Jump to content

NVIDIA GeForce RTX 3050 a ajuns în magazinele din România la prețuri de peste 3000 lei

Recommended Posts

NVIDIA GeForce RTX 3050 a ajuns în magazinele din România la prețuri de peste 3000 lei

RTX 3050, despre care NVIDIA susținea că va fi disponibilă în cantități suficiente, a ajuns la magazinele din România la prețuri de peste 3000 lei. Prețurile practicate sunt de aproape trei ori mai mari decât cele oficiale, iar implementarea disponibilă la majoritatea magazinelor de la noi este una ieftină de la Gigabyte. RTX 3050 e o placă decentă pentru gaming fără pretenții, oferind performanțe similare cu RTX 2060 și un consum mai mic de energie. Nu aș recomanda-o însă la prețul de magazin decât dacă aveți nevoie urgent de placă video.

Cum RTX 3050 e cam inutilă pentru mining, încep să cred că producătorii, distribuitorii și magazinele au început să speculeze și să țină prețurile cât mai sus. Dacă modelele entry-level pot fi fabricate în cantități mult mai mari și minerii n-au niciun interes să le cumpere, atunci de ce prețurile sunt încă foarte sus? Îmi vine greu să cred că gamerii se îngrămădesc la GPU-uri vândute cu adaos de 200%.

În mod normal, chiar și cu criza de semiconductori, RTX 3050 n-ar trebui să sară de pragul de 2000 lei. Partea și mai proastă e că nici AMD nu pare să aibă o soluție pentru acest segment de piață, Radeon RX 6500 XT livrând performanțe extrem de slabe, mai slabe chiar și decât GPU-urile de buget de acum 5 ani.

Dacă aveți nevoie cât mai repede de placă video și nu vă deranjează să cumpărați second hand, cred că cel mai bine vă orientați spre OLX și alte site-uri de vânzări. Găsiți RTX 2080 de la 3000 lei, RTX 2060 de la aproximativ 2000 lei și RTX 2070 de la 2500 lei.

Sursa

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.