Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

[5 ianuarie] 1919 - înfiinţarea Partidului Muncitoresc German


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Imagini pentru deutsche arbeiterpartei

 

 

 

 

 

 

Partidul Muncitoresc German (în germană Deutsche Arbeiterpartei) a fost un partid minuscul, fondat la data de 5 ianuarie 1919 de Anton Drexler (1884 - 1942) la München, Bavaria. La înfiinţare, în afară de lăcătuşul-mecanic Anton Drexler, ales preşedinte al partidului, au mai participat jurnalistul sportiv Karl Harrer şi alte 22 de persoane, majoritatea colegi de serviciu cu Anton Drexler la uzina căilor ferate din München.

 

Membrii partidului se întruneau periodic. La 12 septembrie 1919, Adolf Hitler a participat pentru prima dată la o întrunire a acestui partid. În aceeaşi zi, Anton Drexler l-a invitat pe Adolf Hitler să devină membru al partidului. După câteva zile, Hitler a fost înscris ca membru al acestui partid şi, scurt timp după aceea, a preluat conducerea partidului.

 

La 20 februarie 1920, Partidul Muncitoresc German a fost redenumit Partidul Naţional-Socialist al Muncitorilor Germani (NSDAP) şi a continuat să existe până la înfrângerea Germaniei în al Doilea Razboi Mondial, în 1945. În perioada 1934-1945, NSDAP a fost unicul partid politic din Germania naţional-socialistă.

 

 

SURSĂ: Bună Ziua Iaşi.

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, BIS aka OldNab said:

Nu ştiu la ce te referi prin "s-a calicit". Da, a fost o greşeală că a luptat pe două fronturi. Bine, a avut şi ghinion, dar istoria e istorie.

 

Păi, nu a înaintat prea mult.. ?

La asta mă refer.

Link to comment
Share on other sites

Aliati? Armata italiana era slaba, de cea romana sau ungura nu mai zic. Nemtii luptat aproape singuri. 4th Reich will rise!

Apropo, la Stalingrad nemtii nu au avut echipamentul de iarna, rusii da. Peste 70% din soldati au murit inghetati, tancurile se stricasera. Orasul era aproape luat. Pacat, pacat... Poate nu mai stiam acum de ciori sau evrei.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.