Jump to content

Școlile private îi cer lui Ludovic Orban să înființeze un post de secretar de stat pentru învățământul particular


Madalin
 Share

Recommended Posts

Ludovic-Orban-gov.ro2_-820x615.jpg

 

Asociația Școlilor Particulare din România îi solicită pemierului Ludovic Orban înființarea unui post de secretar de stat pentru învățământul particular la nivelul Ministerului Educației, într-o adresă primită de Edupedu.ro. Reprezentanții școlilor private susțin că sunt 150.000 de elevi în învățământul privat și 19 mii de profesori în cele 1.100 de unități acreditate sau autorizate. Aceștia îi solicită premierului o întâlnire pentru a discuta despre sprijinul pe care Guvernul l-ar putea acorda acestui sector.

 

„Numirea unui subsecretar de stat responsabil pentru relația cu școlile particulare care să creeze un parteneriat de lungă durată, bazat pe schimb de bune practici și contribuție nemijlocită la creșterea calității sistemului educațional național este absolut necesară”, se menționează în solicitarea trimisă la Guvern.

 

În adresa către Premier sunt patru puncte de discuție propuse:

 

  1. Acordarea finanțării de bază pentru nivelurile de învățământ autorizate, inclusiv nivelul postliceal autorizat și acreditat, pentru toată perioada în care școlile sunt închise prin ordin de stat, începând cu 11 martie 2020.
  2. Menținerea prevederilor ordonanței nr. 30 până la reluarea integrala a cursurilor și pe orice perioadă ulterioară de suspendare a activității pentru angajații școlilor particulare.
  3. Direcționarea sprijinului financiar nerambursabil anunțat de Comisia Europeană pentru operatorii economici și către angajatorii școli particulare, pe o linie de finanțare de urgență, cu aplicare flexibilă și cu criterii de atribuire pe care să le putem discuta împreună cu Guvernul, ținând cont de situația actuală financiară și juridică a acestor unități de învățământ;
  4. Încurajarea angajării de personal în perioada următoare, prin acordarea de facilități fiscale sau scutiri pentru școlile particulare care fac angajări în domeniile critice (ex. scutiri de la plata impozitului pe salarii și a contribuțiilor sociale pentru angajații noi în perioada martie-decembrie 2020 și în anul 2021, subvenționarea parțială a salariilor nete acordate  noilor salariați în perioada martie-decembrie 2020 și în anul 2021).

 

Școlile particulare mai precizează într-un comunicat că „își pun la dispoziție, în mod gratuit, resursele umane, de know-how și de infrastructură, pentru a furniza training/consiliere în vederea implementării cât mai rapide în sistemul public a învățământului online”.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.