Jump to content

[Recomandare] Top 3 monitoare

Recommended Posts

Top 3 monitoare

-2020-

In acest topic am sa va prezint un 'Top 3 monitoare' ale anului 2020.

O sa aveti pentru inceput un rezumat, urmat de fiecare monitor in parte cu pret si specificatii.

Rezumat:

1. BenQ PD3200U
  2. AOC Agon AG352UCG6 Black Edition
  3. Asus ROG Swift PG27UQ

1. BenQ PD3200U

Screen size: 32-inch

Aspect ratio: 16:9

Resolution: 3,840 x 2,160

Brightness: 350 cd/m2

Response time: 4ms

Viewing angle: 178/178

Contrast ratio: 1,000:1

Color support: sRGB 100%

Weight: 8.5kg

(+)4K resolution

(+)Large Screen

(-)Design may seem dull to some

(-)Some features a bit niche

Pret aproximativ (Sursa:Amazon): 650$.

2.AOC Agon AG352UCG6 Black Edition

Screen size: 35-inch

Aspect ratio: 21:9

Resolution: 3,440 x 1,440

Brightness: 300 cd/m2

Response time: 4ms

Viewing angle: 178/178

Contrast ratio: 2,500:1:

Color support: sRGB 100%

Weight: 26 pounds
(+)Phenomenal color performance

(+)120Hz refresh rate

(-)Clunky OSD menu 

Pret aproximativ (Sursa:Amazon): 600$.

3.Asus ROG Swift PG27UQ

Screen size: 27-inch

Aspect ratio: 16:9

Resolution: 3,840 x 2,160

Brightness: 600 cd/m2

Response time: 4ms

Viewing angle: 178/178

Contrast ratio: 50,000:1

Color support: Adobe RGB 99%

Weight: 28 pounds

(+)HDR 

(+)Beautiful image quality 

(-)Very expensive

Pret aproximativ (Sursa:Amazon): 1320$.

Info:

Acest top a fost realizat dupa bunul meu plac si dupa parerea mea.

(+) respectiv (-) au fost luate atat dupa mine cat si dupa alte persoane care se ocupa in acest domeniu.

Informatiile au fost luate din intermediul monitorului de cautare 'Google'.

Nu am mai facut traducere RO/EN deoarece presupun ca toti stiu ce inseamna 'Weight', 'Beautifull', 'Screen size', etc. Dar pentru ca sunt sigur ca unii nu stiu ce inseamna anumiti termeni de 'specialitate', am sa va las mai jos cate o definitie pentru cei pe care ii consider eu mai dificili.

Legenda

*pounds: Pana acum, ar fi trebuit sa fi auzit de acest termen, dar, daca nu ati auzit, am sa va explic eu cat de bine pot. 

Mai exact, acest 'pounds' este o unitate de masura, cum este kilogramul, centigramul, gramul, etc.

Se noteaza cu 'lbs'. Ca sa aveti o idee cam cum sta acest asazis 'pound' pe langa kilogram, am sa va las mai jos o transformare pe care am facut-o, recunosc, cu ajutorul unui calculator online.

28lb / lbs = 12.70059kg.

Mai multe informatii puteti gasi pe net.

*HDR (High Dynamic Range) - Dupa cum spune si denumirea, este un interval dinamic ridicat, nu cred ca e nevoie sa insist. Puteti cauta pe internet.

*angle - unghi

Altceva, nu inteleg ce nu ati putea intelege.

Misto, ce sa zic, avem fundal inchis si folosim o culoare inchisa si apoi somehow explicam ce e aia pounds, HDR, angle da' cam totul este in engleza, somehow. Adica gen se presupune ca trebuie sa stii restul cuvintelor sau cum? Auzi, termeni de specialitate si daca dadeai un sarci pi Gugal gaseai sa bagi o definitie.

Cum sa pui in "quote" totul, sa dea oamenii click sa vada sau cum, wth.

Si ai ales asa trei monitoare random... macar de mergeai gen diagonala asta, pentru gameri, sub nushcati euro samd.

Cica, "rezumat", si cand colo sunt doar copy paste la specificatii, like wth man can't you do more? Like put a little more soul into what you do? Si asa forumul asta e plin de categorii si sectiuni si topicuri inutile. Macar pune suflet in ceea ce faci, sa te simti tu bine cu tine, cu munca ta, cu efortul depus nu sa faci un topic ca alte oare cate ori fi a da vreo o suta de mii.

On 1/29/2020 at 11:59 PM, lex said:

Misto, ce sa zic, avem fundal inchis si folosim o culoare inchisa si apoi somehow explicam ce e aia pounds, HDR, angle da' cam totul este in engleza, somehow. Adica gen se presupune ca trebuie sa stii restul cuvintelor sau cum? Auzi, termeni de specialitate si daca dadeai un sarci pi Gugal gaseai sa bagi o definitie.

Cum sa pui in "quote" totul, sa dea oamenii click sa vada sau cum, wth.

Si ai ales asa trei monitoare random... macar de mergeai gen diagonala asta, pentru gameri, sub nushcati euro samd.

Cica, "rezumat", si cand colo sunt doar copy paste la specificatii, like wth man can't you do more? Like put a little more soul into what you do? Si asa forumul asta e plin de categorii si sectiuni si topicuri inutile. Macar pune suflet in ceea ce faci, sa te simti tu bine cu tine, cu munca ta, cu efortul depus nu sa faci un topic ca alte oare cate ori fi a da vreo o suta de mii.

@Snipi ascultă că zice bine. Vreau să văd mai mult de la tine, altfel îţi voi scoate moderatorul.

topicul asta e praf in ochi, zero informatii utile. decat sa ne dai niste informatii de brosura, mai bine fa o analiza mai complexa a produselor. 

de exemplu, primul monitor foarte bine prezentat, rezolutie 4k, 32inch diagonala. si are si panel IPS. ce inseamna asta? loterie. dai peste 40 de milioane pentru un monitor, te astepti la calitate, si dupa cand il pui in functiune vezi ca are un bleeding de ti vine sa l spargi. 

uneori un produs arata bine pe hartie, dar in realitate e un cacat.

si mai mult ca sigur nici macar nu ai facut analiza de piata, nu te ai mai uitat la alte monitoare. 

moderator software si hardware cica 

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.