DaniSteptu Posted December 24, 2010 Share Posted December 24, 2010 Salut, As vrea sa-mi cumpar niste componente de la Intend (poate ati auzit cei care sunteti de prin Cluj) Astea sunt: Iar specificatiile calculatorului meu: AMD SEMPRON 3000+ 1.8 Ghz Single Core. VideoCard nVidia GeForce 6100 256 MB Placa de Baza(nu prea stiu) K8NF4G-SATA2 Memory RAM: 1472 MB RAM (512 MB DDR1, 1 GB DDR2 ) Sursa: ATX 450 W P4 Deci astea vin toate schimbate,cu ce vedeti in poza. Doar ca Sursa nu este mentionata in poza pentru ca inca nu stiu daca va fi destula asta de 450W. Componentele viitoare sunt (cele din poza) AMD ATHLON X3 3.0 Ghz DUAL-CORE VideoCard 512 MB Nvidia 220 parca. RAM: 1 GB DDR3 Placa de baza...(cum e in poza) etc. Intrebarea e,sunt umpic cam limitat cu banii si ma gandesc,astea sunt toate componentele pe care vreau sa le cumpar, se merita? in sensul ca sa ma duc sa le cumpar,dar sa nu ma trezesc cu ceva ca lipseste sau ceva e vechi. Si deaceea va rog pe voi sa-mi spuneti daca ceva mai trebuie cumparat sau e ceva neinregula. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shobo Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Eu sunt din Cluj si pot sa-ti spun ca preturile de la Intend sunt printre cele mai bune ( de acolo imi cumpar aproape tot ce imi trebuie ) , insa trebuie sa te asiguri ca placa ta de baza iti suporta placa aia video si procesorul . Link to comment Share on other sites More sharing options...
HypnoZaFTW Posted January 6, 2011 Share Posted January 6, 2011 Iti propun aceste lucruri: Procesor Intel Dual-Core intre 4-6 ghz ( eu am de 6) ... placa video Nvidia din 2007 in sus ... 2-3 Gb Ram pentru a nu avea lag la pc .... si cam atat ... sper ca team ajutat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kwerlin Baron Posted January 6, 2011 Share Posted January 6, 2011 Dani, ce buget ai? Ai de gand sa faci OverClock la procesor? Ce monitor ai? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaniSteptu Posted January 6, 2011 Author Share Posted January 6, 2011 Dani, ce buget ai? Ai de gand sa faci OverClock la procesor? Ce monitor ai? 850 Ron. Link to comment Share on other sites More sharing options...
syN Posted January 6, 2011 Share Posted January 6, 2011 (edited) Procesorul si placa de baza sunt ok. Daca tot poti da 850 lei, atunci inlocuieste memoriile cu astea si placa video cu asta. 2GB RAM (Kingston, DDR3, 1333MHz) sunt esentiali in prezent. Este indicat sa nu mai pui si memoriile vechi, avand in vedere ca toate sunt de tip diferit (DDR, DDR2 si acum DDR3) si ar limita-o pe ultima. Cand mai faci rost de bani mai poti lua inca o placuta de 2GB (acelasi model, iar in caz ca nu gasesti, acelasi producator). placa video acelasi model ca cel ales de tine, doar ca are 1GB... in jocuri nu se observa diferenta, dar te va ajuta mult la editarea video. Daca-s fi in locul tau as mai strange bani, mi-as vinde calculatorul de acum si mi-as lua unul nou. Cu 2000 lei faci ceva care sa duca orice joc, plus performanta mare in video editing... Edited January 6, 2011 by syN Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kwerlin Baron Posted January 6, 2011 Share Posted January 6, 2011 Uite: http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/316190/ E ceva mai bun decat cel configurat de tine, dar si o tzara mai mult. Link to comment Share on other sites More sharing options...
syN Posted January 6, 2011 Share Posted January 6, 2011 (edited) @Andrew. Sursa aia e praf. Nu merita sa cumperi alta doar pentru 50W in plus si chiar nu e nevoie de mai mult. 450W sunt destui pentru ce are el. 8400GS e cu mult sub GT220, in plus n-are CUDA care l-ar ajuta mult in video editing. In banii aia poate lua asta. Edited January 6, 2011 by syN Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kwerlin Baron Posted January 6, 2011 Share Posted January 6, 2011 Stiu, procesorul si cu RAMii sunt ceva mai bune ca si componente, ca in rest e varza, recunosc, dar am incercat sa ii puni n lista cam ce si-ar dori la un pret cat mai apropiat. E destul degreu sa faci o configuratie completa a unui PC cu doar 8 mil juma'. Procesorul cu ramii de la mine impreuna cu placa video de la tine si o alta placa de baza ar fi excelente, dar trec de bugetul tau cu cel putin inca 150ron. Totalu lar fi de 10mil+ ... daca vrei ceva mai bun. Incearca la aia la care mergi cu PCul, poate ca iti vei face un upgrade la pc doar cu piesele vechi si diferenta pana la suma componentelor noi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
syN Posted January 6, 2011 Share Posted January 6, 2011 (edited) Adevarat, 850 lei sunt mult prea putini pentru un update serios... nu poti lua piese ca lumea in bugetu' asta. Memoriile alea Sycron sunt sub Kingston... de ce ai spus ca sunt mai bune ? Ca are frecventa de 1600MHz ? Nu, are tot 1333. Trebuie urcate din bios la 1600 si asta face doar daca overclockeaza celelalte componente, altfel nu i-as gasi rostul. Kingston sunt cele mai bune de pe piata, urmate de Corsair... Sycron este pentru maniacii de overclocking si nu sunt totusi prea recomandate, avand in vedere ca OCZ si TeamGroup sunt superioare... Deci Dani, dupa parerea mea procesorul e ok, placa de baza e cea mai buna in banii aia, memoriile Kingston si nVidia GT240 (daca nu iti ajung banii, ia nVidia GT220 v2, sau nVidia GT220 v1 (mai slaba)). Edited January 7, 2011 by syN 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaniSteptu Posted January 10, 2011 Author Share Posted January 10, 2011 (edited) Multumesc Baieti. Am sa ma mai gandesc la ce mi-ati spus si am sa revin cu ce mi-am luat. Gata,multumesc tuturor. Am cumparat. Edited January 22, 2011 by DaniSteptu Link to comment Share on other sites More sharing options...
c1uh1 Posted January 23, 2011 Share Posted January 23, 2011 (edited) Topic Closed. Edited January 31, 2011 by nick15 Next warn up. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amyy Posted January 23, 2011 Share Posted January 23, 2011 Nu prea i'ai dat closed . Si gg sunt niste piese foarte bune . Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaniSteptu Posted January 23, 2011 Author Share Posted January 23, 2011 (edited) Topic Closed. Macar de erai Moderator. Edited January 31, 2011 by nick15 Next warn up. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KonecKter Posted January 24, 2011 Share Posted January 24, 2011 Imi spui ce componente ai cumparat..si la ce pretz teau ajuns in total ? 1GB ram..totusi e cam putin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts