Jump to content

Cel mai nou driver AMD crește performanțele plăcilor video cu până la 79%!


Recommended Posts

Driver AMD

 

În lumea pasionaților de gaming există o vorbă despre plăcile video AMD: că sunt ca vinul, pe măsură ce se învechesc devin tot mai bune. Asta pentru că AMD se concentrează constant pe noi optimizări în driverele pe care le actualizează periodic. Bine, cârcotașii ar spune că dacă erau cu adevărat buni la ce fac, ofereau optimizările astea din start, nu trebuia să aștepți jumătate de an până apar.

 

Oricare ar fi părerea ta despre subiect, cert este ca AMD a lansat recent Adrenalin Edition 22.7.1, care oferă plăcilor AMD un boost de performanță de până la 79% în jocuri ce utilizează OpenGL pentru randare! Diferența respectivă a fost obținută în Minecraft, mai exact la rezoluția 4K, cu setările la Fabulous, folosind using Adrenalin 22.7.1 pe o placă Radeon RX 6950XT, față de versiunea anterioară 22.6.1. Pe un Radeon RX 6400, utilizând aceleași setări, diferența măsurată a fost de 75%.

Pe lângă creșteri de performanță, cel mai nou driver AMD mai aduce și alte funcții și îmbunătățiri, printre care enumerăm:

 

  • introducerea funcției Noise Supression, care folosește algoritmi de deep learning pentru a suprima sunetele ambientale în timul sesiunilor de gaming și a call-urilor
  • extinderea suportului pentru Radeon Super Resolution (RSR) pentru laptopuri cu plăci video din seria RX5000 și RX6000. RSR este omologul FSR (tehnologia de upscaling care reduce rezoluția de randare ca să îmbunătățească performanțele în jocuri solicitante) pentru jocurile care nu suportă FSR
  • rezolvarea unor bug-uri care scădeau performanțele în anumite jocuri și aplicații
  • rezolvarea unui bug legat de funcția de oprire completă a ventilatoarelor

 

Lista completă de îmbunătățiripoate fi consultată aici. Driver-ul pentru Windows 10 și Windows 11 este compatibil cu plăcile din seria RX Vega, RX500, RX5000 RX6000 și este disponibil aici pentru download (sau direct pe pagina AMD). Momentan acest driver este opțional, deci trebuie instalat manual, pentru că nu va fi preluat automat de software-ul AMD instalat pe sistemul tău.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.