John Cortez Posted December 21, 2010 Share Posted December 21, 2010 (edited) Ce este apendicita? -Apendicele este un segment al intestinului, de forma unui deget care se gaseste in abdomenul drept inferior. Acest organ mic nu are un rol anume, dar poate cauza probleme. Apendicita este inflamatia nespecifica a apendicelui vermicular. Initial inflamatia poarta un caracter seros, ulterior poate progresa pâna la supuratie (flegmon si gangrena), implicând peritoneul integral cu formarea peritonitei limitate, locale sau difuze. Cum se manifesta apendicita? -Principalul simptom al apendicitei este durerea care incepe de obicei in jurul ombilicului si se muta apoi in partea dreapta jos a abdomenului. Durerea creste in intensitate timp de 6 pana la 12 saptamani, devenind in cele din urma violenta. Durerea nu dispare si se accentueaza la miscare sau la tuse. Pot sa apara greturi insotite de varsturi repetate si de asemenea, poate fi prezenta pierderea apetitului alimentar. Acestea pot fi insotite de constipatie, durere de spate, o febra usoara sau o meteorizare a abdomenului. Poate sa existe si o stare de oboseala si senzatie de pierdere a energiei. Tratament apendicita: Tratamentul standard al apendicitei este indepartarea chirurgicala a apendicelui. In majoritatea cazurilor operatia este usoara iar pacientii isi revin repede . -Operatia este simpla, de scurta durata si presupune o anestezie generala. De obicei, rahi-anestezia nu se aplica la copii pentru ca este greu sa fie tinuti nemiscati. Durata de spitalizare este scurta: doua-trei zile - pentru ca micutii se refac foarte repede. -Daca apendicele se perforeaza operatia poate fi mai complicata si vindecarea va dura mai mult timp. Un apendice perforat care nu este tratat de urgenta poate cauza complicatii grave precum o infectie. In cazuri rare, apendicita care evolueaza spre perforatie poate fi fatala. Edited February 11, 2011 by Addyn font mai lizibil Link to comment Share on other sites More sharing options...
LorDyX Posted December 21, 2010 Share Posted December 21, 2010 Nici apendicita nu am avut. Dar sa stii chiar facii unele topicuri folositoare si ajutatoare. Pentru cei care au simptome sau vor avea . Link to comment Share on other sites More sharing options...
reseT Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 nu am am patit .. asa ceva ... dar cam incepe si la mne ... usor ... ma mai doare cateodata in partea apendicului ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
matrixman Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 nu am patit Link to comment Share on other sites More sharing options...
extension Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 E foarte dureros! M.am operat de asa ceva! Pentru cei pe care ii dor i.as sfatui sa se duca la medic deoarece daca stai foarte mult ti se poate rupe nustiu ce de pe acolo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amyy Posted January 23, 2011 Share Posted January 23, 2011 Te doare foarte mult in partea dreapta a bazinului . Daca ai unele simptome ar trbui sa te duci la doctor imediat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scandal iz herE Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 Daca nu-l tratezi la timp , este posibil sa se sparga apendicele , si cum scria cosmin cateodata poate fi fatal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Funiest Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 (edited) Mama eu sunt singuru nebun de pe aici , care vreau sa fiu operat de apendicita? Eu prima oara , am fost suspect ( 5-6 ani ) nu m'a operat. Dupa in clasa a 4a , diagnostic : apendicita cronica ( merge amanata operatia ) si din pacate , ai mei au decis sa o aman... Pam pam... SI sa stiti , ca apendicita nu e neaparat de la seminte. ( pariu cu un coleg , am mancat doua pungi de seminte , cu tot cu coaja cu tot , si nu am nimic , pana in ziua de azi ) si sunt cateva luni de atunci... Edited January 30, 2011 by Funiest Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZhooM Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 Nu am patit asa ceva,dar am un prieten care a facut operatie .. foarte nasphaa .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ionutz93 Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 Nu am patito inca da nici nu vreau :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Addyn Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 Nu am patito inca da nici nu vreau :] Inceteaza sa comentezi orice topic copiind posturile altor membrii altfel trecem la warn! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Lup0n3zu Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 Nu am avut dar am foarte multi prieteni care au avut si nu e mare lucru La fete insa este mai dureros fata de baieti care se recupereaza mai repede Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blanco Posted February 11, 2011 Share Posted February 11, 2011 Daca te duci sa te operezi la timp nu e nici o problema e o operatie foarte usoara, foarte grav e de cai care nu se opereaza la timp si au dureri mari fi temperatura doarte mare si continua. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psihidelick Posted February 12, 2011 Share Posted February 12, 2011 Daca te duci sa te operezi la timp nu e nici o problema e o operatie foarte usoara, foarte grav e de cai care nu se opereaza la timp si au dureri mari fi temperatura doarte mare si continua. Daca mai faci spam, cred ca o sa iei un suspend pe forum de o sa ma tii minte toata viata ta.. termina copile. Spam faci unde vrei tu, dar nu aici.. clar? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quadro Posted February 25, 2011 Share Posted February 25, 2011 Eram la un pas de operatie... dar pana la urma m-am vindecat cu ajutorul unor medicamente. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonio Vercetty Posted March 5, 2011 Share Posted March 5, 2011 Foarte adevarat ce ai spus. Eu chiar akm 2 saptmani am fost opreat de apendicita. A fost putin complicata Link to comment Share on other sites More sharing options...
sFk Posted March 6, 2011 Share Posted March 6, 2011 si eu incerc sa ma feresc de asa ceva, mama mea lucreaza la spital (chirugie) si stie cum e cu astea, vai e groaznic dupa operatie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAGONNASU Posted March 6, 2011 Share Posted March 6, 2011 Nu e chiar asa.. eu unu am trecut prin asta.... 4-5 zile ... la pat.. nu e problema Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bunicu aka Crux Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 Si la sport, daca faci prea mult, te doare apendicita, nu-i problema Link to comment Share on other sites More sharing options...
eXoLiKe Posted March 21, 2011 Share Posted March 21, 2011 Nici nu stiam ce e aia apendicita:)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stephano C Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Mda Uni vad ca nici nu stiu ...Oricum era buna si un detaliu pe forum despre asta :|Ai naibii samantari Link to comment Share on other sites More sharing options...
Addyn Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Mda Uni vad ca nici nu stiu ...Oricum era buna si un detaliu pe forum despre asta :|Ai naibii samantari Pentru ca esti nou pe forum de data asta iti dau doar un avertisment verbal,nu mai fa spam si gandeste mai mult inainte sa scrii un post! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuPuLeTzU Posted April 4, 2011 Share Posted April 4, 2011 lol ce aia ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Addyn Posted April 10, 2011 Share Posted April 10, 2011 lol ce aia ? Warned Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luiza Posted April 10, 2011 Share Posted April 10, 2011 Sincera nu stiam ce inseamna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts