Jump to content

Viziteaza Sighisoara – Obiective Turistice + Istoric


Nic
 Share

Recommended Posts

vista-sighisoara.jpg

 

Situata in inima Transilvaniei, la 120 de kilometri de Brasov, 95 de kilometri de Sibiu si 55 de Targu-Mures, Cetatea medievala a Sighisoarei este legata istoric de tatal lui Vlad Tepes, Vlad Dracul, care a locuit in cetate.

In Sighisoara se ajunge usor atat cu trenul, cat si cu autoturismul sau cu microbuzele care circula pe directia Brasov-Targu-Mures.

Construita de catre colonistii sasi in secolul XII-lea pe malul Tarnavei Mari, Sighisoara este printre putinele cetati medievale inca locuite, ea fiind inscrisa pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Cetatea este construita pe doua “etaje”, pe cel de sus aflandu-se Biserica din Deal si Scoala, iar la baza fiind cladirile cetatii. Zidul a fost construit in secolul al XIV-lea, avand o inaltime cuprinsa intre 4 si 14 metri, avand din loc in loc turnuri de aparare ce apartin diferitelor bresle mestesugaresti.
Din cele 14 turnuri construite initial, azi se mai pastreaza doar 9, cel mai important, devenit si simbolul Sighisoarei, fiind Turnul cu ceas cu 7 figurine ce reprezinta zilele saptamanii.

Principala atractie a cetatii o reprezinta Festivalul Medieval de la Sighisoara care are loc an de an la sfarsitul lunii iulie. Oferta de cazare este destul de mare, in functie de buget putandu-ne caza atat in interiorul cetatii, cat si in afara ei. De asemenea, o multime de terase si restaurante, cu preturi nu prea piperate, ne astepta sa le trecem pragul, un loc foarte bun descoperit de noi fiind in Piata Hermann Oberth.

 

Per total, Sighisoara este un oras in care totul este roz, foarte curat si ingrijit - felicitari celor de la primarie care au stiut sa mentina “aerul” istoric al cetatii - realizand ca, de fapt, acesta este singurul lucru care poate atrage turisti.

 

Ce sa vizitezi in Sighisoara

 

OBIECTIVE TURISTICE IN SIGHISOARA

harta-sighisoara.thumb.jpg.9427a06d9cfe0d7d37c01a1c646a3199.jpg

PIATA CETATII

Daca in trecut aici se judecau procesele si se facea comert, astazi Piata Cetatii este un loc foarte bun de pierdut vremea la o limonada sau la o bere rece. Pe drumul ingust ce duce spre Turnul cu Ceas, pe partea dreapta, intalnim “Casa cu cerb” si “Casa Vlad Dracul”. Urcand pe Strada Scolii spre Scara acoperita a scolarilor ne putem opri in nenumaratele magazine cu suveniruri, aflate pe stanga si pe dreapta strazii.

 

Sighisoara - Piata Cetatii
 

 

Viziteaza Sighisoara

TURNUL CU CEAS

Emblematic pentru Cetatea Sighisoarei, Turnul cu ceas trebuie neaparat vizitat. Chiar daca in plin sezon cozile pentru bilete sunt mai lungi si este aglomerat, privelistea din turn merita asteptarea.

Turnul cu Ceas, inalt de 64 de metri, este asezat in partea sud-estica a fortificatiei, si este unul dintre cele doua turnuri de poarta ale Cetatii, dominand pietele Orasului de Sus si Orasului de Jos. Spre deosebire de celelalte turnuri ale Cetatii, acesta nu a apartinut niciunei bresle, ci a fost al autoritatii publice, fiind sediul Sfatului Orasenesc. Partea inferioara a turnului dateaza din secolul al XIV-lea, iar nivelurile superioare sunt ulterioare.

Acoperisul, distrus de incendiul orasului din 1676, a fost refacut de mesteri austrieci in 1677, forma de bulb a acestuia fiind cea mai veche marturie pastrata despre patrunderea barocului austriac in Transilvania. In 1894 acoperisul a fost inlocuit cu cel actual, cu tigle smaltuite, iar la 1900 a fost reconstruita cladirea anexa. 




Sighisoara - Turnul cu ceas

Ceasul exista in 1648, cand mesterul Johann Kirtschel a adaugat sferturile de ora si figurinele care reprezinta zilele saptamanii, refacute tot de el dupa incendiul din 1676. Parterul prezinta doua porti carosabile boltite, una dintre ele fiind zidita in secolul al XVIII-lea si transformata in inchisoare. Exteriorul pastreaza o parte a gurilor de tragere si aruncare, iar la ultimul nivel se afla o galerie de unde poate fi admirat orasul.

Turnul cu Ceas este precedat de o barbacana cu doua porti, formand ansamblul Portii din Fata, in curtea barbacanei fiind amenajat, in anul 1844, Coridorul doamnelor batrane. In 1899, in Turn si cladirea alaturata, a fost organizat un muzeu al orasului, ale carui colectii au fost continuu imbogatite si care contine, alaturi de alte exponate, macheta orasului medieval la 1735.
 
Pe langa toate acestea, Sighisoara, orasul in care stau inca de la 2 ani mai are ogramada de alte frumuseti care merita vazute. Chiar daca e considerat mic dupa suprafata, este un oras special in mai multe feluri.
 
Edited by AT NicFTW
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.