Jump to content

Xiaomi Mix Fold 2 Hands On Review: cel mai subţire şi uşor telefon pliabil e doar o încordare de muşchi de la Xiaomi

Leventhe
 Share

Recommended Posts

<b>Xiaomi Mix Fold 2 Hands On Review: cel mai subţire şi uşor telefon pliabil e doar o încordare de muşchi de la Xiaomi</b>Pe 13 decembrie 2022 Xiaomi a ţinut ultimul său eveniment local din acest an. Acolo ne-au spus mai multe despre evoluţia companiei în ultimul an, precum faptul că au fost pe locul 2 la livrări de telefoane inteligente în România în trimestrul

Pe 13 decembrie 2022 Xiaomi a ţinut ultimul său eveniment local din acest an. Acolo ne-au spus mai multe despre evoluţia companiei în ultimul an, precum faptul că au fost pe locul 2 la livrări de telefoane inteligente în România în trimestrul 3 al acestui an. Am văzut şi Xiaomi 12T Pro Daniel Arsham Edition, o ediţie specială a lui Xiaomi 12T Pro, una cu "cristale de bronz" şi efect de uzură pe spate.

Am văzut şi altceva interesant, un Xiaomi Mix Fold 2, cel mai nou telefon pliabil al companiei. Impresii despre el găsiţi mai jos.

Design şi display

Poate nu e prea impresionant faptul că acest telefon cântăreşte 262 grame, când Galaxy Z Fold 4 are 263 grame, dar trebuie să ştiţi că vorbim aici despre un ecran pliabil mai mare, de 8.02 inch. Astfel greutatea devine impresionantă, mai ales că un iPhone cu Pro Max în nume are vreo 240 de grame. Şi talia e foarte subţire, la 5.4 mm dechis şi 11.2 mm închis. E cel mai subţire telefon pliabil cu format mare.

Xiaomi Mix Fold 2

E şi foarte manevrabil, aş îndrăzni să zic poate mai manevrabil decât Galaxy Z Fold 4. Clar mai manevrabil decât Huawei Mate Xs 2. E arătos pe bej/auriu, e sobru şi încearcă ceva diferit la designul camerei. Pliul e vizibil doar pe fundal alb şi parcă nici atunci foarte mult. Nu se simte prea mult la atingere micul "sunt". Apreciez şi că se închide etanş, dar nu apreciez lipsa de certificare IP.

Xiaomi Mix Fold 2

Ecranul pliabil este un ECO OLED LTPO2 de 8.02 inch, cu rezoluţie de 2160 x 1914 pixeli, cu refresh rate de 120 Hz, HDR10+ şi Dolby Vision. E foarte luminos, imersiv şi nu are decupaje pentru vreo cameră selfie. Are şi protecţie inedită Schott UTG anti zgârieturi. Ecranul Cover are 6.56 inch, este un AMOLED FHD cu refresh rate de 120 Hz.

El chiar dă senzaţia de smartphone veritabil standalone, nu mai e aşa înghesuit ca la Z Fold 3 şi 4 sau OPPO Find N.

Hardware

Aici nu vrea să insist foarte mult, avem un CPU Snapdragon 8+ Gen 1, 12 GB RAM şi până la 1 TB stocare. Bateria de 4500 mAh se încarcă la 67W, iar telefonul aduce şi difuzoare stereo tunate de Harman Kardon şi Dolby Atmos. Avem şi cititor de amprente lateral, destul de rapid şi precis. Conectivitatea e bine acoperită, cu GPS dual band, Wi-Fi 6e, Bluetooth 5.2, NFC, infraroşu şi port USB-C. Are 5G doar în China, în Europa nu e disponibil.

Cameră

Camera... e cam modestă pentru un flagship, e de high midrange. Avem doar o cameră selfie de 20 MP decupată în ecranul extern, apoi o cameră triplă în spate, cu senzor principal de 50 MP, cu OIS, de 8 MP telephoto cu zoom optic 2X şi camera de 13 MP ultrawide cu autofocus pentru Macro. Are şi blitz dual LED, filmare 8K şi aceleaşi opţiuni foto ca la Xiaomi 12S.

Xiaomi Mix Fold 2

Senzorul principal e doar Sony IMX766, folosit foarte des în 2021 şi 2022. Partea bună la acest pliabil e că poţi folosi camera principală drept cameră selfie, cu ajutorul ecranului extern. Avem şi parte de tehnologie Leica, cel puţin cu numele. Leica se manifestă prin opţiunile Leica Vibrant şi Leica Authentic, pentru diferite look-uri foto. Accentele roşii de culoare din interfaţa camerei sunt tribut Leica.

Software

Are MIUI 13 Fold la bord, cu extra widgeturi şi un soi de meniu lateral extra, care agregă funcţii esenţiale. Ecranul afişează două homescreen-uri deodată pe panoul cel mare, pliabil. Control Center e separat de notificări, iar jos găsim o zonă dock, unde putem avea 6 aplicaţii de bază şi alte 3 recent folosite. 

Xiaomi Mix Fold 2 - Fotografii Hands-On de la evenimente: Xiaomi-Mix-Fold-2_068.jpg

Avem parte şi de split screen în 2 ferestre (care nu se pot redimensiona), ferestre plutitoare, sidebar. App drawerul are categorii, iar Recents include coloane de aplicaţii în loc de carusel. Păcat că nu avem şi suport pentru stylus. Nu am văzut probleme de scalare în aplicaţii în minutele petrecute cu telefonul.

Impresii

Mi se pare un telefon sosit tardiv şi o combinaţie ciudată. Înţeleg de ce nu s-a lansat în Europa. Nu ştiu dacă europenii plăteau 1300 de euro pe el, mai ales fără stylus, cu o cameră high midrange, fără certificare IP, fără alt selling point decât designul. Pentru mine Mix Fold 2 e exact ce erau telefoanele Xiaomi Mi Mix: un terminal experimental pe care Xiaomi să îşi încordeze muşchii inovaţiei şi să facă experimente.

De altfel pe primul Mi Mix Fold avea cameră  cu Liquid Lens, înaintea vremii sale. Acum experimentul e la nivel de design şi aştept un Mix Fold 3 pentru a mă convinge că Xiaomi ia în serios piaţa pliabilelor. 

Sursa: https://www.mobilissimo.ro/articole-telefoane/xiaomi-mix-fold-2-hands-on-review

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.