Jump to content

[SOLVED]Problema PC

Recommended Posts

Salut.... Am o problema foarte mare cu pc-u meu...

Am instalat acum cateva zile windows xp (SP3), am instalat drivere tot, programe

Cand incerc sa intru in orice joc, sta cateva minute 5-10 minute (maxim 10) si se inchide (un fel de crash) si imi apare dunga aia pe ecran lata cat tot ecranu...

Am incercat ( in sa-mp) sa pun alta rezolutie mai mica (candva imi mergea la rezolutia cea mai mare fara crash) dar nimic, tot se inchide.... nu stiu ce sa-i mai fac

Configuratia PC-ului meu:

Configuratie

PS: E un laptop Asus X50GL

Am mai citit niste topicuri asemanatoare dar n-am rezolvat nimic.

@Truth : Mi se inchide calculator.... cum vrei sa pun poza?

Edited by Busssy

Cand iti da eroarea se face ecranul albastru si apare un scris ceva pe acolo?

Uneori apare, dar cel mai des apare o dunga, ca un fel de crapatura, pe ecran si se inchide, uneori mai apare si ecranu albastru

Pc poate avea 2 probleme :

1. Caldura este prea mare , incearca sa verifici ventilatoarele si mai tine calculatorul inchis putin.. Nu-l tine non-stop.

2. Mai sterge praful din calculator. Mi-e imi dadea eroare blue screen din cauza prafului. Deschide carcasa calculatorului si baga un aspirator mic pe acolo.

P.S : Sper ca ti-am fost de ajutor.

Eu folosesc SP3 de cativa ani buni.Imi merge fara probleme si nu am configuratia PC asa buna ca a ta.

Tie ti se inchide PC-ul pentru ca procesorul se incalzeste si declanseaza un sistem iar calculatorul tau este nevoit sa ti se opreasca pentru a se raci.Am avut problema asta dar am rezolvat-o.Incearca sa mai inchizi din procese( Ctrl +alt+del ) ca PC tau sa nu mai "munceasca" asa mult.In cateva zile isi va reveni.

PS: Mai intai incearca sa cureti ventilatorul,s-ar putea ca sita sa se fi umplut cu scame si sa nu mai aiba timp de racire

Edited by cLark08

Scoate placuta/Placutele de rami si carata-le de praf.

Poate fi si din temperatura, asadar cumpara un plic de pasta siliconica de la un magazin de Pc.uri(costa 3-4 lei) si pune-l in procesor.Ai grija, daca nu stii nu te baga, Du-te la cineva care lucreaza la negru.

Faza cu dungi, e de la placa video sau hard.

Iti recomand SpeedFan pentru a vedea temperaturile din P.C: http://www.softpedia.com/progDownload/SpeedFan-Download-4103.html

Sper sa te fi ajutat.

Edited by Thomas NG

Uneori , cand temperatura procesorului ajunge in pragul limita , calculatorul se inchide instant sau se restarteaza .

Ai incercat cu vreun program sa verifici temperatura procesorului ?

Pai nu am incercat.....

Pc poate avea 2 probleme :

1. Caldura este prea mare , incearca sa verifici ventilatoarele si mai tine calculatorul inchis putin.. Nu-l tine non-stop.

2. Mai sterge praful din calculator. Mi-e imi dadea eroare blue screen din cauza prafului. Deschide carcasa calculatorului si baga un aspirator mic pe acolo.

P.S : Sper ca ti-am fost de ajutor.

PC-u l-am sters de praf

Eu folosesc SP3 de cativa ani buni.Imi merge fara probleme si nu am configuratia PC asa buna ca a ta.

Tie ti se inchide PC-ul pentru ca procesorul se incalzeste si declanseaza un sistem iar calculatorul tau este nevoit sa ti se opreasca pentru a se raci.Am avut problema asta dar am rezolvat-o.Incearca sa mai inchizi din procese( Ctrl +alt+del ) ca PC tau sa nu mai "munceasca" asa mult.In cateva zile isi va reveni.

PS: Mai intai incearca sa cureti ventilatorul,s-ar putea ca sita sa se fi umplut cu scame si sa nu mai aiba timp de racire

E laptop sau desktop?

Iti recomand sa mergi la cel mai apropiat PC shop si sa pui 2 colere pe placa video si pe placa de baza.

Ma gandeam sa schimb cooler-u stock, pana oi schimba pc-u

Scoate placuta/Placutele de rami si carata-le de praf.

Poate fi si din temperatura, asadar cumpara un plic de pasta siliconica de la un magazin de Pc.uri(costa 3-4 lei) si pune-l in procesor.Ai grija, daca nu stii nu te baga, Du-te la cineva care lucreaza la negru.

Faza cu dungi, e de la placa video sau hard.

O sa incerc si cu placutele de RAM.... insa, despre pasta.... nu ma percep

Ai 2 probleme:

1. Procesorul tau se supra-incalzeste si atunci laptop-ul tau se inchide automat.

2. Alte componente (RAM sau placa video) au suferit alte stricaciuni.

Sau, e o problema de Windows (de la unele drivere sau programe) si iti cauzeaza acele stingeri.

De exemplu, eu primeam numai BlueScreen-uri (acel ecran albastru) dupa 10-20 de min dupa ce aprindeam laptop-ul. Problema era de la uTorrent care nu se intelegea cu driver-ul de la placa de retea :) Am schimbat clientul si n-am mai avut problema. Deci vezi sa nu fie ceva asemanator.

Problemele pot fi cauzate din mai multe motive:

1.Cooleru de la placa video nu face fata.

2.Driver video nu e bun.

3. Conexiunea de baza intre placa video si procesor nu este facuta cum trebuie.

Sfat: -Placa video trebuie schimbata sau dusa la un service.

-Incearca un cooler mai bun.

-Incearca sa reinstalezi windowsu sau sa incerci sa reinstalezi driverele si daca nu iti face fata placa . Nu o supra solicita foloseste-o la cerinte minime.

Cu placere :).

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.