Jump to content

Prezintă-ţi farfuria / Present your dish


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

1067404218_finalfarfuria.png.d212ba4f1a556d76068612623f51405c.png

 

În acest topic puteţi posta (numai) felurile de mâncare pe care le-aţi gătit personal.

 

MODEL POSTARE

 

  • Nickname:
  • Farfurie:
  • Ingrediente:
  • Timp de preparare:
  • Mod de preparare:
  • Poze:
  • Alte precizări:

 

Nerespectarea modelului de postare va duce la primirea unui avertisment verbal.

 

● REGULAMENT POSTARE COMENTARIU

 

Postările vor fi apreciate prin ducerea cursorului peste butonul cu reacţii din colţul din dreapta-jos al postării, care arată astfel: .

Comentarii pot fi adăugate pentru a pune întrebări legate de farfurie sau pentru a împărtăşi propria experienţă, în caz că aţi mai gătit-o.

 

Flag: United Kingdom on Sony Playstation 13.1

 

In this topic you can post (only) dishes you have personally made.

POSTING MODEL

 

  • Nickname:
  • Dish:
  • Ingredients:
  • Preparation time:
  • Preparation:
  • Photos:
  • Other mentions:

 
Not respecting the posting model will land you a verbal warning.

 

RULES ABOUT COMMENTS

 

  • Posts will be appreciated by moving the cursor over the reaction button in the right-bottom corner of the post, which looks like this: .
  • Comments can be added to ask questions about the dish or to share your own experience, in case you have already cooked it before.
Edited by FROG ZEW
Update - 27.11.2022
Link to comment
Share on other sites

  • Nickname: BIS aka OldNab
  • Farfurie: Pâine în zeamă usturoiată de rasol
  • Ingrediente: Zeamă (grasă şi usturoiată) de rasol de vită/porc, pâine
  • Timp de preparare: 5-10 minute (cuptor încins)
  • Mod de preparare: Ideea a fost a lui taică-miu, l-am tot bătut la cap să facem pâine cu usturoi şi mi-a dat ideea de a folosi zeama de la rasolul de vită pe care-l făcuse cu o zi înainte. Treaba e simplă, pur şi simplu înmoi pâinea în zeama de rasol, apoi o bagi la cuptor. Dacă vreţi să fie crocantă şi mai puţin grasă, înmuiaţi puţin în zeamă. Dacă vreţi să fie crocantă la exterior şi moale şi grasă la interior, înmuiaţi-o bine în zeamă.
  • Poze:
  • Nu este disponibilă nicio descriere.Nu este disponibilă nicio descriere.
  • Alte precizări: Vă garantez că e delicios. Eu am servit-o împreună cu o omletă cu bacon şi caşcaval şi a mers de minune.
Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

  • Nickname: BIS aka OldNab
  • Farfurie: Burgeri studenţeşti :D
  • Ingrediente: Patty, pâine feliată, castraveţi muraţi, ketchup, maioneză
  • Timp de preparare: 15-20 minute
  • Mod de preparare: Am luat nişte patties că erau la reducere şi am folosit ce aveam prin frigider ca să fac un fel de burgeri. Neavând grătar, am pus patties 5 minute la cuptorul preîncălzit (180 grade) pe o parte, 5 minute pe cealaltă. Între timp, am prăjit câteva felii de pâine la sandwich maker, apoi le-am uns cu maioneză, ketchup şi am pus nişte bucăţi de castraveţi muraţi peste. Numai bine s-au făcut patties, le-am pus între cele două felii şi gata, cina este servită. Burgeri de cămin :D
  • Poze:
    Nu este disponibilă nicio descriere.Nu este disponibilă nicio descriere.
  • Alte precizări: Mult mai gustoşi decât mă aşteptam. Am mai făcut de 2-3 ori după asta.
Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

  • Nickname: BIS aka OldNab
  • Farfurie: Paste carbonara
  • Ingrediente: (1 porţie) Penne (250g), bacon (100g), brânză de paste (50g), 2 ouă, ulei, sare
  • Timp de preparare: 10-15 minute
  • Mod de preparare: Puneţi o tigaie la încins. Apoi se ia o oală mare, se pune apă o treime din ea, puneţi sare (eu pun din ochi, fac 5 cercuri) şi ulei (tot din ochi, 3 cercuri), după care lăsaţi să clocotească. Puneţi ulei la încins în tigaie şi apucaţi-vă de mărunţit baconul (dacă nu e deja). Bateţi două ouă ca pentru omletă. Când apa fierbe, se pun (cu grijă, ca să nu vă sară apă cu ulei clocotit pe voi) pennele la fiert. Recomand să le puneţi cât scrie pe cutie, în cazul meu au fost 9 minute. Puneţi baconul la prăjit. Amestecaţi în oală dintr-un minut în altul (altfel vi se vor lipi pastele de fundul oalei). Mai amestecaţi în bacon din când în când (ca să nu se ardă). După ce aţi fiert pastele, scurgeţi apa. Adăugaţi baconul, apoi ouăle bătute. Amestecaţi bine în oală. Puneţi amestecul în farfurie, apoi presăraţi brânza de paste deasupra.
  • Poze:Nu este disponibilă nicio descriere.
  • Alte precizări: Unul din preparatele mele preferate. E mai dificil de făcut pentru că trebuie să fii atent la mai multe chestii deodată, dar se face repede şi după 2-3 încercări totul va veni natural.
Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

  • Nickname:YuukiKING
  • Farfurie:Bacon and Egg Sandwich
  • Ingrediente:4 felii de bacon(4 felii de bacon), 2 felii de paine pentru sandwich-uri, oua proaspete(2 oua), branza/cascaval(50g), Rosii cherry (5 bucati).
  • Timp de preparare:10-15 min sau mai putin.
  • Mod de preparare:Puneti o tigaie la incins. Dupa ce s-a incins trunati putin ulei si puneti bacon-ul la prajit 3-5 min pe fiecare parte pana se rumeneste putin. Dupa aceea il puteti lua si pune pe o farfurie. Apoi luati un castron si puneti oualele in el, dupa care urmeaza sa le bateti cu tot cu cascavalul sau branza. Turnati compozitia in tigaie pana se gatesc, dupa aceea, scoateti oualele pe o farfurie si puteti incepe construirea farfuriei. Luati cele 2 felii de paine, puneti sos de rosii sau de hamburger pe ele, dupa care puneti oualele impreuna cu branza cat mai uniform si baconul deasupra. Pot fi servite cu suc si rosiile langa cele 2 sandwich-uri. Este un mic de jun usor de preparat si foarte delicios. Recomand!
  • Poze:https://imgur.com/a/nUOHTpD
  • Alte precizări:Pofta buna!
Link to comment
Share on other sites

  • Nickname: Clau.Arfista
  • Farfurie: Ovaz la cuptor (Baked oats)
  • Ingrediente: Ovaz(60 grame), whey protein la alegere, eu am folosit o cupa(25 grame) de aici : , un pliculet praf de copt, jumatate de banana, 100 ml apa/lapte de cocos, soia, etc., esenta de vanilie dupa gust. extra: zmeura si sos de caramel 0 calorii ( link
  • Timp de preparare: 12-15 minute
  • Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 180 grade, mixati toate ingredientele in blender apoi intr-un recipient termorezistent, adaugati putin ulei de cocos sau orice alt ulei/unt apoi adaugati compozitia si lasati-o 12-15 minute in cuptor...cand prinde o culoare mai aurie, va fi gata, o scoateti apoi o asezonati cu ce doriti. Tin sa precizez ca nu am mai adaugat indulcitori pentru ca deja proteina impreuna cu esenta erau dulci dar voi puteti adauga zahar sau orice alt tip de indulcitor. Puteti adauga in compozitie si cacao, esenta de rom, oreo pe deasupra, frisca, depinde doar de voi. Pofta buna!
  • Poze: IXTa5ba.jpg
  • Alte precizări: Mafia ovazului...va recomand atunci cand aveti pofta de ceva dulce si in acelasi timp si sanatos. ;;) 
Link to comment
Share on other sites

On 12/2/2020 at 12:44 PM, TLG YuukiKING said:
  • Nickname:YuukiKING
  • Farfurie:Bacon and Egg Sandwich
  • Ingrediente:4 felii de bacon(4 felii de bacon), 2 felii de paine pentru sandwich-uri, oua proaspete(2 oua), branza/cascaval(50g), Rosii cherry (5 bucati).
  • Timp de preparare:10-15 min sau mai putin.
  • Mod de preparare:Puneti o tigaie la incins. Dupa ce s-a incins trunati putin ulei si puneti bacon-ul la prajit 3-5 min pe fiecare parte pana se rumeneste putin. Dupa aceea il puteti lua si pune pe o farfurie. Apoi luati un castron si puneti oualele in el, dupa care urmeaza sa le bateti cu tot cu cascavalul sau branza. Turnati compozitia in tigaie pana se gatesc, dupa aceea, scoateti oualele pe o farfurie si puteti incepe construirea farfuriei. Luati cele 2 felii de paine, puneti sos de rosii sau de hamburger pe ele, dupa care puneti oualele impreuna cu branza cat mai uniform si baconul deasupra. Pot fi servite cu suc si rosiile langa cele 2 sandwich-uri. Este un mic de jun usor de preparat si foarte delicios. Recomand!
  • Poze:https://imgur.com/a/nUOHTpD
  • Alte precizări:Pofta buna!

Tu nu esti normal ba... Mi-ai facut pofta  :(

Apropo, mi se pare foarte misto ideea asta, acum am aflat si eu. Poate vin cu si eu cu sandwich cu parizer si mustar sa va arat eu cum sta treaba de fapt.

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, Claudiu. said:

Tu nu esti normal ba... Mi-ai facut pofta  :(

Apropo, mi se pare foarte misto ideea asta, acum am aflat si eu. Poate vin cu si eu cu sandwich cu parizer si mustar sa va arat eu cum sta treaba de fapt.

Primești un avertisment verbal pentru post inutil + nerespectare regulament. 

Nerespectarea modelului de postare va duce la primirea unui avertisment verbal.

 

REGULAMENT POSTARE COMENTARIU

  • Postările vor fi apreciate prin ducerea cursorului peste butonul cu reacţii din colţul din dreapta-jos al postării, care arată astfel: aX9twVJ.png.
  • Comentarii pot fi adăugate pentru a pune întrebări legate de farfurie sau pentru a împărtăşi propria experienţă, în caz că aţi mai gătit-o.
Link to comment
Share on other sites

  • Nickname:DragonMyr
  • Farfurie: Langos cu branza si smantana
  • Ingrediente: apa, faina, drojdie, smantana, branza si usturoi (optional)
  • Timp de preparare: 20-25 de minute
  • Mod de preparare: Din apa, faina si drojdie se creeaza o coca. Se intinde frumos, dupa care se baga in baie de ulei incins. Dupa ce atinge o culoare spre maroniu, se scoate si se unge cu smantana si branza razalita.
  • Poze: https://imgur.com/a/TVt46Ma
  • Alte precizări:Pofta buna!
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.