Jump to content

Placa video RTX 3070 Ti Mobile a fost „portată” pe PC de un producător chinez

Recommended Posts

GeForce RTX 3070 TiM

Aliexpress este plin de tot felul de produse care mai de care mai caraghioase, iar componentele de calculator nu sunt cu nimic mai diferite. Cel mai bun exemplu este placa video despre care vorbim astăzi, 51Risc GeForce RTX 3070 TiM. În realitate carcasa acesteia ascunde un chip GA104 (GN20-E), adică fix același care este folosi în ediția Mobile a plăcii cu pricina. Ceea ce mă fascinează în schimb este transparența anunțului.

Cei de la 51Risc (producătorul third party) sunt sinceri cu potențialii clienți și prezintă produsul drept o placă video de laptop portată pe PC. Avem chiar și specificațiile, care nu sună chiar atât de rău. Spre exemplu știm că frecvența memoriei este de 1.750MHz, în timp ce frecvența nucleului în modul Boost urcă până la 1410MHz. Pe partea de alimentare 51Risc GeForce RTX 3070 TiM vine cu un singur conector 8-pin PCIe și consumă 220W, cu mult sub alte plăci video.

Conform specificațiilor și a experienței din trecut, vă pot spune că chip-ul ăsta Mobile oferă aproximativ aceeași performanță în jocuri ca o RTX 3060 Ti pentru desktop. Și chiar dacă nu sună a mare lucru, personal am fost impresionat de 3060 Ti în perioada lansării și am considerat-o mereu una dintre cele mai bune plăci din generația ei. Iar pentru cei curioși, o jucărie de genul costă 1.970 de lei pe Aliexpress.

Comparativ, o distribuție entry de 3060 Ti se învârte pe la 2.300-2.400 la noi. Așa că cel puțin pentru piața din România, această placă nu prea este combinație în condițiile în care trebuie luat în considerare și costul transportului, taxele vamale, dar și durata.

Sursa

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.