Jump to content

Apple pregăteşte o tehnologie care te-ar putea proteja de privirile nedorite în ecranul telefonului


Madalin
 Share

Recommended Posts

iphone-peeking-640.jpg?height=427&width=640

 

Apple a înregistrat un nu brevet în SUA în care propune „cripatarea” conţinutului de pe ecranul unui dispozitiv de orice fel atunci când  o altă persoană se uită la ecran lângă utilizatorul sau în locul acestuia. Astfel, în cazul în care ai aplicaţia de mesaje sau mail-uri, acestea vor putea fi ascunse în cazul în care altcineva ar putea vedea direct conţinutul afişat. Aceasta nu este o idee tocmai nouă, fiind deja folosită de Huawei pe Mate 30 Pro.

 

Brevetul înregistrat de Apple nu se aplică exclusiv telefoanelor. Compania descrie că această funcţie ar putea fi folosită pe computere, telefoane, tablete şi chiar ceasuri inteligente, fiind necesară integrarea unui nou senzor care să detecteze prezenţa uneia sau mai multe persoane în faţa ecranului. Pe iPhone şi iPad Pro deja există senzorul True Depth, folosit şi pentru autentificarea Face ID. Probabil că pentru implementarea unei astfel de funcţii, compania ar putea să integreze astfel de senzori şi pe alte linii de produse precum iMac, MacBook şi Apple Watch într-o versiune miniaturizată.

 

Modul în care criptarea conţinutului este realizat este însă mult mai interesant. Spuneam că Huawei are deja o funcţie similară pe Mate 30 Pro. Atunci când cineva este detectat lângă sau în spatele utilizatorului, mesajele de pe Huawei sunt ascunse complet. Apple descrie însă o metodă mai interesantă.

 

Textul ar putea fi înlocuit în timp real cu litere aleatorii pentru a nu putea citi textul adevărat, în timp ce fotografiile ar putea fi înlocuite cu altele similare dar cu conţinut complet diferit. Este descrisă şi o tehnologie care ar putea urmări irisul utilizatorului, conţinutul fiind descifrat doar în zona ecranului spre care utilizatorul se uită.

 

Şi mai interesant este faptul că tehnologia ar putea fi extrem de rapidă. Brevetul Apple descrie criptarea conţinutului pentru fiecare cadru în parte afişat pe ecran, deci de 60 de ori în fiecare secundă, pentru o viteză de afişare şi criptare în timp real, fără întreruperi.

 

Desigur, înregistrarea unui brevet nu garantează faptul că tehnologia va fi lansată în viitorul apropiat. Momentan, cele mai recente computere Apple, lansate chiar în ultimele câteva luni, nu includ hardware-ul care să permită astel de funcţii. Cel mai probabil, în cazul în care se concretizează ceva, în următorii 2 sau 3 ani vom vedea aşa ceva pe computere. Pe iPhone şi iPad ar putea veni însă mai repede.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.