Jump to content

Timp rămas până în 2025

La mulți ani tuturor!

Cele mai bune laptopuri in functie de buget

Recommended Posts

Cele mai bune laptopuri in functie de buget

500 euro

laptop-vostro-1015-150x150.jpg Satellite-C650-1EP-1-150x150.jpg

Dell - Laptop Vostro 1015 ar fi alegerea mea pentru un buget mediu. Detaliile lui tehnice suna cam asa: procesor Intel® Core™ 2 Duo mobile la 2000 MHz, HDD de 320 GB, 3GB de RAM, display LED de 15.6 inch (1280×800 WXGA/16:10), placa video integrata Intel Graphics Media Accelerator 4500 MHD. Laptopul costa 2.080,52 Lei si ce e adevarat am avut ceva dubii intre el si Toshiba - Laptop Satellite C650-1EP care este aproape la aceasi pret, 1.979,87 Lei. Am ales iar un Dell, pe de-o parte din cauza placii video care este HD si pentru ca momentan am un desktop Dell si sunt foarte multumita.

700 euro

dell-70.jpeg

Deja de la pretul asta incep sa gasim ceva mai performant care ar face fata (nu stiu daca si cerintelor din anul 4 sau 5) pentru ceva randari, Maya, Photoshop, 3D Studio Max etc.

Am ramas tot la Dell, respectiv Dell Inspiron 15R / N5010 (core i 5), care ne ofera, procesor Intel® Core™ i5 Mobile I5-450M la 2400 MHz, 4GB de RAM, HDD 640GB, display LED de 15.6 inch (1366×768 WXGA/16:9), placa video neintegrata ATI Mobility Radeon HD 5470. Pretul lui este 3.099,00 Lei.

1000 euro

acer.jpg

Se pare ca Acer vine din urma cu Aspire 5745G-728G50Mn, un laptop care isi merita banii. La 4.237,88 Lei ne putem bucura de un procesor Intel® Core™ i7 Mobile I7-720QM la 1600 MHz, 8GB de RAM, HDD 500 GB, display Acer CineCrystal de 15.6 inch, placa video neintegrata NVIDIA GeForce GT 230M si spre deosebire de restul laptopurilor pe care le-am prezentat vine si cu sistem de operare, Microsoft Windows 7 Home Premium (64-bit).

Peste 1500

vaio-150x150.jpg asus-150x150.jpg

La capitolul foarte scump m-am oprit la un Sony VAIO VPCZ13Z9E/X, cu un procesor Intel® Core™ i7 Mobile i7-640M la 2800 MHz , 6GB de RAM, HDD 256 GB, un display cam mic cu Afisaj Premium de doar 13.1 inch, capitol unde m-am decis greu intre Sony si Asus NX90JQ-Yz072Z care are un display de 18.4 inch si este mai ieftin cu 4.500 lei.

Avand in vedere ca eram la capitolul peste 1500, Sony mi s-a [aruit pe de-o parte mai adecvat din cauza celor doua placi video, Neintegrata NVIDIA GeForce GT 330M

+ Integrata Intel HD si cei 2 GB de RAM in plus fata de ASUS.

In schimb Asus pare un laptop perfect de casa, display-ul LED de 18.4 inch si rezolutia de 1920×1080 (HD 1080/16:9) par foarte atractive.

Dupa cum am zis diferentele de pret sunt mari, asa ca este greu de spus, dar Asusul este cu siguranta greu de transportat. Sony VAIO – Laptop VPCZ13Z9E/X costa 14.499,00 Lei iar mai jos cu 4.500 Lei gasim ASUS NX90JQ-YZ072Z la 9.999,00 Lei. Voi ce ati alege?

Sursa: laptopblog.ro

Edited by SOLDIERR

Da, dar la 30 de milioane [ sub de ex. aici http://www.emag.ro/laptopuri/notebook-acer-aspire-5750g-2674g75mnkk-cu-procesor-intel-174-coretm-i7-2670qm-220ghz-4gb-750gb-nvidia-geforce-gt-540m-1gb-linux-black--pLX.RCF0C.021 ] sunt underclocked dupa mine [ 2.0 ghz pe i7? ].

Mi se pare c'am prost gandit articolul [ si asa e copy paste ].

Incerc sa aduc eu pe scurt niste sfaturi.

Cand cumperi un laptop trebuie sa te gandesti CLAR la ce il vei folosi.

Categoriile [ dupa mine ] sunt c'am asa :

- Gaming.

- Browsing internet, prezentari powerpoint, filme si muzica. Eventual aici mai adaug portabilitate.

Automat daca ai gaming iti merge c'am tot [ browsing, muzica, filme ] dar mai putin la capitolul portabilitate [ de obicei laptopurile de gaming sunt de 15-17 inchi, nu sub ].

Dupa ce ai ales ce categorie vrei, vezi ce buget ai.

In functie de buget te orientezi catre second hand/nou.

Te uiti in bugetul tau c'am ce laptopuri citesti. Iti alegi o gama de laptopuri care iti sunt potrivite tie.

Dupa aceea cauti pe internet reviewuri despre acel model/piese.

In caz de nu te descurci poti cere un sfat pe forum, sigur cineva te va ajuta in timp util.

Dupa aceea cauta sa vezi ca iti iei laptopul la pretul cel mai bun. De obicei nu recomand site'uri ciudate... :) Asa ca aveti grija.

Spor la ales!

Laptopurile sunt maut mai scumpe decat Desktopurile, pot ajunge chiar dublu. Dintre toate aceste laptopuri eu consider ca cele mai bune sunt DELL si Vaio.

PS : Copy + Paste ?

Daca chiar doreai sa fi baiat bun, puteai TU sa faci treaba asta. Vad ca te incingi mai rau ca un aragaz ;).

Tu ai inceput sa comentezi cum ca nu e copy paste si acu' o dai la intors?

Tot ce e scris acolo e scris tot de un om, dar mai destept ca tine :). Asta imi dau seama din moment ce tu ai dat copy-paste.

Ce e asa complicat, intri pe un site care vinde laptopuri, vezi preturile, te orientezi nitel si le pui in niste categorii de preturi. Eventual daca vrei sa faci o treaba buna citesti si niste review'uri si o sa ai un topic care chiar merita un +1 real ;).

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.