Jump to content

Prețurile mari ale memoriilor RAM DDR5 ar putea amâna lansarea platformei AMD AM5

Recommended Posts

Prețurile mari ale memoriilor RAM DDR5 ar putea amâna lansarea platformei AMD AM5

Problemele de disponibilitate și prețurile extrem de mari ale memoriilor DDR5 ar putea duce la amânarea lansării viitoarei platformei AMD AM5. Deși AMD are tot interesul să aducă pe piață socket-ul AM5 și APU-urile Ryzen 6000 cu grafică integrată RDNA2, memoriile RAM DDR5 foarte scumpe ar putea avea un efect negativ asupra vânzărilor. În cadrul unui interviu acordat Tom’s Hardware, David McAfee, Corporate VP și GM al Client Channel business, a declarat că AMD nu se va grăbi să vină pe piață cu AM5, ci va aștepta ca DDR5 să se maturizeze și să ajungă la prețuri cât mai accesibile.

În cadrul CES 2022, AMD a prezentat pe scurt noul socket LGA1718 AM5, precum și viitoarea generație de procesoare Zen 4 Ryzen 7000. La fel ca Intel Alder Lake, AM5 va introduce suport pentru memorii RAM DDR5 și PCI Express 5.0. Procesoarele Ryzen 7000 sunt programate pentru lansare în cea de-a doua jumătate a anului, însă lansarea ar putea fi decalată în funcție de cum evoluează disponibilitatea și prețurile modulelor RAM DDR5.

Sursa

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.