Jump to content

Vivo S6 este un telefon 5G accesibil echipat cu procesor Samsung Exynos


Tendoi
 Share

Recommended Posts

Seria de procesoare Exynos de la Samsung este cel puţin controversată. Compania sud coreeană produce în fiecare an cipuri high-end şi mid-range pentru telefoanele sale, însă le oferă doar în anumite regiuni. Acestea sunt considerate a fi inferioare alternativelor Snapdragon de la Qualcomm, însă se pare că există companii care aleg să cumpere astfel de procesoare de la Samsung în detrimentul altor variante. Vivo, producătorul chinez de telefoane, lansează un telefon 5G echipat cu chipset Exynos, însă nu foloseşte decât varianta mid-range nu cea de top, de pe Galaxy S20.

Noul Vivo S6 5G va fi lansat foarte curând în China şi este unul dintre puţinele telefoane echipate cu Exynos 980, un chipset de medie din generaţia nouă, echipat cu un modem 5G performant de la Samsung. Acesta beneficiază de două nuclee Cortex-A77 puternice şi şase nuclee eficiente Cortex-A55, alături de un cip dedicat pentru AI.

vivo-s6-640.jpg?height=360&width=640

Fiind un model mid-range, telefonul este compatibil doar cu reţele 5G sub-6GHz, adica cele non-standalone, care functionează pe infrastructura deja existentă. Astfel, vitezele de internet vor fi mai mari, însă aportul de performanţă nu va fi la fel de mare ca în cazul reţelelor mmWave. Acele reţele însă nu sunt foarte populare încă, întrucât necesită o investiţie mare din partea operatorilor, fiind nevoie de multe antene.

Restul configuraţiei constă într-un display Full HD+ de 6,44” pe tehnologie OLED, 8 GB RAM, 128 sau 256 GB stocare şi un sistem de patru camere pe partea din spate (48+8+2+2 megapixeli, fără zoom). Senzorul de amprentă este integrat în display, telefonul include în continuare un jack pentru căşti de 3,5mm şi oferă un acumulator „generos” de 4.500 mAh.

Acest model probabil că nu se va vinde în foarte multe alte ţări în afara Chinei, însă pentru publicul de acolo, acesta va fi foarte accesibil pentru un model cu 5G. Varianta de bază costă 2.700 yuan, adică 350 euro, în timp ce varianta cu 256 GB costă 3.000 yuan, adică 400 euro.
Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.