Jump to content

Ochelarii care-ți explică lumea: alternativa pentru Google Glass vine de la Amazon


Dark Night
 Share

Recommended Posts

Ochelarii care-ți explică lumea: alternativa pentru Google Glass vine de la Amazon

 

Când auzi de ochelari high-tech, nu se poate să nu-ți vină în minte orice film cu spioni sau agenți speciali. Vestea bună este că nu trebuie să devii spion ca să vezi și tu cum e să porți ochelari inteligenți.

 

Amazon vine cu un nou produs de inteligență artificială capabil să vorbească și să interacționeze cu utilizatorul. Echo Frames sunt dispozitivul sub formă de ochelari în care sunt încorporate mici difuzoare și microfoane pentru a permite conversații cu celebrul asistent virtual al Amazon, Alexa.

 

Primul dispozitiv de acest tip, “auzibil”, permite utilizatorului să audă informațiile, știrile, notificările în loc să le vadă. Iar costurile ajung la doar 180 de dolari.

 

Cum funcționează ochelarii Amazon

Dispozitivul a fost creat să fie întotdeauna cu tine, așa că ochelarii Echo Frames au difuzoare îndreptate spre urechile tale astfel încât doar tu poți auzi sunetele, muzica sau apelurile.

 

În comparație cu Google Glass, prototipul de ochelari audio-optici propus de Google, Echo Frames nu dispun de funcții optice. Nu poți vedea informațiile. Ele sunt transmise auditiv de fiecare dată când apar notificările. Mic inconvenient sau beneficiu?

 

Echo Frames se pot conecta la internet sau Bluetooth cu ajutorul smartphone-ului personal. Durata de viață a bateriei este destul de redusă și poate rezista până la trei ore de ascultat muzică cu volumul la 60%

 

Geoffrey A. Fowler, redactor în tehnologie pentru The Washington Post, a făcut o recenzie. Echo Frames sunt potriviți pentru a permite multitaskingul pentru utilizatori, însă notificările constante și sensibilitatea de activare a asistentului virtual Alexa, pot induce în eroare conversațiile reale, menționează Fowler.

 

Pentru utilizatorii înverșunați, bateria slabă poate fi un dezavantaj dacă plănuiesc să folosească ochelarii pentru durata unei întregi zile. De asemenea, dependența de un alt dispozitiv pentru conexiune poate fi văzută ca un pas care complică lucrurile.

 

Echo Frames sunt un ajutor de nădejde pentru a răspunde rapid la întrebări și pentru a-ți organiza task-urile sau chiar pentru a face o listă de cumpărături. Decizia de a face această investiție stă în mâinile entuziaștilor.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.