Jump to content

AMD Ryzen 7 5800X3D ar putea fi mai bun în gaming decât Intel Core i9-12900K

Recommended Posts

AMD Ryzen 7 5800X3D ar putea fi mai bun în gaming decât Intel Core i9-12900K

Ryzen 7 5800X3D este primul procesor consumer cu 3D V-Cache de la AMD, iar asta pare să-i ofere un spor de performanță de până la 15% față de modelul standard. Vine cu aceeași configurație ca Ryzen 7 5800X, având 8 nuclee, 16 fire de execuție și boost de până la 4.5 Ghz, însă noul tip de cache pare să ajute foarte mult în gaming.

Pe o configurație cu RTX 3909 Ti și placă de bază X570, 5800X3D obține rezultate cu 15.5% mai bune în Shadow of the Tomb Raider (720p, detalii ultra) decât noul Intel Core i9-12900KS. Desigur, diferențele la rezoluțiile obișnuite, 1080p și 1440p, sunt ceva mai mici, însă e surprinzător cum AMD a reușit să stoarcă și mai multă performanță din platforma AM4 și nucleele Zen3. Rămâne de văzut însă dacă rezultatele sunt la fel de bune și în alte titluri.

Ryzen 7 5800X3D  va fi disponibil începând cu data de 20 aprilie la un preț recomandat de 449 dolari. Singurul său dezavantaj e că nu suportă overclocking, însă e o cale de upgrade ușoară pentru cei care au deja o placă de bază AM4 și un procesor de generație mai veche. Toate plăcile de bază AM4 vor primi compatibilitate pentru 5800X3D prin intermediul unui update de BIOS.

Sursa

• Nathen locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.