Jump to content

Ce s-a întâmplat în plen: bugetul UE pe termen lung, comerțul cu Vietnam, relațiile dintre UE și Regatul Unit


uS DeviL
 Share

Recommended Posts

Ce s-a întâmplat în plen: bugetul UE pe termen lung, comerțul cu Vietnam, relațiile dintre UE și Regatul Unit

 

20150422PHT45002_original.jpg

 

 

Eurodeputații au cerut un buget pe termen lung ambițios pentru UE, au aprobat un acord comercial cu Vietnamul și și-au fixat poziția asupra viitoarelor relații UE- Regatul Unit.

 

Miercuri, într-o dezbatere plenară cu reprezentanți ai Comisiei și Consiliului, eurodeputații au insistat că bugetul pentru 2021-2027 trebuie să obțină o finanțare adecvată. UE trebuie să poată face față noilor provocări, precum transformarea ecologică și digitalizarea, dar să mențină susținerea pentru fermieri, regiuni și orașe, tineri, cercetări și antreprenori, au spus deputații înaintea unui summit UE pe această temă, care urmează să aibă loc pe 20 februarie.

 

Parlamentul a aprobat miercuri un acord de liber schimb și un acord de protecție a investițiilor între UE și Vietnam. Scopul este de a elimina aproape toate tarifele, de a stimula relațiile de afaceri și de a crea noi locuri de muncă în Europa. Citiți interviul nostru cu raportorul Geert Bourgeois (CRE, Belgia).

 

Viitoarele relații dintre UE și Regatul Unit ar trebui să garanteze că firmele de pe ambele părți ale canalului se confruntă cu reguli echivalente în domeniile social, ecologic, fiscal și în ceea ce privește concurența și ajutorul de la stat, au subliniat, miercuri, eurodeputații într-o rezoluție care expune poziția Parlamentului pentru negocierile viitoare.

 

Banca Centrală Europeană (BCE) ar trebui să urmărească în continuare o politică monetară care să stimuleze creșterea economică, dar și statele membre ar trebui să facă eforturi, a spus Parlamentul, miercuri, într-o rezoluție privind activitatea BCE, în urma unei dezbateri plenare cu președinta Christine Lagarde.

 

Procesele decizionale automatizate bazate pe inteligența artificială pot fi rapide și eficiente, dar sunt lipsite de sensibilitatea umană și pot pune probleme consumatorilor. Într-o rezoluție, miercuri, eurodeputații au solicitat protejarea drepturilor consumatorilor și garantarea faptului că datele pe care se bazează deciziile automatizate sunt nepărtinitoare.

Deputații au dezbătut miercuri acțiunile pe care UE ar trebui să le întreprindă în următorii ani pentru a asigura egalitatea între bărbați și femei în UE. Într-o rezoluție aprobată joi, înaintea unei reuniuni ONU cu privire la drepturile femeilor, deputații au solicitat un angajament mai puternic din partea UE pentru abilitarea femeilor. Parlamentul a mai adoptat, miercuri, o rezoluție prin care se solicită stoparea mutilării genitale feminine.

 

Într-o dezbatere, miercuri seară, eurodeputații au discutat despre epidemia de coronavirus și necesitatea unor eforturi colective la nivel UE pentru a controla răspândirea bolii.

 

Parlamentul a solicitat miercuri un sistem UE obligatoriu pentru înregistrarea pisicilor și câinilor și alte măsuri care vizează prevenirea comerțului ilegal cu animale de companie în UE.

 

Luni, Parlamentul a dezbătut noile propuneri ale Comisiei privind modul în care procesul de aderare la UE ar putea fi mai eficient și mai credibil.

 

Ședințele plenare din februarie a fost primele pentru noii europarlamentari al căror mandat a început la 1 februarie în urma retragerii Regatului Unit din UE. Brexit a dus la schimbări în distribuirea locurilor din Parlamentul European și în componența numerică a comisiilor.

 

 

Sursa: europarl.europa.eu

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.