Jump to content

EURO 2020 – IAR LA TELEVIZOR!!!???

Madalin
 Share

Recommended Posts

q3BKCyV.jpg

Scriam atunci cand am fost cap de serie, in preliminariile pentru mondialul sovietic, ca avem o grupa din care putem sa terminam pe locurile 1 – 4. Si acum e la fel, cu amendamentul ca nu mai suntem cap de serie, ci chiar pe locul 4. Optimistii de canapea spun ca ne calificam, pesimistii ca nu prea. Si eu spun ca nu ne vom califica, dar vom fi la un pas sa o facem. Ca intotdeauna. Ori terminam pe locul 4, ori terminam pe locul 3 si pierdem barajul, daca ajungem la el. Dupa cum bine stim, nu prea le avem cu barajele. La fel cum nu prea le mai avem cu fotbalul.

Campioni mondiali la amicale, cand am dat de o competitie cvasioficiala, am reusit sa “o luam in mana”, cum s-ar spune in lumea fotbalului. Cum spunea candva nea Piti : jucatorii trebuie sa aiba mai multa mentalitate! Stiti si voi la ce se referea, chiar daca formularea e tipica pentru fotbalul autohton. Cum dam de putina presiune, cum clacam. Si am pierdut intotdeauna puncte cu echipe mici, pe care intr-un amical le-am fi invins fara probleme.

Revenind la grupa, era normal sa intalnim o echipa puternica si inca doua bune. Am picat cu nordicii, in comparatie cu care stam foarte prost fizic. Si cu astfel de echipe am avut probleme. Experimentele lui Contra, caruia ii reprosez cel mai mult ca nu a cristalizat un prim unsprezece, s-ar putea sa ne puna probleme in aparare. In atac putem tine fara probleme un rezultat egal, de multe ori nici nu se pune problema sa marcam.
Un alt aspect important e ca Spania e intr-o scadere evidenta. Toata lumea o vede castigatoare, dar eu cred ca Suedia va castiga grupa. O echipa de sferturi de campionat mondial. Spania nu mai are jucatorii de istorie recenta, iar cei de acum sunt de doua categorii. Supravietuitorii sunt uzati si blazati, cei noi inca nu sunt jucatori in jurul carora se strange echipa.

Ciudata si declaratia lui Mihai Stoichita, care arata un optimism debordant, chiar de psihopat pe alocuri. Poate incearca sa incurajeze echipa, dar va fi greu sa ne motivam. Jucatorii tineri vor fi dominati fizic si chiar tactic, pentru ca nu au experienta necesara la acest nivel. Si nici valoarea de moment. E adevarat ca sunt jucatori de perspectiva, dar mai trebuie rabdare cu ei.

Vreau din tot sufletul sa ne calificam, dar mai vreau din tot sufletul sa ne dam seama ca trebuie sa nu mai traim din amintirile “generatiei de aur” si a celei de la Euro 2008, cand si atunci am fost la un pas sa ne calificam, dar, ca intotdeauna, ne-a lipsit ceva. Trebuie sa privim lucid, cu rabdare, sa constientizam ca trebuie sa construim o echipa pentru viitor. Si un pas bun si firesc ar fi sa ne indreptam atentia catre performanta echipei de tineret si sa lasam toti jucatorii eligibili acolo. Si dupa acel punct zero, sa incercam sa ii protejam si sa ii promovam cerebral pentru a-si atinge potentialul maxim.

Sursa

• .Vlad locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.