Jump to content

Uncharted


Ailime
 Share

Recommended Posts

Uncharted 4 Guide: Walkthrough, Treasure Locations, Puzzle Solutions, and  More - IGN Uncharted 4' final trailer - Business Insider Naughty Dog Reveals Hidden Detail in Uncharted That Nobody Noticed - OnlySP The Most Cinematic Gaming Franchise: Why You Must Play the “Uncharted”  Games | Features | Roger Ebert

 

Uncharted este o serie de jocuri de acțiune-aventură americană creată de Amy Hennig, dezvoltată de Naughty Dog și publicată de Sony Interactive Entertainment pentru consolele PlayStation. 

Seria principală de jocuri îl urmează pe Nathan Drake, un vânător de comori care călătorește în întreaga lume pentru a descoperi diferite mistere istorice.

 

Seria principală a început cu Uncharted: Drake's Fortune, lansat pe PlayStation 3 în 2007, urmat de continuările sale Uncharted 2: Among Thieves (2009), Uncharted 3: Drake's Deception (2011), cu ultima versiune, Uncharted 4: A Thief's End, lansat pe PlayStation 4 în 2016. Un prequel, Uncharted: Golden Abyss, a fost lansat pentru sistemul portabil Sony PlayStation Vita în 2011, urmat de spin-off-ul jocului de cărți Uncharted: Fight for Fortune în 2012. Un joc independent pentru serialul, Uncharted: The Lost Legacy, a fost lansat în 2017, alături de Chloe Frazer ca protagonist jucabil al jocului.

 

Seria a fost apreciată de toată lumea și a avut succes comercial, după ce a livrat peste 41 de milioane de unități, făcându-l una dintre cele mai bine vândute francize de jocuri video din toate timpurile. Seria principală a fost larg creditată de critici și publicații de jocuri video pentru ridicarea standardelor jocurilor video pentru un singur jucător, lăudându-l pentru valorile ridicate ale producției, calitatea în povestiri, designul și animația personajelor, actorie vocală, grafică realistă, inovație tehnică, muzical scor, mecanica jocului și oferirea unei experiențe de joc cinematografice plăcute jucătorilor. Seria a fost adesea asemănată cu filmele de aventură de acțiune produse de Hollywood.

 

Potrivit fostului dezvoltator al lui Naughty Dog, Lucas Pope, franciza s-a inspirat din seria Gears of War, primul joc Uncharted fiind întârziat după primul joc Gears of War lansat pentru ca diversele elemente de joc și elemente tehnice să se asemene și să se simtă mai mult ca cea a acestuia din urmă.

Succesul critic și comercial al jocurilor Uncharted a fost esențial pentru succesul PlayStation în timpul celei de-a șaptea și a opta generație de console de jocuri video și a contribuit la ridicarea reputației lui Naughty Dog la un dezvoltator de jocuri video foarte respectat din industrie.

 

 

Gameplay:

 

Gameplay-ul din seria Uncharted este o combinație de elemente de acțiune-aventură și platforme 3D cu o perspectivă a terței persoane. Jucătorului i se atribuie diverse sarcini fizice care trebuie îndeplinite pentru a progresa prin poveste, cum ar fi sărituri, înot, apucare și mișcare de-a lungul cornișelor, urcare și leagăn de la corzi. Alte aspecte, inclusiv tragerea, lupta și rezolvarea puzzle-urilor, apar, de asemenea, în mod regulat. În titlurile ulterioare, au fost adăugate sau dezvoltate conducerea, călăria cu barca și alte acțiuni acrobatice.

 

Jocurile Uncharted oferă o libertate rezonabilă prin proiectarea hărților. Jocurile ulterioare conțin elemente ale designului lumii deschise, pentru a încuraja roamingul liber pentru a asigura colecții sau stealth pentru a evita dușmanii. În A Thief's End, jocul de rol a fost extins pentru a include discuții secundare cu alte personaje. Seria Uncharted urmează structura jocurilor de acțiune tradiționale, în care jucătorii completează o serie de nivele cu o singură pistă, cu un joc liniar, și este navigat printr-o perspectivă a persoanei a treia.

 

Fotografierea este esențială pentru funcția jocului, deoarece jucătorii trebuie, de asemenea, să ocolească un șir de inamici. Deși o mare varietate de arme sunt prezente în joc, jucătorul poate purta doar o armă laterală, cum ar fi un pistol, o armă primară, cum ar fi o pușcă, și o mână de grenade. Aceste arme sunt obținute prin ridicarea armelor aruncate de un dușman doborât sau din cele împrăștiate în jurul diferitelor hărți. Dacă jucătorul moare, acesta va reapărea la un punct de control de nivel specific.

În A Thief's End, a fost dezvoltată utilizarea vehiculelor într-un mediu explorabil. Oferă jucătorului libertate neprevăzută de a lua vehicule oriunde doresc, deși trebuie să fie condus într-o anumită locație pentru a avansa povestea.

 

În Among Thieves, a fost introdus multiplayer. Dispune de un joc atât competitiv, cât și cooperativ. Modul multiplayer cooperativ permite până la trei jucători să preia rolurile lui Drake și al altor doi însoțitori de „erou” și prezintă misiuni care implică lupte cu armele, platforme și obiective bazate pe lucrul în echipă. Jucătorii își pot asista tovarășii dacă sunt răniți în mod critic sau dacă sunt apucați de un inamic. Multiplayerul competitiv permite unui număr maxim de zece jucători să joace unul împotriva celuilalt în două echipe de câte cinci. Sunt prezentate șase moduri competitive, inclusiv meciuri de moarte simple sau bazate pe echipă și obiective bazate pe echipă. A fost introdus modul de supraviețuire a lui Thief's End, care prezintă o progresie bazată pe valuri pe roiurile de inamici din ce în ce mai puternici, precum și îndeplinirea altor obiective. În plus, multiplayerul permite jucătorilor să acumuleze puncte și să se claseze, care pot fi folosite pentru a achiziționa mai multe skinuri atât pentru eroi, cât și pentru răufăcători. 

 

 

Tilturi:


Year                     Title                                                 Developer                  Home release


2007    Uncharted: Drake's Fortune                           Naughty Dog               PlayStation 3
2009    
Uncharted 2: Among Thieves                         Naughty Dog              PlayStation 3
2011    
Uncharted 3: Drake's Deception                     Naughty Dog              PlayStation 3
           
Uncharted : Golden Abyss                              Bend Studio               PlayStation Vita
2012    
Uncharted: Fight for Fortune                           Bend Studio               PlayStation Vita
2015    
Uncharted: The Nathan Drake Collection1     Bluepoint Games       PlayStation 4
2016    
Uncharted 4: A Thief's End                             Naughty Dog              PlayStation 4
           
Uncharted: Fortune Hunter                             Playspree                    Android, iOS
2017    
Uncharted: The Lost Legacy2                         Naughty Dog              PlayStation 4

 

Pentru mai multe informatii faceti click aici

https://www.unchartedthegame.com/en-us/

Edited by Ailime
Link to comment
Share on other sites

  • Ailime locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.