Jump to content

Fondatorii Sierra lansează un joc nou… Din plictiseală

Share

Recommended Posts

Sierra joc nou

După mai bine de 20 de ani, Sierra a început să lucreze la un proiect nou din simplul motiv că fondatorii, Ken și Roberta Williams, s-au plictisit în timpul lockdown-ului de pe urma pandemiei. Jocul reprezintă un remake al legendarului Colossal Cave.

Ken și cu mine eram carantinați ca toți ceilalți. Ken era plictisit și eu i-am sugerat să scrie o carte despre Sierra. Procesul acesta al scrierii cărții a trezit niște amintiri de mult uitate, fapt care l-a determinat pe Ken să învețe Unity și eventual să decidă să facă un joc.

Însă acest remake nu este al unui joc dezvoltat de Sierra Online înșiși. Originalul Colossal Cave a fost creat de Will Crowther și Don Woods  lansat în 1976, cu doar trei ani înainte ca Sierra să ia naștere. Colossal Cave este un clasic al genului text adventure, practic acel gen de proto-RPG-uri pe care unii au apucat să le experimenteze. Remake-ul dezvoltat de Sierra va păstra o bună parte din elementele materialului-sursă și îi va trimite pe jucători să exploreze nu mai puțin de 143 de locații subterane pline cu dwarfi, trolli, șerpi, dragoni și toate cele. Doar că de data aceasta, totul va fi redat grafic, astfel încât ochiul tău va putea și el să vadă cum arată monștrii și catacombele.

Am recreat 100% Colossal Cave pentru milioanele de fani care au crescut cu el, dar și pentru generația nouă de gameri. Remake-ul are loc într-un mediu immersive complet 3D și VR, pentru o experiență realistă de explorare dedicată întregii familii.

Puteți urmări povestea Sierra și dacă vedeți High Score pe Netflix

Soții Wiliams nu au nicio intenție să fondeze o nouă companie. Faptul că s-au apucat să lucreze la remake-ul 3D al lui Colossal Cave reprezintă interesul celor doi pentru influența semnificativă a jocului din 1976. Cu cât fondatorii Sierra examinau mai mult jocul, cu atât își dădeau seama de complexitatea elementelor sale și de motivele pentru care a fost atât de popular la vremea sa.

Pur și simplu căutam să găsim ceva fun de făcut și eu am avut idea să aducem un omagiu jocului care a fost sursă de inspirație pentru compania noastră și care ne-a schimbat viețile. Jocul este cu siguranță un adventure, dar are și elemente de acțiune, umor, personaje drăguțe și amuzante, este înfricoșător pe alocuri, are un sistem de level-up și este incredibil de challenging. Este un joc mult mai bun decât își dau creatorii seama! E multe mai complex decât ar fi crezut aceștia atunci când s-au apucat să-l facă.

Colossal Cave 3D va fi prezentat la GDC, deci e o șansă mare să aflăm mai multe despre acest proiect. El ar uma să fie lansat în toamna acestui an și dacă sunteți curioși puteți oricând accesa pagina oficială. Ah, da, jocul original arată cam așa, iar doritorii îl pot încerca gratuit.

Sursa

• Nathen locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.