Jump to content

Care este scriitorul tău preferat? / What is your favorite writer?

F4L Oasis9
 Share

Recommended Posts

Scriitorul preferat: Ion Luca Caragiale.
Motiv: Pntru ca sunt un om ce-i place distractia si amuzamentul si nimeni altul decat I. L. Caragiale nu are comedii mai bune.
Cărţile scrise de acesta: D'ale carnavalului, Caldura mare, O scrisoare pierduta ...
Alte precizări: -

Scriitorul preferat: Mark Twain
Motiv: Este un autor foarte cunoscut in America, pur si simplu imi plac cartile lui si faptul ca a reusit sa para un autor modern in anii trecuti.
Cărţile scrise de acesta:Aventurile lui Huckleberry Finn, Aventurile lui Tom Sawyer, Print si cersetor, Sub cerul liber.
Alte precizari: ''In fiecare fila ceva nou in fiecare carte'': Mark Twain.

Edited by Ballow

Scriitorul preferat: Jules VErne
Motiv: Cele mai bune carti de aventura, eu am crescut cu cartile lui Jules Verne si nu ma pot satura sa le citesc.
Cărţile scrise de acesta: O calatorie spre centrul Pamantului, 20.000 leghe sub mari, Capitan la 15 ani, Ocolul Pamantului in 80 zile.
Alte precizări: Merita citite cartile lui Jules Verne.

Scriitorul preferat: Liviu Rebreanu
Motiv: Se descurca bine in ale literaturii.
Cărţile scrise de acesta: Sunt multe

Scriitorul preferat: Bine... mi se pare foarte greu sa aleg, dar o sa merg cu Stephen King.
Motiv: E un master al horror-ului si a reusit sa faca din literatura o moda. Multi ar argumenta ca asta nu-i neaparat bine, dar pentru tineri e unul din cele mai importante aspecte (ca vrem sau nu sa recunoastem).
Cărţile scrise de acesta: Shining, The Stand, IT, Misery, The Dark Tower (series), Cimitirul Animalelor etc.
Alte precizări: Chiar imi place ideea topicului, chiar daca unii posteaza aici doar pentru +1. E pacat.

Scriitorul preferat: Din contemporan, Cărtărescu. Dintre toți, Charles Dickens.
Motiv: Dickens mi-a deschis ochii spre lectură tocmai din copilărie. Este autorul ce mi-a făcut ochii de tânăr puștan să lăcrimeze. Am trăit o sută de vieți la vremea aceea prin personajele romanelor lui.
Cărţile scrise de acesta: "David Copperfield", "Marile speranțe", "Oliver Twist", "Timpuri grele", "Casa umbrelor".
Alte precizări: Dacă nu știți cum să vă deschideți apetitul de lectură, orice vârstă ați avea, puteți încerca aceste titluri.

Motiv: Pentru ca sunt un om ce-i place distractia si amuzamentul si nimeni altcineva n-a scris carti mai frumoase.
Cărţile scrise de acesta: Sunt foarte multe.

Scriitorul preferat: Italo Calvino
Motiv: M-a fost recomandat un roman scris de acesta , iar citind a inceput sa-mi placa stilul sau de a redacta .
Cărţile scrise de acesta: Daca intr-o noapte de iarna un calator , Orase Invizibile , Palomar
Alte precizări: Daca doresti sa citesti un roman , iar la sfarsit sa fi in dubii , citeste " Daca intr-o noapte de iarna un calator ."

Motiv: A fost un om ce foloseste foarte mult ironia,
Cărţile scrise de acesta: D'ale carnavalului, O scrisoare pierduta
Alte precizări: Mare om, mare caracter.

Scriitorul preferat: Jules Verne.
Motiv: Am citit zeci de carti, aproape 100 ale sale ( inca din copilarie ) si inca retin actiunea din fiecare carte. M-a impresionat in principal actiunea prezenta in carti si finalul, de cele mai multe ori neasteptat.
Cărţile scrise de acesta: "Insula misterioasa", "Capitanul Hatteras", "Insula cu elice" etc.
Alte precizări: 10+.

@, Salut vei primi un avertisment verbal deoarece, nu ai respectat regulamentul (3. La motiv trebuie să aveţi minim 10 cuvinte.). Alta data mai multa atentie la regulament.

Scriitorul preferat: Ion Creanga
Motiv: poezia
Cărţile scrise de acesta: Volume de poezii
Alte precizări:Merita

Scriitorul preferat: Ion Creanga

Motiv: Ion Creanga a creat foarte multe cărți pline de intriga si acțiune de pe timpuri. Ion Creanga va ramene întotdeauna autorul meu preferat.

Cărţile scrise de acesta: Amintiri din copilărie ( la cireșe,la scăldat,la Iarmaroc,bufnita din tei).

• BIS aka OldNab changed the title to Care este scriitorul tău preferat? / What is your favorite writer?
  • BIS aka OldNab locked this topic