Jump to content

Timp rămas până în 2025

La mulți ani tuturor!

MWC 2024: Am văzut primul telefon fără aplicaţii la standul Telekom, cu AI la putere

Shirogane
 Share

Recommended Posts

<b>MWC 2024: Am văzut primul telefon fără aplicaţii la standul Telekom, cu AI la putere (Video)</b>Am aflat cu câteva zile în urmă că Telekom/Deutsche Telekom/T-Mobile pregăteşte un concept complet diferit de telefon mobil, unul fără aplicaţii. Mizează pe AI şi pe comandă vocală şi l-am văzut la MWC 2024, în Barcelona, la standul Telekom

Am aflat cu câteva zile în urmă că Telekom/DeutscheTelekom/T-Mobile pregăteşte un concept complet diferit de telefon mobil, unul fără aplicaţii. Mizează pe AI şi pe comandă vocală şi l-am văzut la MWC 2024, în Barcelona, la standul Telekom.

În primul rând erau două prototipuri acolo, departe de designul final, etalând un look de telefon mai degrabă entry level. Primul era produs al celor de la Telekom, cu breton pictură şi înlocuind aplicaţiile cu o apăsare lungă pe ecran şi apoi comandă vocală. Persoana de la stand i-a cerut telefonului să îi caute un cadou pentru fiica sa, apoi recenzii YouTube la acele cărţi de poveşti. Apoi i-a cerut telefonului să îi facă o rezervare de zbor spre Frankfurt. Terminalul a analizat oferte de zbor şi a început procesul de rezervare.

Practic un chatbot cu AI preia toate funcţiile necesare, suplinind aplicaţiile. Al doilea telefon era un proiect Qualcomm, avea Snapdragon 8 Gen 3 la interior şi AI generativ, care completă fundalul din spatele unei fotografii cu o persoană de la stand, un angajat Telekom. Şi aici avem comandă vocală, dar mizează mai mult pe latura vizuală şi generativa din ce văd. Din nou, fără aplicaţii.

Conceptul e cunoscut că Telekom Phone sau T-Phone, iar CEO-ul Deutsche Telekom a declarat că e convins că în 5-10 ano nimeni nu va mai folosi aplicaţii. E greu să ne lepădăm de un obicei dobândit prin 2007-2008, când au apărut primele iPhone. Ideea de "app" nu se va anula prea curând, asta e părerea mea.

Iar LLM-urile mai au de lucru până să fie cu adevărat utile sau rapide. Proiectul e co-realizat de Telekom deocamdată, alături de Qualcomm şi Brain.

Sursa

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.