Jump to content

Care sunt cele mai apreciate calităţi ale unui profesor?

Superdry
 Share

Recommended Posts

Calitatile de apreciat ale oricarui profesor..sunt bunavointa si felul de a preda..adica sa faca ceva mult mai activ..decat sa dea din gura iar tu sa adormi in secunda 2.

Severitatea, daca e un prost care iti permite orice, nu inveti nimic, am avut ocazia sa cunosc zeci de profesori, doar cei severi si-au lasat amprenta (intr-un mod pozitiv, desigur).

Poi intradevar, se incepe cu umorul, un profesor este "de treaba" daca are simtul umorului (intr-o oarecare masura normal). A doua calitate ar fi intelegator, cand profesor tine cu elevii acestia il simpatizeaza 1.gif si a treia calitate ar fi sa iti explice si sa faca in asa fel incat sa intelegi din placere, nu obligat 2.gif, si nu sa predea angro ci sa faca un rezumat pe care cand il vei citi sa iti aduci aminte tot ce ti-a explicat (esentialul). Asta a fost parerea mea...

Are dreptate ...

Corectitudinea (fara (de)favorizari), Coerenta (in predare, sa nu piarda sirul lectii), Sa fie cat de cat intelegator (daca ii spui si tu inainte ce probleme ai avut), Simtul umorului (sa stie sa destinda putin atmosfera cand vede ca elevii nu sunt prea apti pentru ora sau nu inteleg nicicum), Severitatea (sa stie sa aprecieze un elev la adevarata lui valoare, nu cu note "din burta" sau puncte in plus). Cam astea ar fi calitatile unui profesor din punctul meu de vedere.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.