Jump to content

Smartphone-ul românesc care face concurenţă Samsung Galaxy S II


AlM
 Share

Recommended Posts

Compania braşoveană Visual Fan, care vinde sub brandul Allview telefoane mobile Dual SIM şi alte produse electronice, a lansat al treilea smartphone Dual SIM din gama de produse Dro Series - P3 AllDro.

 

Allview P3 AllDro are un ecran de 4.1 inch la o rezoluţie de 480x800 pixeli şi rulează sistemul de operare Android 2.3.5 Gingerbread. Printre celelalte caracteristici ale telefonului, se numără o cameră foto de 8 MP cu autofocus şi flash, spaţiu de stocare de până la 32 GB prin micro SD, GPS integrat, GPRS, 3G HSPA şi Wi-Fi.

 

"Lansarea P3 AllDro marchează o nouă etapă în stategia Allview de dezvoltare a smarphone-urilor şi confirmă, la fel ca modele anterioare, faptul ca accesibilitatea ca preţ nu compromite experienţa pe care o oferă, dimpotrivă depăşeşte cu mult exigenţele utilizatorilor," a declarat Lucian Peticilă, Manager General Allview.

 

Allview P3 AllDro poate fi achiziţionat, începând cu 30 ianuarie, prin intermediul magazinului online Allview şi din magazinele partenere la preţul recomandat de 999 lei.

 

930ab80551_3228f58d3f.jpg7344622f5c_9a34fe8322.jpgbbfb7ee862_71efd3aa7d.jpg

 

 

Design

 

Allview Alldro are in primul rand dimensiunile de 192 x 121 x 11.9 cm si o greutate de 371g. Daca ne uitam la competitorii straini realizam ca este printre cele mai mici si subtiri de pe piata luand in considerare specificatiile si dimensiunea de 7” a ecranului touchscreen.

 

Tablet pc-ul are un design inspirat de la Apple iPad, foarte simplist cu un singur buton cu functia back la baza ecranului pe partea din fata si cu sigla brandului Allview pe marginea din stanga ecranului. Carcasa acestui tablet pc este de culoare neagra compusa din doua materiale: din plastic pe fata si de aluminiu pe spate. Muchiile partii din spate a carcasei sunt finisate lin. In partea de sus a spatelui este pozitionat si difuzorul, iar la baza sunt afisate functiile si pictogramele fiecarui buton/port in parte. Ecranul touchscreen este rezistenta la zgarieturi.

 

In coltul dreapta sus Allview Alldro are un stylus pentru momentele cand e nevoie de selectie de text sau apasarea unei arii mici de pe ecran. Toate porturile si butoanele se afla la baza si sunt dupa cum urmeaza: Butonul pornire/oprire, portul pentru reincarcare, slotul microSD, portul audio 3.5mm pentru casti, portul miniHDMI, si portul miniUSB. Mai sunt separat si butonul de reset la baza carcasei tot pe spate, iar pe laterala dreapta este pozitionat un buton dublu cu functie home si optiuni.

Avantajul acestui tip de tablet pc de 7” este ca poate fi utilizat si cu o mana daca este cazul efectuand mici comenzi din mers.

Performante

 

Ecranul touchscreen de 7” are o rezolutie de 800×480 rezolutie numai buna pentru a obtine o calitate a imaginii destul de clara pentru filme, pentru afisarea textului sau site-urilor.

Allview Alldro foloseste ca sistem de operare Android 2.1 update 1, pe un procesor ARM11 de 800Mhz cu 256 DDR2.

 

Inceputul testarii a fost bun, se misca bine prin meniu, raspundea bine la touchscreen. Dupa o scurta testare a aplicatiilor existente in Alldro, m-am apucat sa instalez cateva aplicatii de pe Android Market, TweetDeck, Yahoo Messenger, bineinteles un Angry Birds si un joc 3D cu masini: Raging Thunder 2, etc. In urma instalarii a mai multor aplicatii tablet pc-ul functiona din ce in ce mai greu, iar Process Manager nu ajuta cu nimic. Aproape ca nu mai puteai face nimic pe acesta, se bloca foarte des, abia daca se misca prin meniu. Ce am facut mai departe a fost sa-i dau un Reset to Factory Settings.

 

Dupa reset parca am schimbat tablet pc-ul. Altul era Allview Alldro si se pare ca una dintre aplicatiile instalate de mine l-a deranjat foarte tare, zbarnaia prin meniuri si site-uri. Nu stiu daca este posibil un update catre Android 2.2 (Froyo), dar poate ca un update de Android sau firmware, ar rezolva problemele de incompatibilitate software.

Allview Alldro vine cu cateva softuri preinstalate: Process Manager pe care l-am mai mentionat pentru administrarea aplicatiilor care ruleaza/booteaza si care sunt instalate, ES File Explorer program cu multiple functii printre care in primul rand este un file manager (copiere,redenumire, mutarea fisierelor, etc.), are si un player multimedia integrat si 3G Dialer aplicatia care foloseste la conectarea unui modem 3G la tablet pc.

 

Am testat mai multe formate de fisiere video la 1080p si 720p dupa cum urmeaza: MKV, AVI (compresie divX), WMV, MP4 (video sample-uri luate de pe internet). Toate au functionat brici, fara sacadare, doar startul este putin greoi in special la rezolutia 1080p (2-3 sec). Pe langa videoclipuri am mai pus si cateva MP3-uri pe care nu m-am indoit vreo secunda ca nu vor fi redate insa am vrut sa vad cat de tare se aude difuzorul din spatele acestuia si am ramas placut surprins. Formatele audio suportate sunt: MP3, AAC(AAC, AAC+, AAC-LC), OGG, MIDI, WAV.

Stocarea informatiilor se face pe memoria flash (NAND) interna de 2GB / 4GB in functie de versiune si aceasta poate fi extinsa prin intermediul unui card microSD cu o capacitate de maximum 32Gb. P.S. La versiunea pe care am testat-o de 2GB raman liberi 1.12 GB.

Conectarea la PC pentru a copia date in Allview Alldro se face prin cablul de date miniUSB – USB inclus in pachet.

 

Transferul mi-a placut ca s-a facut la viteze rezonabile de aproximativ 6MB/s intre PC si tablet pc atunci cand am copiat filmele HD si melodiile.

Tablet pc-ul are suport pentru modem-uri 3G, iar eu la test am vrut sa il conectez la un modem ZTE de la RDS prin intermediul cablului microUSB – USB mama. Dupa cateva incercari de conectare esuate am decis sa ai intreb direct pe cei de la Visual Fan cu ce fel de modem-uri 3G functioneaza. Au raspuns ca functioneaza doar cu urmatoarele modemuri: Huawey E169, E220, E230, E270, E870, E180, E173.

 

Bateria incorporata are o capacitate de 3400 mAh, care normal ar fi trebuit sa tina foarte mult. Am folosit-o separat cu WiFi-ul pornit si doar pentru filme sau aplicatii Android timp de trei zile. In nici un caz pe internet wireless nu am reusit sa scot 5h cat scrie in specificatii, si am ajuns la 3 – 3h30min. Pentru aplicatii/filme si alte treburi realizate fara wireless am obtinut 4h dar cred ca ar fi putut mai mult daca mai omoram din aplicatii.

 

Concluzii

 

Per total Allview Alldro este un tablet pc cu un pret bun pentru o configuratie ca aceasta. Desigur nu o putem compara cu tablet pc-urile de top care au procesoare mai puternice si memorie RAM mai multa, dar pentru persoanele cu buget restrans este o buna optiune pentru a avea internetul in palma, pentru a citi carti format PDF sau pentru a vedea un film HD din confortul canapelei.

 

Ca si calitati in primul rand ca Allview Alldro suporta rularea filmelor Full HD 1080p, si ca pot fi vazute prin intermediul cablului micro HDMI pe un televizor mare LCD/Plasma. Pretul acceptabil in raport cu performantele. O tableta cu dimensiuni mici.

 

Ca si defecte faptul ca au existat incompatibilitati intre aplicatii si Android. O camera foto pentru convorbirile pe internet si ar fi fost perfect.

 

Link to comment
Share on other sites

Slabe sanse ca acel telefon sa faca concurenta unui Galaxy S II , ok ideea si conceptia este buna , dar nu inseamna ca acel telefon se intrece cu Galaxy .

 

Cine zice ca are slabe sanse?

Telefonul este destul de bun

Link to comment
Share on other sites

Cine zice ca are slabe sanse?

Telefonul este destul de bun

In primul rand uite-te la componentele astuia si fa o comparatie cu cele de la Galaxy S2. Nici prin cele mai bune visuri nu o sa concureze cu S2.

ON: Un telefon bunicel in banii aia... Dar au exagerat umpic

Link to comment
Share on other sites

Eu cred ca il comparau cu S1.

Oricum la banii aia mi-as lua un Defy + sau la 1300 ron nou HTC EVO 3D sau Galaxy S+.

De la baieti la 1000 ron poti sa iti iei un Galaxy S sigilat si mai ramai cu 1 milion.

Oricum, am avut in casa un AllView luat de la Cosmote [ unu dual sim ] telefonul a fost ok, dar a primit un Upgrade la un samsung dual-sim, i se dusese carcasa la Allview si difuzorul.

Eu personal as cauta alte variante in banii aia, totusi.

Link to comment
Share on other sites

Ce va mai place sa spuneti acelasi lucru ca si altii doar pentru +1.

@Kun iti propun sa scoti poza din sign, asta de buna voie, e mare poza si deranjanta.

 

Topic closed, nu stiti sa creeati ceva cu mintea voastra, tre' sa luati de la altii ca si oile.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.