Jump to content

[REZOLVAT]Bug profituri biz

macabru lama fina
 Share

Recommended Posts

Nick-ul tau: se stie cine sunt.
Server: ?
Descrierea bugului: Dupa fiecare payday se reseteaza suma din seiful bizului, la ultimul payday mi-a facut 193k (dupa furt, pardon dupa taxe) am dat /bizwithdraw si aparea doar 193k, in conditiile in care inainte de payday imi arata 233k :))) deci bizul meu in ultimele 3 zile a facut numai 193k. Sper sa reparati si sa imi setati seiful bizului corect ca sigur am pierdut minim 15kk cu bugu asta.
Screenshot(s):
https://imgur.com/gallery/aNW06VZ

https://imgur.com/gallery/6nEZeuj

Aici se vede ca nu am scos nimic din biz in ultimele 3 zile, am scos doar ce mi-a facut ora trecuta si anume 193k si nu mai am nimic in el :))

avem 193k x 62 ore 11.9 mil, sigur nu a facut numai 193k pe ziua de 1 cand era serverul 1000/1000 deci poate fi mai mult de atat.

Sunt 90% sigur ca e facut intentionat sa va bateti joc de jucatori

Problema persista, inainte de "bug fixul" de dimineata aveam 26k in safebox, dupa restart am ramas cu 12k si la urmatorul payday mai aveam doar 10k in safebox in conditiile in care nu scosesem nimic. Intr-un final am scos aia 10k de frica sa nu ii pierd si pe aia.....

1 hour ago, CLouD said:

Problema persista, inainte de "bug fixul" de dimineata aveam 26k in safebox, dupa restart am ramas cu 12k si la urmatorul payday mai aveam doar 10k in safebox in conditiile in care nu scosesem nimic. Intr-un final am scos aia 10k de frica sa nu ii pierd si pe aia.....

Pariu ca, prin magie nu or sa aibe loguri de cati bani au incasat bizurile in astea deja 4 zile in care se reseteaza banii din seif si nu or sa ne dea nimic ? :))

Ok...deci nu se mai cumuleaza veniturile. Am facut o proba de 2 ore sa vad cum decurge.

Imgur: The magic of the Internet

Se poate vedea ca inaite de payday-ul de 12 nu aveam nimic in safebox, dupa ora 12 au intrat $480, iar la ora 13:00 venitul a fost de $1000, urmand ca $864 sa imi intre in buzunar deci totalul in safebox trebuia sa fie de $1344. 

Nu prea imi dau seama cum a trecut sistemul de perioada de teste....

@ Kelton

Edited by CLouD

37 minutes ago, CLouD said:

Nu prea imi dau seama cum a trecut sistemul de perioada de teste....

Nici nu ai cum să-ți dai seama din moment ce nu ai lucrat în mod activ tu la sistem sau la testarea lui, ori să poți înțelege din punct de vedere tehnic ce înseamnă testarea unui sistem complex în diverse scenarii.

Ne place să fim cârcotași și să ne dăm cu părerea, fără să cunoaștem lucrurile din spatele muncii pe care alții o fac.

În update-ul de astăzi nu s-a adăugat încă fix pentru problema cu bizurile, lucru pe care l-am și anunțat de altfel în joc înainte de a adăuga update-ul, pentru că Mushroom este plecat din oraș cu treburi personale și nu a avut încă timp să rezolve problema.

Mai e și ăsta micu și paranoicu de mai sus care trăiește cu impresia că noi băgăm intenționat buguri, de parcă am avea câștig de cauză din așa ceva. De unde le scoate, doar el știe 🙄

Repet, până la rezolvarea bugului e indicat să retrageți banii din safebox cât mai des ca să nu fiți impozitați de multiple ori pentru aceeași bani. Nu toate bizurile au impozite, deci problema asta nu o are toată lumea.

1 hour ago, macabru lama fina said:

Pariu ca, prin magie nu or sa aibe loguri de cati bani au incasat bizurile in astea deja 4 zile in care se reseteaza banii din seif si nu or sa ne dea nimic ? :))

Nu e nicio magie. Ce vezi tu afișat pe website este singurul log care stochează venitul unui biz într-o anumită zi. Din moment ce acel log nu stochează suma fără comisioane aplicate, nu ne putem baza pe respectivul log ca să facem vreo despăgubire asupra sumelor pierdute... că presupun că acolo încerci să bați. Asta cu „datul” e ușor de afirmat din exterior, dar mai complicat în plan tehnic din moment ce există multiple tipuri de bizuri diferite, fiecare cu producție diferită, comisioane diferite, unele în care oamenii au retras banii normal, altele în care s-a retras parțial, altele în care nu s-a retras. Aș vrea să te văd pe tine concepând o metodă eficientă și viabilă de a „da ceva” tuturor jucătorilor păgubiți în așa fel încât să dai sume corecte pentru toată lumea. Dar ne place să stăm să ne dăm cu părerea asupra unlor lucruri pe care nu le pricepem, că așa e la modă.

1 hour ago, Kelton said:

Nu e nicio magie. Ce vezi tu afișat pe website este singurul log care stochează venitul unui biz într-o anumită zi. Din moment ce acel log nu stochează suma fără comisioane aplicate, nu ne putem baza pe respectivul log ca să facem vreo despăgubire asupra sumelor pierdute... că presupun că acolo încerci să bați. Asta cu „datul” e ușor de afirmat din exterior, dar mai complicat în plan tehnic din moment ce există multiple tipuri de bizuri diferite, fiecare cu producție diferită, comisioane diferite, unele în care oamenii au retras banii normal, altele în care s-a retras parțial, altele în care nu s-a retras. Aș vrea să te văd pe tine concepând o metodă eficientă și viabilă de a „da ceva” tuturor jucătorilor păgubiți în așa fel încât să dai sume corecte pentru toată lumea. Dar ne place să stăm să ne dăm cu părerea asupra unlor lucruri pe care nu le pricepem, că așa e la modă.

Nu ai cum sa ma vezi pe mine incercand sa concep asa metoda pentru ca nu pare viabila inca din planul de proiect, de cand am vazut propunerea am stiut ca exact problema asta o sa fie, ori problema asta ori inversarea veniturilor intre detinatorii de actiuni, inca de atunci mi-am exprimat parerea si am spus ca acest mod nu are logica dar vorbesc la pereti si sunt unul singur care incearca sa vina cu logica aici, ati incercat sa fiti inovativi ca sa atrageti jucatori noi si va inteleg si pe voi pe o parte dar sistemul mai are foarte mult de lucru.

Sincer sa fiu parerea mea e ca asta e karma pentru ce i-ati facut lu Mastertrap acum 10-11 ani sau cand a fost de i-ati luat functia de scripter pe ascuns si el habar nu avea, imi amintesc si acum cand imi dadea detalii ca asa ceva nu are cum sa se intample la o comunitate... inalta sa zic asa, dar deja o dau in altele, sper sa reparati sistemul, am 0% sanse ca o sa imi "recuperez" profitul pe primele 3 zile pentru ca eu 1-3 am fost plecat si nu am putut sa retrag banii la fiecare ora asa cum este sugerat.

Ayae, ce pot eu ca sa fac, eu sunt micut, un nimeni si voi aveti puterea de decidere, poti inchide topicul ca mi s-a luat, am sa incerc sa vand toate actiunile la biz sa scap.

Am să mă abțin de la comentarii suplimentare legate de niște lucruri pe care nu le cunoști. Văd că intri în alte subiecte care nu au nimic de-a face cu problema în cauză, subiecte pe care oricum nu le cunoști în întregime dar te legi de ele de parcă tu ești cel care a muncit cu Mastertrap ca să știi exact cum au decurs lucrurile.

Trecem mai departe. Dacă ești atât de logic pe cât te lauzi că ești, îți dau o problemă să o rezolvi. Doresc să compensez jucătorii cu bizurile afectate și să le returnez integral venitul de pe 1 și până la data aplicării fix-ului pe server, ignorând faptul că unii și-au retras banii din seifuri și vor ieși pe plus din toată treaba asta. Mi-o asum ca manager de comunitate și accept acest lucru.

Am să-ți prezint mai jos cu ce am de-a face. Menționez că soluția eu deja o am pregătită și o voi aplica când vom pune fix-ul pe server, dar vreau să văd dacă ești capabil să-ți pui banii unde ți-e gura și să demonstrezi că poți gândi și veni cu soluții de natură tehnică asupra lucrurilor pe care le vezi ca simplu jucător. Dacă ești capabil să rezolvi problema de unul singur, nu întrebându-i pe alții s-o rezolve pentru tine, ai toată stima și respectul meu și am să te cred că ești așa cum te lauzi, o persoană logică. Dacă ești incapabil de așa ceva, am rugămintea să încetezi cu comentariile și copilărismele de care dai dovadă și să recunoști că ești incapabil de a înțelege ce presupune din punct de vedere tehnic tot ceea ce se află în spatele acestui server.

Avem două tabele sql, unul numit business cu coloane id, level, income. Bizurile afectate toate sunt de nivel 20 sau mai mare.

Avem celălalt tabel numit businessIncome cu coloane id, biz, date, money.

Coloana biz din al doilea tabel este legată de coloana id din primul tabel. Celelalte coloane presupunem că le deduci singur ce fac după nume, având cunoștințe tehnice în domeniu.

Fă-mi și mie un query pe care să-l rulăm, fără probleme și fără buguri, care să facă suma coloaney money pentru zilele din 01.07 încoace pentru bizurile de nivel 20+ iar respectiva sumă rezultată să o adauge în income.

Nu ar trebui să-ți ia foarte mult timp, presupunând că ai idee despre ce înseamnă sql. Să vedem dacă ești capabil să demonstrezi că nu vorbești doar de dorul lelii, și chiar ai măcar un gram de cunoștințe.

Nu ma ascund si nu am de ce sa ma ascund, nu ma pricep la sistemele mentionate de tine, nu sunt scripter/developer si nici nu fac sau am facut vre-odata parte dintr-un staff de conducere al vre-unei comunitati de SA MP, eu personal faceam o medie a venitului fiecarui biz (cu toate ca mie ieri bizul sau partea mea de biz mi-a facut o ora 250k - 50k taxe si in alte ore 15-25-20k dupa taxe, dar pe RPG vad ca imi arata suma de doar 130k venit pe ziua de ieri) iti luam veniturile pe zi al fiecarui biz, pentru orele 10:00 - 24:00 si pentru restu de ore socoteam jumatate din acest venit, faceam x3 zile sau x4 luand ziua de azi in calcul si suma care imi dadea pe fiecare biz o dadeam.

Dar acum nu ma pricep la sistemele automate de care spui acolo, ce am zis a fost ca acest sistem a fost extrem de grabit si aceste buguri/probleme trebuiau anticipate inca din faza de propunere, nu acum.

Recunosc, inca odata, nu ma pricep la ce mi-ai cerut tu acolo, pune-ma pe cruce daca te face sa te simti bine.

Ce m-ar face să mă simt bine este să te limitezi din a-ți da cu părerea asupra lucrurilor pe care nu le cunoști sau la care nu te pricepi. Atât. O chestiune atât de simplă. Apreciez însă faptul că ești sincer.

Problemele curente nu ai cum să le anticipi. Sunt probleme care pot să apară din diverse cauze. Poate fi pusă o variabilă într-un alt loc decât trebuia pusă. Poate exista o logică incorectă la calcularea unor lucruri. O simplă virgulă dacă nu e pusă corect poate strica un întreg sistem, spre exemplu.

Deci vorbim aici de o atenție extraordinară la detalii, de niște teste de caz pe multiple cazuri diferite, ceea ce nu se pot testa în totalitate într-un mediu de teste cu doar 2-3 persoane care înțeleg raționamentul din spatele sistemului, ca să poată să sesizeze din teste că un lucru funcționează sau nu corect. De aceea în majoritatea cazurilor când implementezi un sistem complex, e posibil să apară anumite buguri care sunt ulterior rezolvate și toată treaba merge după cum a fost concepută din stadiul de proiect. De aceea și pe marile titluri vei vedea buguri când scot câte un update, cu toate că poate au zeci de testeri și de developeri pe respectivul proiect, iar noi lucrăm într-un grup de oameni pe care-i poți număra pe degetele de la o singură mână. Așadar tot ceea ce eu personal îmi doresc este înțelegere. Să înțeleagă fiecare că pentru voi ne zbatem în primul rând, iar prin voi mă refer la toți jucătorii, nu doar la binele tău personal, că deciziile pe care le luăm sunt în încercarea de a împăca pe toată lumea, indiferent că are o gândire sau nu rațională față de ceilalți ori față de noi, și că avem zero intenții să creăm buguri pe care tot noi suntem nevoiți să le reparăm ulterior și să ne batem capul cu ele.

Nu se poate deduce venitul unui biz doar între anumite ore pentru că nu se stochează fiecare oră în parte. Se stochează pe zile, iar ceea ce se stochează actualmente este fără a aplica comisioanele bizurilor de level 20+. Și ideea de a face media venitului de pe aceste zile e o idee bună, dar pot apărea alte nemulțumiri cum că media respectivă nu-l satisface pe X din variate motive. Sunt lucruri la care nu te poți gândi până când nu te bați de un anumit caz specific.

Stiu ca nu te preocupa dar imi e greu sa tac si sa nu fac remarcile mele cand eu vad ca sunt practic furat de banii mei pe care am mai specificat, nu sunt swe/wissh/snake sa fac afaceri ilegale in joc si sa nu ma deranjeze sa pierd 50-100kk cand vad ca imi este luat o parte din bizul meu fara sa fiu despagubit e normal sa ajung la un punct in care sa nu imi mai pese ce zic sau pe cine jignesc si cand vad ca se intampla anumite lucruri...

Pune-te si in situatia mea daca vrei sa ma intelegi, am mai spus in toate topicurile pre-fuziune ca nu imi convine sa pierd o parte din biz fara despagubire, am zis hai lasa aia e, eu sunt un nimeni nu am ce face nu am cu cine ma lupta, dar dupa ce se intampla treaba cu actiunile apare treaba asta, eu sunt obisnuit sa fiu furat/atacat, cand vad ca se intampla asta e greu sa nu cred ca e intentionata facuta treaba, poate o fi el bug sau problema cum ai zis si tu, o virgula (,) pusa gresit si a dereglat tot dar eu sunt crescut de asa fel incat sa observ nedreptatile care mi se intampla si nu sunt genul de persoana care sa taca cand vede ca e nedreptatita, in orice situatie.

17 hours ago, Kelton said:

Ce m-ar face să mă simt bine este să te limitezi din a-ți da cu părerea asupra lucrurilor pe care nu le cunoști sau la care nu te pricepi. Atât. O chestiune atât de simplă. Apreciez însă faptul că ești sincer.

Problemele curente nu ai cum să le anticipi. Sunt probleme care pot să apară din diverse cauze. Poate fi pusă o variabilă într-un alt loc decât trebuia pusă. Poate exista o logică incorectă la calcularea unor lucruri. O simplă virgulă dacă nu e pusă corect poate strica un întreg sistem, spre exemplu.

Deci vorbim aici de o atenție extraordinară la detalii, de niște teste de caz pe multiple cazuri diferite, ceea ce nu se pot testa în totalitate într-un mediu de teste cu doar 2-3 persoane care înțeleg raționamentul din spatele sistemului, ca să poată să sesizeze din teste că un lucru funcționează sau nu corect. De aceea în majoritatea cazurilor când implementezi un sistem complex, e posibil să apară anumite buguri care sunt ulterior rezolvate și toată treaba merge după cum a fost concepută din stadiul de proiect. De aceea și pe marile titluri vei vedea buguri când scot câte un update, cu toate că poate au zeci de testeri și de developeri pe respectivul proiect, iar noi lucrăm într-un grup de oameni pe care-i poți număra pe degetele de la o singură mână. Așadar tot ceea ce eu personal îmi doresc este înțelegere. Să înțeleagă fiecare că pentru voi ne zbatem în primul rând, iar prin voi mă refer la toți jucătorii, nu doar la binele tău personal, că deciziile pe care le luăm sunt în încercarea de a împăca pe toată lumea, indiferent că are o gândire sau nu rațională față de ceilalți ori față de noi, și că avem zero intenții să creăm buguri pe care tot noi suntem nevoiți să le reparăm ulterior și să ne batem capul cu ele.

Nu se poate deduce venitul unui biz doar între anumite ore pentru că nu se stochează fiecare oră în parte. Se stochează pe zile, iar ceea ce se stochează actualmente este fără a aplica comisioanele bizurilor de level 20+. Și ideea de a face media venitului de pe aceste zile e o idee bună, dar pot apărea alte nemulțumiri cum că media respectivă nu-l satisface pe X din variate motive. Sunt lucruri la care nu te poți gândi până când nu te bați de un anumit caz specific.

Inteleg si apreciez faptul ca lucrati intens. Asteptam cat mai rapid rezolvarea si despagubirea.

18 hours ago, Kelton said:

Am să mă abțin de la comentarii suplimentare legate de niște lucruri pe care nu le cunoști. Văd că intri în alte subiecte care nu au nimic de-a face cu problema în cauză, subiecte pe care oricum nu le cunoști în întregime dar te legi de ele de parcă tu ești cel care a muncit cu Mastertrap ca să știi exact cum au decurs lucrurile.

Trecem mai departe. Dacă ești atât de logic pe cât te lauzi că ești, îți dau o problemă să o rezolvi. Doresc să compensez jucătorii cu bizurile afectate și să le returnez integral venitul de pe 1 și până la data aplicării fix-ului pe server, ignorând faptul că unii și-au retras banii din seifuri și vor ieși pe plus din toată treaba asta. Mi-o asum ca manager de comunitate și accept acest lucru.

Am să-ți prezint mai jos cu ce am de-a face. Menționez că soluția eu deja o am pregătită și o voi aplica când vom pune fix-ul pe server, dar vreau să văd dacă ești capabil să-ți pui banii unde ți-e gura și să demonstrezi că poți gândi și veni cu soluții de natură tehnică asupra lucrurilor pe care le vezi ca simplu jucător. Dacă ești capabil să rezolvi problema de unul singur, nu întrebându-i pe alții s-o rezolve pentru tine, ai toată stima și respectul meu și am să te cred că ești așa cum te lauzi, o persoană logică. Dacă ești incapabil de așa ceva, am rugămintea să încetezi cu comentariile și copilărismele de care dai dovadă și să recunoști că ești incapabil de a înțelege ce presupune din punct de vedere tehnic tot ceea ce se află în spatele acestui server.

Avem două tabele sql, unul numit business cu coloane id, level, income. Bizurile afectate toate sunt de nivel 20 sau mai mare.

Avem celălalt tabel numit businessIncome cu coloane id, biz, date, money.

Coloana biz din al doilea tabel este legată de coloana id din primul tabel. Celelalte coloane presupunem că le deduci singur ce fac după nume, având cunoștințe tehnice în domeniu.

Fă-mi și mie un query pe care să-l rulăm, fără probleme și fără buguri, care să facă suma coloaney money pentru zilele din 01.07 încoace pentru bizurile de nivel 20+ iar respectiva sumă rezultată să o adauge în income.

Nu ar trebui să-ți ia foarte mult timp, presupunând că ai idee despre ce înseamnă sql. Să vedem dacă ești capabil să demonstrezi că nu vorbești doar de dorul lelii, și chiar ai măcar un gram de cunoștințe.

UPDATE business

SET income = income + (

SELECT SUM(money)

FROM businessIncome

WHERE businessIncome.date >= '2023-07-01'

AND business.id = businessIncome.id 

)

Poate va ajuta, poate nu. Nu am mai scris cod de mult si stiu ca difera functiile, depinde de librariile folosite de joc.

Salut,

Problemele semnalate în acest topic sunt considerate buguri și vor fi rezolvate la următorul update sau au fost deja rezolvate.

Mulțumim pentru că raportezi problemele care au loc ca să oferim un joc mai plăcut tuturor.

O zi bună.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.