Jump to content

Depresia postpartum: simptome, cauze, tratament


KyubyZEM RPG
 Share

Recommended Posts

   depresia-postpartum.jpg?width=290

 

   Depresia postpartum este definită ca acea stare de tristeţe nejustificată, care se manifestă la scurt timp după naşterea copilului (de regulă, la 4-6 săptămâni de la naştere, dar şi după câteva luni) şi care persistă pe termen lung. Tulburările de somn, lipsa de energie, anxietatea şi nervozitatea sunt, de asemenea, simptome specifice depresiei postpartum.

   Deşi cauza depresiei postpartum nu este pe deplin cunoscută, specialiştii asigură că această tulburare nu denotă lipsa de iubire faţă de nou-născut, aşa cum se tem multe mame. Iar depresia postpartum nu afectează doar femeile: potrivit unui studiu, aproximativ 10% dintre proaspeţii tătici sunt afectaţi de această tulburare psihologică.

   Conform celor mai recente statistici, depresia postpartum afectează una din şapte femei care au născut. Interesant este că incidenţa depresiei postpartum este mai crescută în mediul urban, iar asta poate fi urmarea unui stil de viaţă dezechilibrat – alimentaţie haotică, stres, lipsă de mişcare şi de odihnă etc.

   Trebuie ţinut cont că depresia postpartum nu este o afecţiune care trece de obicei de la sine, fiind deseori necesar ajutor medical de specialitate, pentru a preveni complicaţiile, cum ar fi suicidul sau alte tulburări de natură psihică mult mai grave. Sunt însă şi cazuri când simptomele se ameliorează, deoarece persoana afectată conştientizează că starea sa psihică  are efecte negative asupra celor dragi şi ia măsuri pentru a-şi schimba stilul de viaţă, dar şi pentru că este ajutată de persoanele apropiate să depăşească această problemă.  sursa: csid.ro

Edited by KyubyZEM RPG
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.