Jump to content

Timp rămas până la zilele B-Zone

V-am pregătit o mulțime de evenimente. Click aici

La mulți ani B-ZONE!

V-am pregătit o mulțime de evenimente. Click aici

AMD a extins durata de viață a socketului AM5 până în 2026


Recommended Posts

AMD Ryzen 7000 AM5 DDR5

 

AMD a publicat de curând un roadmap care vorbește despre viitoarele modele de procesoare AM5. Din noile informații, reiese că durata de viață a socketului a fost extinsă până în 2026, ceea ce este cu un an mai mult decât se comunicase inițial. Dar cred că asta are legătură și cu lansarea cumva sub așteptări a procesoarelor Ryzen 7000, care au avut nevoie de o perioadă bună de maturizare, iar primul an a fost așa, mai mult de familiarizare.

 

Dar între timp s-au vândut procesoare grămadă, oamenii au început să migreze pe noua platformă, să-și cumpere memorie DDR5, iar de-aici ne așteaptă încă vreo trei ani și ceva de suport pentru AM5. După Ryzen 7000, în mod natural urmează 8000, sau cum s-or numi procesoarele Zen 5, iar aici AMD pregătește o surpriză pentru fanii brandului. Soluția grafică integrată va fi bazată pe RDNA 3, ceea ce înseamnă că și iGPU-ul va fi next-gen.

 

Doar că nu asta este surpriza, ci faptul că pe final de 2023 vom face cunoștință cu alte procesoare Zen 4, doar că acestea vor veni cu RDNA 3; adică vor oferi suport pentru FSR 3 pe placa video integrată. Desigur, când AMD se va hotărâ să lanseze și tehnologia cu care se laudă că va pune la respect DLSS-ul ăstora de la NVIDIA. Oricum ar fi, veștile-s bune și cine și-a cumpărat acum o placă de bază sănătoasă, va putea să o țină liniștit câțiva ani – procesoare vor tot ieși pentru ea.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.