Jump to content

Noile procesoare AMD Ryzen 7000 nu se vând prea bine

Recommended Posts

Noile procesoare AMD Ryzen 7000 nu se vând prea bine

AMD și-a încercat norocul și a venit cu creșteri de prețuri pentru noile procesoare și plăci de bază, însă strategia nu a dat roade. Vânzările de procesoare Ryzen 7000 sunt cu mult sub așteptări, iar mare parte din volumul livrărilor este asigurat în continuare de vechile modele AM4.

De exemplu, la magazinul Mindfactory din Germania, doar 22% din vânzările de procesoare AMD sunt generate de noile modele, în vreme ce vânzările de procesoare AM4 aproape că s-au dublat după debutul Ryzen 7000.

Din cauza prețurilor foarte mari ale plăcilor de bază X670 și ale memoriilor RAM DDR5, mai nimeni nu vrea să facă upgrade la AM5, iar AM4 încă este considerată o platformă suficient de puternică pentru nevoile actuale. De exemplu, AMD Ryzen 5800X3D se descurcă onorabil pe partea de gaming și nici nu are nevoie de memorii RAM DDR5, așadar majoritatea consumatorilor nu găsesc o justificare pentru costul  mare de upgrade la AM5.

Așa cum era de așteptat, singurii interesați de AM5 sunt entuziaștii. Ryzen 9 7950X este modelul cel mai căutat din noua generație, în vreme ce modelele accesibile înregistrează vânzări modeste. Situația este total diferită față de lansările anterioare AMD, unde în topul vânzărilor nu erau SKU-urile de top, ci modelele de mijloc.

Situația s-ar putea schimba, însă, odată cu apariția unor plăci de bază mai accesibile și a scăderii costurilor pentru memoriile DDR5, însă, momentan, consumatorii par să prefere un raport preț/performanță cât mai bun în locul tehnologiilor de ultimă generație foarte scumpe.

Sursa

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.