Jump to content

Ministerul Mediului nu va introduce o nouă taxă auto în 2020: "O astfel de taxă trebuie gândită bine înainte de a fi implementată"

Madalin AM
 Share

Recommended Posts

Ministerul Mediului nu va introduce o nouă taxă auto în 2020: "O astfel de taxă trebuie gândită bine înainte de a fi implementată" - Poza 1

Ministerul Mediului a anunțat că nu va introduce nicio formă de taxă auto pentru mașinile second-hand în cursul anului 2020, în special din cauza faptului că ar putea fi declarată ilegală de Uniunea Europeană.

Timbrul de mediu, cea mai recentă formă de taxă auto, a fost eliminat la începutul anului 2017, iar ulterior au existat numeroase propuneri pentru introducerea unei noi forme de taxe auto, în special ca urmare a creșterii semnificative a importurilor de mașini second-hand.

Ministerul Mediului anunțat însă acum că o astfel de taxă nu va fi introdusă în cursul anului 2020, mai ales ca urmare a faptului că toate formele de taxă auto au fost declarate ilegale de către Uniunea Europeană.

"Cele 3-4-5 formule încercate au intrat în gravă contradicție cu directivele europene. Eu cred că o asemenea măsură trebuie gândită bine și întoarsă pe toate fețele. Nu cred că în acest an vom avea o asemenea măsură implementată", a explicat Costel Alexe, ministrul Mediului.

Cu toate acestea, proprietarii de mașini second-hand se confruntă deja cu apariția unor taxe. În București, noua taxă auto Oxigen trebuie plătită de șoferii cu mașini cu motoare de până la Euro 3 inclusiv, iar măsura va fi extinsă și la mașinile cu motoare Euro 4 începând de la 1 ianuarie 2021.

În paralel, singura opțiune oferită de stat pentru a încuraja achiziția de mașini noi în locul celor second-hand din import este continuarea programului Rabla. Potrivit primelor detalii, ediția din acest an a programului Rabla va începe în luna martie și va integra în continuare și componenta Rabla Plus pentru achiziționarea de mașini electrice cu un bonus guvernamental consistent.

Sursa: aici

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.