Jump to content

Samsung Z Flip este noul telefon de top cu clapetă

Madalin
 Share

Recommended Posts

samsung_z_flip-002-201x300.jpg

Samsung a prezentat oficial și noul Galaxy Z Flip, care nu mai era de mult un secret, dar acum am aflat totul despre telefon. Surpriza pentru mine a fost că este mai ieftin decât Motorola Razr, dar mai performant.

Este un smartphone cu clapetă, cu ecran flexibil, care se închide pe lungime, nu pe lățime ca Galaxy Fold. V-am spus deja că aceasta este forma de telefon care mi se pare potrivită pentru un foldable deoarece îți permite să ții în buzunar sau în poșetă un telefon micuț, pătrat, care la nevoie se deschide și ia forma unui smartphone uzual.

Și poate că veți spune că v-ați obișnuit să purtați în buzunar un smartphone mare, de 6+ inchi, dar credeți-mă că nu este așa. Când am trecut de la Note9 la Samsung S10, nu S10+, am făcut-o special pentru dimensiunile mai reduse ale acestuia și avantajul s-a cunoscut rapid. Pur și simplu este mai ușor de transportat, de pus rapid în buzunar, de pus într-un locaș al mașinii șamd.

Telefonul are pe exterior două camere (normală și ultra-wide) și un ecran foarte mic, ceva de genul 3 x 1 cm (300 x 112 px), cât să vezi pictograme de notificări și chiar și să faci un selfie fără a deschide telefonul, dar folosind camera exterioară. În interior, odată deschis telefonul, ai un ecran complet și o cameră punch-hole.

Cei de la Samsung au spus că are o balama ca la laptopuri, reglabilă în diverse unghiuri (Flex Mode), iar software-ul știe să folosească asta cu niște idei ce par bune. Poți vedea un clip YouTube în jumătatea de sus, iar în cea de jos comentariile clipului, de exemplu.

Bateria le-a ieșit bine, are 3.300 mAh, pe când concurentul direct Motorola Razr doar 2.500 mAh. Mai mult, Samsung a mers cu un procesor de top și 8 GB memorie RAM, pe când Motorola Razr are un Snapdragon 770, să-i zice mid-range spre high-end. Uitați aici o comparație pe care Samsung o câștigă la toate capitolele.

Telefonul este însă disponibil de acum, din 14 februarie. Prețul este mare, 1380 dolari, deci cam tot atât în euro. Razr costă, dacă țin bine minte, 1.500 €.

Mi se pare că l-au gândit bine. Au vrut un fashion statement și cred că asta au creat, un telefon potrivit pentru diverse vedete și influenceri care vor dori ceva special, ceva flashy.

Specificații Samsung Z Flip:

• ecran 6,7 inchi, AMOLED, rezoluție 2.636 x 1080 px, și ecran de 300 x 112 px pe cealaltă parte pentru notificări
  • cameră normală 12 megapixeli, F/1.8, stabilizare optică, plus cameră ultra-wide 12 megapixel, F/2.2
  • cameră frontală 10 megapixeli
  • chipset Snapdragon 855+, 8 GB RAM și 256 GB stocare, fără microSD
  • baterie 3.300 mAh
  • 802.11ac, Bluetooth 5.0, USB-C, senzor de amprentă pe lateral,
  • dimensiuni deschis 73,6 x 167,3 x 7,2mm, închis 73,6 x 87,4 x 17,3mm

Sursa

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.