Jump to content

Miopia

JustMed
 Share

Recommended Posts

Am observat ca sunteti dispusi sa imi dati detalii despre operatia de Apendicita, asa ca m-am sa fac un topic despre miopie. Am inceput sa am probleme cu vederea la distanta din aceasta vara, am inteles ca problema este de la lumina monitorului ( seara ). Nu vreau sa ma duc la doctor deoarece stiu ca imi va spune sa imi pun ochelari / lentile, insa vreau sa va intreb pe voi ce ati facut cand ati trecut prin aceste probleme.

Multumesc.

Poate sa fie si de la soare, am citit pe internet despre asta.. daca te expui prea mult la soare si nu-ti protejezi ochii, se poate intampla si asta. Parerea mea, cred ca ar trebui sa mergi la medic.. pana la urma, iti pui lentile, nici nu se observa. Sanatatea, pe primul loc Med.

Hai ca iti raspund si la asta ;))

Bun, daca nu ai fost la doctor nu ai de unde sa stii ca esti miop...poate fii alta cauza.

De exemplu si eu avut probleme cu ochii si inca mai am, nu vad bine cu un ochi ,vad in ceata.Nici mie nu mi`a placut faza cu doctorul...dar se agrava,deci am fost la doctor si am aflat ca am Ambliopie(nu vad bine cu un ochi->ochiul stang)si sunt nevoit in continuare sa port ochelarii si sa imi acopar ochiul drept iar cu cel stang sa citesc,sa ma joc etc.

Eu unul m`am obisnuit cu ochelarii si chiar imi plac ca sa zic asa ;)), dar in curand cred ca am sa port lentile.

Miopia din cate stiu este aceea boala a ochiului care nu vezi obiectele aflate la o distanta mare, nu le vezi clare.

Cam asta e tot ce iti pot spune... :)

Hai ca iti raspund si la asta ;))

Bun, daca nu ai fost la doctor nu ai de unde sa stii ca esti miop...poate fii alta cauza.

De exemplu si eu avut probleme cu ochii si inca mai am, nu vad bine cu un ochi ,vad in ceata.Nici mie nu mi`a placut faza cu doctorul...dar se agrava,deci am fost la doctor si am aflat ca am Ambliopie(nu vad bine cu un ochi->ochiul stang)si sunt nevoit in continuare sa port ochelarii si sa imi acopar ochiul drept iar cu cel stang sa citesc,sa ma joc etc.

Eu unul m`am obisnuit cu ochelarii si chiar imi plac ca sa zic asa ;)), dar in curand cred ca am sa port lentile.

Miopia din cate stiu este aceea boala a ochiului care nu vezi obiectele aflate la o distanta mare, nu le vezi clare.

Cam asta e tot ce iti pot spune... :)

Da, cam astea le stiu si eu, insa cand casc si mi se "ineaca" ochii lacrimi vad foarte bine, clar.. poate cu ajutorul unor picaturi sa rezolv problema?

@ pishi- da, o sa merg dupa sarbatori la doctor, dar pana atunci vreau sa fiu informat.

Just uite, eu mereu cand stau la calculator port niste ochelari speciali, in asa fel incat sa nu imi faca rau lumina

Dar ar fi mai simplu sa dai lumina monitorului mai mica si sa aprinzi o lampa ;)

este foarte naspa sa ai miopie :( si eu am si nu imi place .. nu prea mai port ochelarii dar deh .. trebuie .. fara ei pot ramane miop pana cand voi muri .. sper sa ma pot opera la varsta de 18 ani .. :D

Singurul lucru care ma deranjeaza este ca nu vad ce scrie la tabla, in rest nu prea am probleme..cred ca am un "inceput" de miopie.

Uite deci iti spun o chestie ca intre prieteni . Iti recomand sa mergi la doctor sa te controleze sa vada. Starea ta este inca la inceput si te poti salva . Daca vrei desigur . Dute ii explici ceea ce stii si iti da o pereche de ochelari sau stiu eu niste picaturi pentru ochi. Ai grija ce faci cu vederea ta ;):*

Daca te duci la doctor , iti pune niste picaturi , si n-o sa poti iesi afara din casa toata ziua , adica nu poti sa deschizi ochii sa vezi lumina , ai impresia ca te orbeste , dar nu are de ce sa-ti fie frica.

Edited by Scandal iz herE

Daca te duci la doctor , iti pune niste picaturi , si n-o sa poti iesi afara din casa toata ziua , adica nu poti sa deschizi ochii sa vezi lumina , ai impresia ca te orbeste , dar nu are de ce sa-ti fie frica.

sigur? nu vreau sa-mi zica ca de maine trebuie sa port ochelari.

just ,incearca sa mai reduci din orele petrecute in fata Pc-ului si incepe sa mananci 1-2 morcovi pe zi.Am citit undeva ca morcovii ajuta la vedere. SI apropo ,daca stai la Pc mai mult de o ora incearca sa porti ochelari,o sa ai de suferit mai incolo din cauza asta.

orele petrecute seara trebuiesc reduse, eu nu le reduc doar scad lumina monitorului la 0, astfel evit probleme, din pacate acum e prea tarziu.

Da si eu sunt miop dar acum port ochelarii .

de cat timp porti ochelari? ai avut posibilitatea de a iti pune lentile?

Am invatat despre miopie la scoala. Nu cred ca se poate opera,stiu doar ca nu poti vedea bine la distanta.Ai grija,nici eu nu prea vad la tabla,si cateodata numarul de autobuz,am fost la un doctor,si mi-a spus ca inca nu am nevoie de ochelari,doar ca trebuie sa am grija cu PC-ul si TV-ul.Oricum,daca ai probleme destul de grave,dute la doctor.Te va ajuta.Ii explici tu situatia.

Toate lumea se naste cu o miopie la ochi . Dar la unii e mai mare , la altii mai mica .

Am trecut si eu prin asta.

Se poate sa numia vezi deoarce stai cam mult la calculator , si ochiul se deformeaza. Ca sa nu ai probleme in viitor sa se agraveze , ar fi bine sa te duci la doctor , unde o sa te consulte si el o sa iti spuna exact problema.

Ai putea sa iti spui la ecranul calculatorului , un ecran gen plasma , care micsoreaza agravarea ochiului , si il protejeaza.

JustMed, prietene.Am o veste buna pentru tine.Daca nu vezi la tabla, iti recomand sa iti faci un control pentru a fi sigur ca ai ceva cu ochii.Am vazut ca ai 17 ani, o fi adevarat?Daca e adevarat, iti spun un lucru.Eu cand am fost la control am vrut sa iau Lentile de Contact, dar doctorii mi-au spus ca nu pot, deoarece sunt prea tanar(13 ani), dar a spus ca pe la 14-15 ani voi putea purta, deoarece esti mai dezvoltat.Tu fiind 17 ani, poti lua lentile de contact, astfel prietenii nu vor vedea nimic schimbat la tine.;)Succes, sper ca te-am ajutat.

Am auzit de ea , nu doresc nimanui desi am avut cativa colegi care au. zic "am avut" pentru ca erau in generala si acuma nu mai suntem in aceeas clasa/liceu

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.