Jump to content

Dying Light 2: Stay Human review

Daniel Negoi
 Share

Recommended Posts

dyinglight2.jpg

Decenii după apocalipsă, forțele strigoilor care cutreieră lumea evoluează și devin mai puternice cu fiecare noapte care trece. Și omenirea ripostează. În cetățile împrăștiate prin oraș, se nasc descoperiri tehnologice, iar valul războiului se schimbă pentru a favoriza cei vii. O brățară electronică îi împiedică pe oameni să se întoarcă după o mușcătură de zombi, iar chiar și cele mai agresive variante de monștri nu au nicio șansă împotriva celor mai recente inovații de arme. Dar nu totul este cu mult dincolo de aceste ziduri. Întunericul se află înăuntru, iar cea mai importantă amenințare a umanității pentru supraviețuire este însăși. Lăcomia, pofta, trădarea și politica arcană ar putea duce în cele din urmă la căderea ei.

Dying Light 2 Stay Human îmbină terorile morților cu lupta vieții pentru a crea unul dintre cele mai distractive jocuri de rol pe care le-am jucat vreodată. Este un triumf al povestirii, ale alegerii jucătorilor, al designului open-world, al jocului în cooperare, al personalizării personajelor și, poate cel mai important, al aruncării zombi de pe zgârie-nori. Este tot ce ar trebui să fie o continuare, creșterea formulei de bază în moduri semnificative pentru a face din nou să zboare înaltă, ucigaș de zombi.

În cele peste 50 de ore pe care le-am investit în acest joc fantastic, m-am gândit adesea să joc The Elder Scrolls V: Skyrim pentru prima dată, simțindu-mă copleșită de bogăția sa de conținut și neștiind dacă am greșit ceva cu o decizie pripită. Dying Light 2 este extras din aceeași suflare, combinând o lume bogată de descoperiri cu opțiuni din belșug. Este o experiență în care te poți pierde și aproape tot conținutul pe care îl descoperi este semnificativ pentru evoluția atât a poveștii, cât și a personajului tău.

Ghidul nostru în această pustietate este Aiden Caldwell, un supraviețuitor bântuit de fantomele trecutului său, care reintră în societate într-un moment critic. Aiden este un lider simpatic care se definește în principal prin alegerile sale. El stăpânește asupra orașului ca un judecător apocaliptic, determinând adesea cine trăiește, cine moare și care facțiuni câștigă bogăție și putere. Majoritatea alegerilor sale au greutate și aduc închidere sau noi începuturi pentru multe dintre personajele pe care le întâlnește pe parcurs. A trebuit adesea să mă opresc să mă gândesc la beneficiile și ramificațiile unei decizii. Techland uneori vă forțează mâna în aceste momente punând un cronometru pe chestiunile mai presante pentru a spori impactul lor. Și funcționează.

dying_light_3.jpg

Când Aiden pleacă într-o misiune, jucătorul se bucură de un adevărat răsfăț. Nu numai că obiectivele sunt bine scrise, dar se desfășoară dinamic și aproape întotdeauna îl împing pe Aiden să treacă peste acoperișuri. Sistemul de parkour al lui Dying Light 2 este o operă de artă amplasată într-un oraș frumos, întins, care funcționează ca un loc de joacă arhitectural. Căile clare sunt presărate în medii, permițându-i lui Aiden să păstreze impulsul și să ajungă în aproape orice locație doar alergând, sărind și folosind unele dintre gadgeturile minunate ale jocului. Nu voi intra în ceea ce sunt, deoarece descoperirea lor face parte din distracție, dar toate îmbunătățesc locomoția și sunt grozav de folosit. În total, acesta este unul dintre cele mai satisfăcătoare și mai frumos proiectate sisteme de traversare din jocurile FPS. Se simte mai bine decât jocul original, este mult mai iertător în intenția de salt de citit.

Alegerea este chiar împletită într-un mod inteligent pentru traversare. În funcție de facțiunile cărora le distribuiți bogăția, noi elemente interactive și alte instrumente la îndemână se deblochează în zonele orașului. După cum am aflat, uneori câștigurile personale ale lui Aiden depășesc nevoile oamenilor. Aceste alegeri nu te fac să te simți bine, dar pot face traversarea și lupta mai ușoară și ar trebui să plătească pe termen lung.

Misiunile lui Aiden oferă o mulțime de varietate și coase puzzle-uri și luptă în majoritatea obiectivelor. Am fost impresionat de cât de variate, bine scrise și compuse dinamic sunt misiunile. Calea critică oferă cele mai importante momente, dar materialul secundar este vital pentru narațiunea generală și este adesea lung. Nimic din acest joc nu se simte împodobit - merită investigat. Și totul este îmbunătățit prin jocul cooperant, deoarece tu și trei dintre prietenii tăi poți să faci echipă sau să divizați și să cuceriți pentru a revendica teritorii, a curăța sfinte întunecate periculoase și a găsi pradă valoroasă (cum ar fi cutiile cu inhibitori care vă sporesc rezistența și sănătatea). Sfințile întunecate fac să merite riscul de a ieși noaptea când zombii sunt mai agresivi.

dying1.jpg

Lupta este singura zonă care ia puțin pe bancheta din spate față de celălalt conținut grozav. Este o parte uriașă a experienței și este foarte distractiv să-i eviscerezi pe Biters, dar corp la corp nu este la fel de avansat ca celelalte părți ale jocului și nici nu evoluează prea mult. Indiferent, fabricarea de lame care tușesc foc și electrocutează zombii este satisfăcătoare, iar acel dropkick pe care l-am menționat merită să îl folosești cât de mult poți. Bătăliile cu șefi și bătăliile roi sunt îmbunătățite prin jocul cooperant, pe măsură ce dificultatea (și punctele de lovitură) crește și creează întâlniri mai dinamice.

O luptă împotriva unui titan a împins grupul meu de patru jucători să descarce tot ce aveau – cocktail-uri Molotov, săgeți și combo-uri de sabie bine cronometrate – înainte ca în cele din urmă să cadă. Recompensele care au venit după au meritat efortul. Stăpânirea timpului de parare împotriva inamicilor umani – care sunt la fel de abundenți ca zombii – este dificil, dar nu este ceva pe care trebuie să te bazezi pe măsură ce se deblochează mai multe mișcări de luptă.

Dying Light 2 este o călătorie captivantă de descoperire și de câștigare a puterii. Aproape tot ceea ce faci îmbrățișează acele dinamice. În evoluția dincolo de ofertele primului joc, punerea unui accent mai puternic pe personaje ajută la modelarea lumii în moduri semnificative. Unele dintre alegerile lui Aiden sunt dificile, în special cele din jurul unui personaj pe nume Lawan – căruia Rosario Dawson îi dă un puls al naibii. Nu pot spune destule lucruri grozave unde merg poveștile lui și ale ei. Am adorat aproape fiecare secundă din acest joc și mă văd că îl revăd adesea, deoarece Techland a anunțat că cel puțin cinci ani de DLC sunt pe drum. Este o promisiune minunată de auzit când începeți un nou joc care a ieșit atât de bine.

sursa: sursa

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.