Jump to content

Microsoft introduce API-ul DirectStorage pentru Windows. Jocurile se vor încărca mult mai rapid


Recommended Posts

Microsoft introduce API-ul DirectStorage pentru Windows. Jocurile se vor încărca mult mai rapid

 

API-ul DirectStorage, introdus inițial pe consolele de jocuri, a devenit disponibil și pentru Windows. Acesta pune în valoare ratele de transfer foarte mari ale mediilor de stocare NVMe, putând asigura încărcarea mult mai rapidă a jocurilor, precum și redarea în timp real a texturilor și a altor elemente din joc direct de pe SSD. Practic, API-ul Direct Storage permite jocurilor să execute mai multe instrucțiuni la nivel de IO și să trimită datele direct către GPU cu ajutorul unor algoritmi de compresie avansați.

 

Deși funcția va fi disponibilă pe toate tipurile de medii de stocare, doar utilizatorii de SSD-uri NVMe vor vedea îmbunătățiri notabile, susține Microsoft. Varianta finală a SDK-ului a devenit disponibilă de abia astăzi, așa că vom mai avea de așteptat până la debutul primelor jocuri AAA cu DirectStorage. API-ul va fi însă disponibil doar pentru Windows 11.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • Nathen locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.