Jump to content

Ce cărţi recomanzi? / Which books do you recommend?

XES
 Share

Recommended Posts

Vă recomand Jules Verne - Insula misterioasă. Această carte mi-a plăcut foarte mult, chiar dacă am citit-o acum mulţi ani şi încă mai ştiu prin ce aventuri au trecut personajele autorului. Din unele aventuri prin care au trecut personajele naufragiate pe o insulă, am avut chiar de învăţat, capitol după capitol o altă aventură ce mă ţinea în suspans şi aşteptam cu nerăbdare să aflu cum vor scăpa. Din cauza acestei cărţi am stat o zi întreagă acasă şi chiar nu regret că am făcut asta. Vă recomand să citiţi cartea dacă aveţi peste 12 ani, ca să înţelegeti fiecare amănunt din carte. Sper să vă placă.

Edited by Blue96

Mie unul mi-a placutr foarte tare The Prestige(Prestigiul).Este o carte greoaie care trebuie citita de minim 2 ori ca sa fie inteleasa.V-o recomand deoarece este foarte interesanta daca iti dai seama despre ce este vorba.

Recomand 10 cărţi , Cronicile Warstone + 2 adiţionale.Cărţi horror , 8 în română , foarte atractive , eu nu mă pot deslipi de ele , sunt la a 6-a dar aş citi non stop dacă aş putea..sunt geniale , cărţi care mă atrag..o să mă apuc să citesc mai mult genul horror cu fantome , duhuri rele , satana..etc :D

Va recomand : "2000 de legende sub mari" de Jules Verne.

Se va posta dupa urmatorul model:

Numele cartii:

Autorul:

Motivul:

Vei primi un avertisment verbal pentru că nu ai respectat modelul. ( dacă tot citeşti Jules Verne, îţi recomand Insula Misterioasă, e favorita mea )

Numele cartii : Ion

Autorul : Liviu Rebreanu

Motivul : Ion este unul dintre romanele care mi-a placut desi recunosc ca m-a intristat foarte mult.Este vorba despre povestea unui taran cu o teribila dorinta de a detine pamant, care intr-un sfarsit il va conduce si spre sfarsit.

Numele cartii: Jurnalul unui puști .

Autorul: Jeff Kinney .

Motivul: Cea mai de succes serie după Harry Potter, care îi va convinge până şi cei mai reticenţi copii că lectura nu este nici pe departe plictisitoare!Primul titlu din seria Jurnalul unui puşti, prin care autorul american Jeff Kinney şi-a făcut un senzaţional debut pe piaţa editorială internaţională, a rămas, timp de 89 de săptămâni, cea mai bine vândută carte din prestigioasa listă de literatură pentru copii a celor de la The New York Times. Doar doi autori în afară de Kinney au avut, într-un an, mai mult de un titlu în lista celor mai bine vândute 25 de cărţi ale cotidianului american: Barack Obama şi Stephanie Meyer. Peste 11 milioane de exemplare ale aventurilor în benzi desenate prin care trece protagonistul Gregory "Greg" Heffley circulă acum în bibliotecile copiilor din toată lumea. În martie 2010 a fost lansat în cinematografele americane lungmetrajul animat realizat de 20th Century Fox după Jurnalul unui puşti, filmul bucurându-se de un mare succes şi fiind programat să ajungă în curând şi pe marile ecrane din România.Cei mici, care nu se dau, de cele mai multe ori, în vânt după „sportul" lecturii, s-au îngrămădit nu doar la citit, ci şi la recenzii: mulţi dintre cei care au empatizat cu ingeniosul personaj s-au înregistrat povestind şi ridicând în slăvi cărţile lui Kinney, postându-şi filmuleţele pe YouTube. În reţelele sociale precum Facebook, au apărut ca ciupercile după ploaie grupuri de fani ai seriei Jurnalul unui puşti, iar în căsuţa de email a autorului au ajuns până acum peste 60.000 de mailuri de la micii cititori, care doreau fie să-l felicite, fie să ştie mai multe despre bucătăria internă a cărţii lor preferate.În primul volum al seriei care a făcut ravagii în rândurile pieţei editoriale pentru copii, protagonistul, Greg Heffley, elev de şcoală generală, are de înfruntat mai toate problemele specifice vârstei: popularitatea în faţa colegilor, eternele fâstâciri în faţa fetelor, pofta de joc mult mai mare decât pofta de lecţii. Plină de umor şi de poante presărate la fiecare rând, desenată impecabil şi perfect potrivită universului puştilor, ediţia românească a Jurnalului unui puşti, aflată deja la al doila tiraj, îi va convinge până şi pe cei mai leneşi copii că lectura nu este deloc o activitate plictisitoare.

Edited by Blue96

Numele cartii: Jurnalul unui puști .

Autorul: Jeff Kinney .

Motivul: Cea mai de succes serie după Harry Potter, care îi va convinge până şi cei mai reticenţi copii că lectura nu este nici pe departe plictisitoare!Primul titlu din seria Jurnalul unui puşti, prin care autorul american Jeff Kinney şi-a făcut un senzaţional debut pe piaţa editorială internaţională, a rămas, timp de 89 de săptămâni, cea mai bine vândută carte din prestigioasa listă de literatură pentru copii a celor de la The New York Times. Doar doi autori în afară de Kinney au avut, într-un an, mai mult de un titlu în lista celor mai bine vândute 25 de cărţi ale cotidianului american: Barack Obama şi Stephanie Meyer. Peste 11 milioane de exemplare ale aventurilor în benzi desenate prin care trece protagonistul Gregory "Greg" Heffley circulă acum în bibliotecile copiilor din toată lumea. În martie 2010 a fost lansat în cinematografele americane lungmetrajul animat realizat de 20th Century Fox după Jurnalul unui puşti, filmul bucurându-se de un mare succes şi fiind programat să ajungă în curând şi pe marile ecrane din România.Cei mici, care nu se dau, de cele mai multe ori, în vânt după „sportul" lecturii, s-au îngrămădit nu doar la citit, ci şi la recenzii: mulţi dintre cei care au empatizat cu ingeniosul personaj s-au înregistrat povestind şi ridicând în slăvi cărţile lui Kinney, postându-şi filmuleţele pe YouTube. În reţelele sociale precum Facebook, au apărut ca ciupercile după ploaie grupuri de fani ai seriei Jurnalul unui puşti, iar în căsuţa de email a autorului au ajuns până acum peste 60.000 de mailuri de la micii cititori, care doreau fie să-l felicite, fie să ştie mai multe despre bucătăria internă a cărţii lor preferate.În primul volum al seriei care a făcut ravagii în rândurile pieţei editoriale pentru copii, protagonistul, Greg Heffley, elev de şcoală generală, are de înfruntat mai toate problemele specifice vârstei: popularitatea în faţa colegilor, eternele fâstâciri în faţa fetelor, pofta de joc mult mai mare decât pofta de lecţii. Plină de umor şi de poante presărate la fiecare rând, desenată impecabil şi perfect potrivită universului puştilor, ediţia românească a Jurnalului unui puşti, aflată deja la al doila tiraj, îi va convinge până şi pe cei mai leneşi copii că lectura nu este deloc o activitate plictisitoare.

Când copiezi un text de pe un site, poţi măcar să dai remove format ca să înţelegem şi noi.

Motivul trebuie sa fie legat de o impresie personala. Ceea ce ai facut tu este copy-paste si, in ansamblu, un post fara rost. Care se adauga la restul posturilor tale facute in aceasta sectiune (aici si aici). Un warn-up a fost deja cerut la adresa ta de catre un alt moderator al acestei sectiuni.

Sfatul meu este sa nu mai postezi daca nu ai ceva consistent de adus in discutie, sau vreo prezentare personala a unei carti.

Numele cartii: Insula Misterioasa

Autorul: Jules Verne

Motivul: Pentru ca autorul, Jules Verne, povesteste intr-un fel uimitor ce scrie si stie sa exprime orice cuvant.

Numele cartii: Insula Misterioasa

Motivul: Pentru ca autorul, Jules Verne, povesteste intr-un fel uimitor ce scrie si stie sa exprime orice cuvant.

Regulamentul acestei sectiuni prevede ca sunt permise doar trei posturi pe zi. Acesta fiind al patrulea, primesti un avertisment verbal. Se mai adauga si faptul ca nu ai spus nimic coerent sau precis la motiv, afirmatia fiind lipsita de substanta.

Numele cartii : Blestemul Vraciului

Autorul: Joseph Delaney

Motivul: Vraciul este o serie de romane (blestemul vreciului, ucenicul vreciului etc) Sie este o carte pe care am citit-o de curand din pura intamplare si plictiseala. Motivul este acela ca vruiam sa citesc ceva diferit mai copilaros, fantasy, captivant. Dintre toate aceasta mi s-a parut cea mai interesanta. Un alt motiv ar fi acela ca m-a atras avertismentul de pe spatele copertei "A nu se citii la miezul noptii". Este destul de interesanta. Vraci, fantome, creaturi descrise in cel mai detaliat mod. Recomand.

Numele cartii: Nu este o singura carte:

Legiunea blestemaților (De fordømtes Legion) - 1953

Blindatele morții (Døden på Larvefødder) - 1958

Camarazi de front (Frontkammerater) - 1960

Batalion de marș (Marchbataillon) - 1962

Gestapo (Gestapo) - 1963

Monte Cassino (Monte Cassino) - 1963

Lichidați Parisul (Likvidér Paris) - 1967

General SS (SS-Generalen) - 1969

Imperiul iadului (Kommando Reichsführer Himmler) - 1971

Moarte și viscol (Jeg saa dem dö) - 1976

Drum sîngeros către moarte (Glemt af Gud) - 1977

Curtea marțială (Krigsret) - 1979

Inchisoarea OGPU (GPU-Fængslet) - 1981

Comisarul (The Commissar) - 1985"

Autorul: Sven Hassel

Motivul: Dupa parerea mea cea mai buna serie de romane de razboi, merita citita toata.

Update la model şi reguli de postare. Citiţi-le şi respectaţi-le.

Ce carte recomanzi?

Model de postare:

Numele cărţii pe care o recomanzi?:

Autorul:

Motivul:

Alte precizări:

Reguli de postare:

1. Nu aveţi voie double post, OFF-Topic, spam, insulte, jigniri, etc.

2. Sunteţi obligaţi să completaţi tot modelul, mai puţin alte precizări.

3. Motivul trebuie să cuprindă minim 10 cuvinte.

Notă: Nerespectarea regulilor de mai sus vor fi sancţionate începând de la avertisment verbal până la suspend.

Numele cărţii pe care o recomanzi?: Căpitan la 15 ani

Motivul: E de aventură, merită citită.

Alte precizări: Nu am.

Motivul nu conţine minimul de 10 cuvinte, vei primi un avertisment verbal, data viitoare fii mai atent.