Jump to content

Ceasul Google Pixel Watch ar putea primi gesturi swipe pe pielea utilizatorilor


TLG YuukiKING
 Share

Recommended Posts

<b>Ceasul Google Pixel Watch ar putea primi gesturi swipe pe pielea utilizatorilor </b>Google a reuşit în mod miraculos să se ţină departe de două segmente de produs până acum. E vorba despre ceasuri inteligente şi despre telefoane pliabile. Despre Pixel Watch tot scriem de 2 ani deja şi am văzut inclusiv randări şi specificaţii

 

Google a reuşit în mod miraculos să se ţină departe de două segmente de produs până acum. E vorba despre ceasuri inteligente şi despre telefoane pliabile. Despre Pixel Watch tot scriem de 2 ani deja şi am văzut inclusiv randări şi specificaţii ale sale. Azi aflăm totuşi că acest purtabil ar putea aduce o modalitate inedită de control şi interacţiune.

 

Ştiam deja că acest ceas va aduce un design minimalist, cu cadran rotund cu muchii foarte înguste. Mai ştim şi că are wearOS la bord şi va aduce câteva funcţii exclusive pe care alte ceasuri cu wearOS nu le au. Una dintre ele a fost descoperită de către olandezii de la Letsgodigital într-un brevet depus în 2020 şi aprobat recent. E vorba despre "interfaţa pe piele", care implică interpretarea unor gesturi pe pielea mâinii utilizatorului drept comenzi pentru ceas.

 

Pixel Watch

 

Practic dacă faci swipe sau apeşi pe pielea mâinii lângă ceas, gesturile tale devin comenzi pentru Pixel Watch. Există şi un brevet cu o tehnologie similară pentru căştile Pixel Buds Pro, pe care le pregăteşte Google. Acolo, zona din fața urechii ar putea prelua comenzile tale. Pentru Pixel Watch e zona încheieturii mâinii şi cea din spatele ceasului, pe antebraţ. Apăsarea ta pe piele creează un "val mecanic" care e citit cu o serie de senzori şi accelerometru. 

 

 

Şi Sony are ceva de gen pentru căştile sale Link Buds, cu funcţia Wide Area Tap, care detectează că utilizatorul a apăsat pe piele în fața urechii, lucru urmat de un gest de input. În 2018 Huawei brevetase o tehnologie de acest gen pentru un ceas inteligent. În acel caz utilizatorii puteau scrie o literă apăsând cu degetele pe piele şi ea apărea pe ecranul ceasului.

Vă reamintesc că Pixel Watch e aşteptat să debuteze în luna mai la evenimentul Google I/O, unde are loc şi prezentarea lui Android 13.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.