Jump to content

Timp rămas până la zilele B-Zone

V-am pregătit o mulțime de evenimente. Click aici

La mulți ani B-ZONE!

V-am pregătit o mulțime de evenimente. Click aici

NVIDIA RTX 4080 și 4090 vor avea un TDP de 600 W pe plăcile de referință


Recommended Posts

NVIDIA RTX 4080 și RTX 4090 s-ar putea lansa în septembrie cu un spor de  performanță de 100% - Arena IT

 

Schemele PCB-urilor pentru viitoarea generație de plăci video de la NVIDIA s-au scurs în urmă cu câteva zile pe internet. Deși nu scot la iveală informații concrete legate de nouă arhitectură, acestea ne oferă câteva indicii legate de alimentare și consum. Din câte se pare, electronica pe plăcile de referință este configurată pentru a alimenta GPU-uri cu TBP (total board power) de 600 W.

 

Pentru cei preocupați de detalii tehnice, pe PCB sunt prezente 24 convertoare de tensiune și controllere UPI Semi UP9512 cu opt faze. Convertoarele sunt alimentate printr-un conector 12VHPWR / PCIe 5.0 capabil să livreze 600 W pe o singură conexiune. Informația a fost confirmată neoficial și de partenerii NVIDIA care au fost îndrumați să proiecteze și să testeze sisteme de răcire pentru plăci cu consum de peste 600 W. Totodată, pe PCB sunt 12 poziții pentru memorii RAM, iar asta ne indică că viitoarele plăci vor veni în configurații cu 12 GB sau 24 GB de memorie GDDR6X.

 

Surse apropiate industriei menționează că NVIDIA ar putea reutiliza design-ul sistemului de răcire triple slot de pe RTX 3090 pe modelele de referință, în vreme ce partenerii vor opta pentru radiatoare și mai voluminoase în format 3.5 slot sau chiar sisteme de răcire pe lichid similare cu all-in-one-urile pentru procesoare. Consumul mediu în load nu va fi de 600 W, ci probabil mult mai mic, undeva la 400 – 450 W.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • Nathen locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.