5 polonice supa fierbinte, adaugate pe rand. Apoi se toarna smantana incet in oala cu supa, amestecand continuu pentru a nu se branzi. 6) Se adauga suc de lamaie dupa gust (eu am pus 2 linguri suc de lamaie) si se mai lasa 10 minute pe foc foarte mic. Se gusta de sare. 7) Se adauga orezul si patrunjelul tocat marunt in ciorba de porc si se stinge focul. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elena Posted July 17, 2017 Share Posted July 17, 2017 Pe viitor pune și sursa pentru a nu te sancționa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts