Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Xiaomi a brevetat un smartphone cu ecran amovibil


TLG Alexandrion
 Share

Recommended Posts

Xiaomi a brevetat un smartphone cu ecran amovibil, duce cu gândul la un telefon modular

Xiaomi continuă să aibă unele dintre cele mai trăznite brevete de telefoane mobile, iar după o serie lungă de terminale pliabile, azi îi vedem brevetând și un telefon cu ecran amovibil. Acesta duce cu gândul imediat la un handset modular. Avem detalii și imagini mai jos.

 

Brevetul a fost publicat pe 4 august 2020 și face aluzie la un smartphone cu conectori speciali în zona frontală, la care se poate atașa un ecran. Proprietatea intelectuală pentru acest design a fost înregistrată la CNIPA (China Național Intellectual Property Administration), sub numele de "telefonul cu două componente". Observăm un terminal cu ecran înlăturabil, care se poate scoate și conecta la smartphone oricând.

 

Brevet Xiaomi

 

Handsetul se prezintă și cu o cameră duală în față (posibil ascunsă sub ecran), plus bliț LED. Odată ecranul conectat, acest smartphone e unul standard, ca orice alt model. Ecranul apare și separat în imaginile din documente, iar în spate are conectori speciali care amintesc de grila unui difuzor. În mod inedit panoul de display se poate folosi și separat de corp, deci e posibil să aibă sursă proprie de energie.

 

Brevet Xiaomi

 

Nu aș spune că sunt prea multe aplicații practice ale unui astfel de design, iar fragilitatea ecranului se va dubla când îl scoți din ansamblul telefonului. O idee ar fi să iei "cătarea" camerei cu tine pentru cadre inedite de captură foto sau să înlocuiești ecranul cu unul superior sau cu alte componente, dacă se merge pe ideea modularității.

 

Ca de obicei, un brevet nu înseamnă automat că telefonul se va lansa, deci nu trebuie să ne facem speranțe. Din ce am înțeles, același brevet face aluzie la o cameră selfie ascunsă sub ecran. Dacă acest telefon se va concretiza, atunci el are șanse mari să facă parte din seria Mi Mix, mai degrabă decât alte serii de produse

xiaomi-telefoon-1024x690.jpg

Link to comment
Share on other sites

2. Este obligatorie adăugarea unei imagini reprezentative la începutul topicului, centrată, şi a unui link către articolul-sursă la finalul topicului. Încălcarea regulii duce la primirea unui avertisment verbal şi închiderea topicului.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.