Jump to content

Se scumpesc locurile de parcare în București. La ce preț vor ajunge?


Claude.
 Share

Recommended Posts

Se scumpesc locurile de parcare în București. La ce preț vor ajunge?

 

 

Se scumpesc locurile de parcare în București. Un proiect de hotărâre propune ca, în sectorul 1, un loc de parcare de reședință să ajungă la 600 de lei pe an.

 

Bucureștenii se zbat pentru a semna un contract cu Administrația Domeniului Public. Dar numărul de autoturisme depășește cu mult locurile puse la dispoziție de ADP. Un atribuie un singur loc pe apartament, doar pentru autoturisme cu ITP valabil. Dar sunt familii care dețin două sau mai multe mașini.

 

Autoritățile iau în calcul chiar și dublarea prețurilor parcărilor de reședință, anunța, în urmă cu o lună, Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

 

Radu Mihaiu vorbea despre dublarea prețurilor. Astfel, un loc de parcare în Capitală ar putea ajunge de la 300 la 600 de lei pe an. Cererile se reînnoiesc în fiecare an calendaristic. Șoferii ar putea avea surprize de anul viitor.

 

“Taxa de parcare trebuie să crească!”, spunea Mihaiu în luna decembrie. “Avem niveluri ale taxei de parcare de 58,4 lei sau de 79 de lei, dacă stăm un pic mai central. Aceste sume sunt pe an. Sunt niște sume foarte mici pentru un bun care este al tuturor. Până la urmă, spațiul public este un bun al tuturor. În condițiile în care avem atât de multe mașini, să avem acest privilegiu, de a avea un loc de parcare aproape gratis, nu cred că se mai justifică. Este cazul să creștem puțin taxa de parcare”, a adăugat atunci edilul.

 

Primarul Sectorului 2 a discutat și cu primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, dar și cu toți primarii de sectoare. Propunerea a fost acceptată de edili.

 

Taxa pentru locurile de parcare nu va fi doar în funcție de zonă

Radu Mihaiu îi anunța atunci pe bucureșteni că vor plăti locurile de parcare în funcție de zona în care locuiesc, dar și în funcție de infrastructura pusă la dispoziție în acea zonă a Capitalei.

 

“Nu este vorba doar despre periferie și centru, ci și despre zonele care sunt mai dezvoltate, care au o infrastructură mai bună”, explică Mihaiu.

 

De ani de zile, în Sectorul 1 al Capitalei, șoferii care închiriază un loc de parcare în parcările de reședință administrate de ADP (Administrația Domeniului Public Sector 1) plătesc o sumă infimă: doar 76,65 de lei pe an!

 

Sursa

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.