Jump to content

Tracţiune faţă sau spate?

DOMOCA
 Share

Recommended Posts

Tracţiune faţă sau spate

Deseori ne întrebăm care maşină este mai bună cea cu tracţiunea roţilor din faţă sau cea cu tracţiunea pe spate. De ce maşini ca BMW, Mercedes, Porsche au tracţiunea pe spate. Trebuie să menţionăm că nu toate modelele Mercedes au tracţiunea pe spate. De exemplu, A classe are tracţiunea pe faţă, aşa cum o au toate autoturismele de clasa Golf sau mică.

Dezavantajele tracţiunii pe spate:

Este mai scump la producere;

Maşinile cu tracţiune pe faţă sunt mai grele, iar prin mijlocul caroseriei trece un tunel care micşorează spaţiul interior;

Au un acces redus prin noroi şi zăpadă.

Avantajele transmisiei pe faţă:

Este mai ieftină în producere;

Lipseşte arborele de transmisie, deci şi tunelul din mijlocul caroseriei. Astfel, spaţiul este mai mare;

Are o stabilitate a direcţiei ridicată şi are o trecere mai mare prin noroi şi zăpadă.

Dezavantajele transmisiei pe faţă:

Motorul transmite vibraţiile la caroserie;

În timpul acceleraţiei, volanul nu recepţionează nici un fel de forţă reactivă;

În timpul acceleraţiei bruşte, greutatea este transmisă pe spate, astfel partea din faţă devine mai uşoară, roţile, având o aderenţa mai slabă, alunecă pe carosabil.

În concluzie putem spune că pentru autoturismele cu caracter sportiv şi pentru cele cu necesitatea unui confort sporit este preferabilă tracţiunea pe spate. Pentru maşinile de clasă medie şi care nu au un preţ mare este preferabilă tracţiunea pe faţă.

Model de postare:

• Ce alegi? Maşină cu tracţiune pe faţa sau spate?:
  • Motivul alegerii făcute:

Edited by South Cruz
Updated

• Ce alegi? Maşină cu tracţiune pe faţa sau spate?: Fata
  • Motivul alegerii făcute: Pai directia e foarte stabila si nu e pretentioasa la zapada/gheata/noroi ca sa o lovesti de toate gardurile pe o straduta stramta de exemplu. Mai rar cand intalnesti o panta foartea grea sa faci plecarea din rampa greu cu tractiunea fata.

Edited by Zoom xD

• Ce alegi? Maşină cu tracţiune pe faţa sau spate?: Spate
  • Motivul alegerii făcute: Deoarece nu trebuie sa ne aruncam in concluzii, in primul rand are mai multe dezavantaje cea pe fata, are si mai multe avantaje dar dupa parerea mea pentru cea pe spate, dai un ban dar stii ca il dai si esti in siguranta.

• Ce alegi? Maşină cu tracţiune pe faţa sau spate?: Tractiune spate.
  • Motivul alegerii făcute: Este adevarat ca iarna, nu este indicat sa mergi cu o masina cu tractiune spate, ba chiar nu pot merge, dar aceasta tractiune spate impinge masina, ceea ce o face mai puternica si mai agila, personal, imi place viteza.

• Ce alegi? Maşină cu tracţiune pe faţa sau spate?: Aleg tractiunea Fata
  • Motivul alegerii făcute: In ziua de astazi si tractiunea spate este buna pentru ca au iesit multe functii pentru asa ceva . Dar am ales fata pentru ca este mai buna iarna si este altceva cand iti trage fata , cand derapezi si ai tractiune spate esti adios , cu fata o mai poti redresa . Tractiunea spate iarna nu te ajuta deloc , mai ales cand este zapada pe jos sau gheata , polei . Trebuia sa fie adaugata si tractiunea 4 x 4 eu spun ca este cea mai buna la ora actuala .

• Ce alegi? Maşină cu tracţiune pe faţa sau spate?: Spate.
  • Motivul alegerii făcute: Deoarece in timpul acceleratiei bruste, rotile au o aderanta mai buna + ca sunt adepta unui brand de masini care au doar productie de autovehicule cu tractiune pe spate. ( nu fac reclama)

• Ce alegi? Maşină cu tracţiune pe faţa sau spate?: Fata.
  • Motivul alegerii făcute: Am condus ambele tipuri de masini, si cu tractiune fata, respectiv spate. Mi-a placut mai mult manevrabilitatea masinilor cu traciune fata.

Ce alegi? Maşină cu tracţiune pe faţa sau spate?: Fata.

Motivul alegerii făcute: Deoarece, tractiunea spate e facuta pentru masinile cu viteza, gen bmw-urile. Vrei viteza, adrenalina ? Ia-ti tractiune pe spate. Vrei sa mergi normal, sa nu ai probleme iarna ? tractiune fata.

Ce alegi? Maşină cu tracţiune pe faţa sau spate?: Integrala (4x4)

Motivul alegerii făcute: Singuru dezavantaj care il vad la tractiunea integrala este viteza, in rest pe drum accidentat/iarna e cea mai buna.

Ce alegi? Maşină cu tracţiune pe faţa sau spate?: Fata

Motivul alegerii făcute: Am ales tractiunea fata pentru ca masina este mai stabila, are aderenta mai mare iarna cand soseaua e acoperita de gheata sau zapada. De spate nu mai zic, iarna este chin, pe langa ca in curbe are tendinta sa se intoarca invers la o accelerare mai puternica. Normal ca tractiunea integrala este cea mai buna dar masinile de genul sunt mai scumpe, au un consum mai mare si pentru iernile din romania nu prea se merita daca stai la oras.

• Ce alegi? Maşină cu tracţiune pe faţa sau spate?: Spate
  • Motivul alegerii făcute: Masinile cu tractiune spate detin mai multi cai putere , ceea ce priveste din ''HOT-ROD'',au o acceleratie foarte puternica dar uneore si periculoasa ,chiar si daca in timpul de iarna apar probleme,acestea pot fi stapanite prin dotarea a unor anvelope noi si corespunzatoare.
    hrdp_0905_02_z%2Bfast_and_furious_movie_cars%2B.jpg

• Ce alegi? Maşină cu tracţiune pe faţa sau spate?: spate
  • Motivul alegerii făcute: De fel, prefer tractiunea integrala, dar ca sa fiu in tema am ales tractiunea spate, de ce? Pai sa zicem ca sunt un fan al nemtilor de la Mercedes si chiar si BMW. Tractiunea spate zic ca te tine mai bine pe sosea, o masina sportiva are nevoie de tractiune spate. O masina pe care o supui unor teste zilnice de drift, viteza, are nevoie de aceasta tractiune spate. Desigur ca iarna sau in conditii neprielnice tractiunea fata isi spune cuvantul, dar tot inclin mai mult spre tractiune spate.

• Ce alegi? Maşină cu tracţiune pe faţa sau spate?: Integrala (4x4) sau AWD (All Wheels Drive)
  • Motivul alegerii făcute: Este cea mai buna, este sigura si destul de raspandita.

Ce alegi? Maşină cu tracţiune pe faţa sau spate?: Spate.

Motivul alegerii făcute: Deoarece îmi plac foarte mult drift-urile și burnout-urile, iar tracțiunea spate este perfectă pentru așa ceva.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.