Jump to content

Top 10 telefoane midrange pe anul 2022 în viziunea lui Alex Stănescu: înlocuitoarele de flagship fac Super Macro, au stabilizare excelentă... luminiţe


Leventhe
 Share

Recommended Posts

<b>Top 10 telefoane midrange pe anul 2022 în viziunea lui Alex Stănescu: înlocuitoarele de flagship fac Super Macro, au stabilizare excelentă... luminiţe!</b>Cred că am obosit cu toţii, la nivel colectiv să auzim de "flagship killere". Aşa au început să apară sintagme alternative, "wannabe flagship", pe care noi l-am propagat aici la Mobilissimo sau "high midrange". În realitate e de fapt o plajă foarte largă

 

Cred că am obosit cu toţii, la nivel colectiv să auzim de "flagship killere". Aşa au început să apară sintagme alternative, "wannabe flagship", pe care noi l-am propagat aici la Mobilissimo sau "high midrange". În realitate e de fapt o plajă foarte largă de alegeri pentru toate buzunarele, când vine vorba de smartphone-uri.

 

În 2022 m-am lovit cel mai des de ideea de "e un telefon bun, dar... costă prea mult" din cauza inflaţiei. Dacă la topul meu High End/Flagship am avut clar o orientare spre gaming, o bucurie în a folosi butoane fizice, răciri avansate, camere cu zoom optic generos, la midrange-uri m-am uitat la preţ, la funcţii de vlogging, autonomie, fiabilitate. Inevitabil 2-3 telefoane sunt bune şi pentru gameri.

 

Am încercat să stă sub 2000 lei cu cât de multe modele am putut. Iată topul meu 10 pentru telefoanele midrange din 2022: 

 

10. vivo X80 Lite

 

telefon-vivo-x80-lite-5g-8gb-ram_368x450.jpg

 

vivo X80 Lite e unul dintre cele mai bune selfie phone-uri din 2022. Îl ajuta faptul că are o cameră frontală de 50 MP, care filmează 4K şi are şi autofocalizare. Are un spate cameleonic, care îşi schimbă culoarea atunci când este expus la lumina UV. E printre cele mai manevrabile telefoane ale anului şi are autonomie mulţumitoare. Parcă mi-a făcut o impresie mai bună pe partea de vlogging şi selfie decât vivo V23, care nu mi s-a părut că a adus un salt prea mare de la vivo V21.

 

Se încarcă rapid, are şi căşti la pachet cu adaptor şi stabilizarea nu e deloc rea. A făcut o impresie excelentă şi faptul că imediat ce l-am scos din cutie a şi primit Android 13 şi FunTouchOS 13. Se descurcă şi la closeup-uri, iar stocarea sa e chiar generoasă, la 256 GB. Nu mai zic de câte filtre şi efecte are pentru selfie-uri şi am fost şocat de cât de plăcut privirii e acel blur/Bokeh la filmare. Poate peste OPPO Reno6 Pro!

 

9. Nokia X30

 

Screenshot%20(3339).jpg

 

Nokia X30 e poate cel mai târziu intrat în top telefon, el neavând încă recenzia publicată pe site sau canal. Impresiile le am totuşi formate clar în minte. E cel mai arătos telefon pe care Nokia l-a avut de o bună perioadă de timp. Are personalitate inclusiv la nivel de modul al camerei şi mizează mult pe latura ecologică, fiind realizat din metal 100% reciclat (modul foto şi rama), dar şi plastic reciclat 64% pentru spate.

 

Camera principală m-a surprins iniţial, apoi am aflat că e acelaşi senzor de 50 de megapixeli de pe Galaxy S22 şi lucrurile au început să capete sens. Unde lumea nu e mulţumită de el e la alegerea de CPU, un Snapdragon 695 şi la preţul, care, e drept putea fi mai mic. Procesorul aduce cu sine şi limitarea la doar filmare Full HD, din păcate. Zic să aruncaţi şi un ochi peste autonomia sa, veţi fi plăcut surprinşi. Iar selfie-urile au fost iarăşi un şoc, unul plăcut. 

 

8. Motorola Edge 30

 

edg_551x450.jpg

 

Motorola Edge 30 e telefon pentru fashionisti, asta e clar şi dacă e să primească un titlu, acela ar fi "cel mai subţire şi uşor corp de telefon din 2022". Are un ecran cât se poate de luminos, una dintre cele mai bune stabilizări de pe piaţa pentru filmare şi o filmare 4K detaliată şi clară. Îmi place şi că Moto ascultă ce spunem noi, presa şi a pus o cameră ultrawide ţeapănă aici, una de 50 MP, nu doar una de 8 MP sau 13 MP.

 

Procesorul e foarte puternic, deci duce şi gaming şi grijile cu privire la bateria de doar 4000 mAh dispar dacă setezi cum trebuie refresh rate-ul şi nu te arunc mereu la 144 Hz. E drept că se putea mai bine, dar există soluţii de Power Saving şi optimizare. Încărcarea e rapidă şi de parcă nu era de ajuns că e un telefon multimedia puternic, se descurcă şi la productivitate, având Ready For, deci conectare la tastatură, mouse, display, pentru a pune la punct un mediu desktop. Androidul curat şi stock e un bonus binevenit. 

 

7. Huawei nova 10 Pro

 

Huawei-Nova-10-Pro-featured_592x327.jpg

 

Încep să îmi dau seama că am pus cam multe telefoane de vlogging în acest top, dar mărturisesc, fac multe poze selfie şi multe video-uri pentru tot soiul de vloguri. Ba culinare, ba legate de concerte, de filme, de jocuri, de dispozitive. Ce îmi place la Huawei nova 10 Pro e că îl pot debloca în siguranţă, având două camere frontale şi că toate pozele selfie au O TONĂ de detalii, pentru că lucrăm cu rezoluţie de 60 megapixeli.

 

E un telefon cu personalitate, prin prisma inelului auriu din jurul camerei, are şi autonomie decentă la playback video şi performanţă OK, folosind cel mai popular procesor Snapdragon midrange al anilor 2021-2022, Snapdragon 778. Difuzoarele stereo nu sună rău deloc şi stabilizează calitativ şi la filmarea cu camera din spate şi la cea cu camera frontală. Are şi multe şabloane de Vlog şi posibilitatea de a filma din mai multe unghiuri, dacă doriţi. Clar îl văd pus la treabă în mâna unor travel vloggeri sau vloggeri culinari. Păcat de limitarea la 4G şi preţul cam piperat la debut. Îmi place şi că e subţire şi uşor.

 

6. POCO F4

 

f4_440x440.jpg

 

POCO F4 ne aminteşte de ce seria POCO a devenit aşa mare. Are un raport calitate-pret cât se poate de corect. Bifează o sumedenie de căsuţe necesare, de la certificarea IP la difuzoare stereo şi procesorul Snapdragon 870, în continuare cel mai puternic procesor midrange Qualcomm. Are ecran AMOLED de 120 Hz, bun pentru gaming şi o baterie de 4500 mAh cu încărcare la 67W.

 

Camera principală suna generic, dar senzorul de 64 MP are totuşi stabilizare optică, lucru binevenit în segmentul midrange. E binişor răcit chiar şi la sesiuni lungi de gaming şi are o construcţie bine închegată. Pe el am văzut prima dată funcţia care elimină duplicatele în rândul fotografiilor. Are şi infraroşu şi un MIUI 13 personalizabil, inclusiv cu un Toolbar Video şi un Toolbar pentru jocuri.

 

5. Redmi Note 11

 

Redmi-Note-11-Global-Featured-A-1068x601_510x450.jpg

 

Primul telefon midrange din 2022 cu alură de hit, Redmi Note 11 e în continuare impresionant. La un moment dat costa şi vreo 800-900 lei, asta în condiţiile în care are procesor de 6 nanometri şi se descurcă inclusiv la gaming. Mă miră câte lucruri a pus Xiaomi pe acest telefon ieftin, unele dotări pe care nu le găsim nici pe terminale de 3 ori mai scumpe: certificare IP, ecran AMOLED, slot microSD, jack audio, difuzoare stereo, emiţător infraroşu. Nici bateria nu e rea deloc, la 5000 mAh şi se încarcă la 33W.

 

A inaugurat şi abordarea cu rama plată în zona midrange pentru Redm-uri, e foarte manevrabil şi culmea e ca difuzoarele stereo nu sunt chiar rele. Dintre cele 4 camere din spate, cea de 50 MP face poze bunicele. E memorabil şi pentru selfie-uri expresive şi closeup-uri bune de social media. E genul de telefon care nu te lasă la greu, chit că eşti consumator de media sau jocuri sau vrei să mai postezi una-alta pe Instagram şi Facebook. 

 

4. realme GT Neo 3 150W

 

Screenshot_4_378x450.jpg

 

Seria realme GT a făcut furori în topurile noastre din 2021, iar trendul a continuat şi în 2022. realme GT Neo 3 150W nu e chiar cel mai ieftin telefon midrange, dar aveţi şi alternativa fără încărcare la 150W. Are design arătos în toate versiunile, mai ales cea Le Mans, cu dungă de maşini de curse, dar şi cea Naruto, pentru fanii anime.

 

Procesorul MediaTek Dimensity 8100 face de râs şi Snadpragon-uri 8 Gen 1, iar răcirea îşi face treaba foarte bine. Ecranul e luminos, autonomia este excelentă şi de încărcare nici nu mai e nevoie să vorbim. Orice versiune alegi ai suficientă energie pentru gaming ore bune şi după 10 minute de încărcare. Filmează 4K satisfăcător şi are camera principală cu pretenţii de flagship pe alocuri. Are şi funcţii speciale de gaming, tuning, streaming, captură. 

 

3. Nothing Phone (1)

 

Nothing Phone (1)

 

Sunt vreo 3 glume pe care le lumea le face când vrea să râdă de cineva care laudă un dispozitiv supradotat. Prima este "face cartofi prăjiţi?", a doua este "it has everything and the kitchen sink" (un fel de "are de toate şi chiar prea mult") şi a treia este "are luminiţe".

 

În cazul lui Nothing Phone (1), "luminiţele" fac toată diferenţa, deşi simt că nu au fost folosite la potenţial maxim. Practic sistemul Glyph e folosit doar pentru sonerii, semnalarea încărcării, notificări, semnalarea comenzilor vocale. În afară de asta, telefonul invoca acea imagine de "iPhone cu Android", care a planat asupra celor de la OnePlus la început. Mă duce şi cu gândul la OnePlus X, mă suprinde să văd încărcare wireless pe un midrange, dar şi o stabilizare excelentă la filmare.

 

Androidul e pe cât se poate de curat, cu mici modificări de la Nothing la nivel de font, iar performanța e bunicică, acest CPU Snapdragon 778G+ se mai găseşte doar pe Honor 70 şi Motorola Edge 30. M-a mulţumit şi ecranul ca luminozitate, dar şi autonomia telefonului. E poate cel mai geeky şi nerdy telefon din 2022, fără a aluneca prea mult în această nişă totuşi. Şi preţul de 1900 lei şi sub a fost imbatabil la debutul la noi. 

 

2. Honor 70

 

Honor-70-Fotografii-Oficiale_012_450x450.jpg

 

Dacă e vreun telefon al cărui design să-l fi ţinut minte după IFA 2022, acela e cu siguranţă Honor 70. I-am comparat spatele cu o serie de solzi de şarpe în varianta cristalină. Mai memorabile de atât sunt capturile Macro şi Closeup făcute de colegul Claudiu cu acest telefon. De altfel, Honor 70 este campion absolut la aceste fotografii în 2022.

 

Are şi selfie-uri arătoase, numeroase filtre şi moduri de vlogging, deci influencerii aspiranţi îl vor aprecia. Şi autonomia e satisfăcătoare şi are unul dintre cele mai puternice procesoare Snapdragon midrange. Filmările 4K sunt detaliate, iar camera ultrawide în sfârşit livrează pe măsură aşteptărilor şi peste 99% din telefoanele midrange. Ce a descurajat lumea la început a fost preţul, dar acum spre 2100 de lei, parcă începe să sune mai bine. Se şi încarcă rapid! Păcat că are doar un difuzor singular jos. 

 

1. OnePlus Nord 2T

 

res_5dded1373289b1b05ae65093cacf_450x450.jpg

 

În viziunea mea OnePlus Nord 2T merită cu vârf şi îndesat titlul de "telefonul midrange al anului 2022". Asta deoarece are îndrăzneala de a aduce aceeaşi cameră principală ca şi OnePlus 10T şi îl mai îngroapă pe acel flagship şi la autonomie şi chiar la performanţă. Se abate de la designul clasic OnePlus, unii ar spune că împrumutând ceva de la OPPO, ceea ce nu e rău.

 

Ecranul e foarte luminos, performanța e susţinută în jocuri şi are chipset future-proof, care va fi "tapan" ani buni de acum încolo. Se încarcă extrem de rapid, face selfie-uri Bokeh de top 5 în 2022 şi prinde culori corecte la vegetaţie şi flori. Captură nocturnă m-a şocat prin calitate, depăşind chiar unele flagship-uri, cum ar fi un Xperia 5 IV. Sub 2000 lei sau chiar sub 1900 lei nu prea mai găseşti un pachet atât de complet. 

 

Concluzie: 

 

Aş zice că avem multe surprize în acest top. Lipsa unui Galaxy A53 ar fi una, după ce Galaxy A52s a făcut furori. Apariţia lui Nothing direct pe podium ar fi a doua şi intrarea Honor pe locul 2 după ce a deschis filiala în România primăvara trecută. De la OnePlus cumva mă aşteptam să livreze şi de la realme la fel, sunt abonaţi la livrarea de experienţe perfecte de gaming, răciri avansate, autonomii satisfăcătoare.

 

Mă bucur să văd Nokia revenind (desi la pret prea mare), Motorola a avut un lineup midrange mai puternic ca oricând, iar brandul POCO a lepădat imaginea de entry level şi face telefoane solide. Vreau să văd mai multă mişcare de la Xiaomi totuşi. Şi încă aştept pliabilul midrange...
 

Sursa: https://www.mobilissimo.ro/stiri-telefoane/top-10-telefoane-midrange-pe-anul-2022-in-viziunea-lui-alex-stanescu

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.