Jump to content

Top 6 cele mai spectaculoase strazi din lume


Addyn
 Share

Recommended Posts

Nu este pentru nimeni o surpriza ca, si in domeniul drumurilor, al strazilor, soselelor, bulevardelor, aleilor si autostrazilor, exista recorduri. Sunt milioane in toata lumea si, ca atare, intre ele, unele trebuie sa se distinga. Acest lucru este firesc si totusi, trasaturile care dau caracterul unic al acestor constructii imbraca, de cele mai multe ori, forme neasteptate. Iata-le pe primele dintre ele.

 

 

Cea mai ingusta strada din lume

 

97731497600273499370.jpg

 

Spreuerhofstraße este cea mai ingusta strada din lume, amplasata in orasul Reutlingen, din regiunea Baden Württemberg, Germania. Latimea acestei strazi variaza de la 31 de centimetri, in cel mai ingust punct al sau pana la maxim 50 de centimetrii.

 

Cea mai inclianta strada din lume

 

47688333375324573136.jpg

 

Aflata intr-o zona suburbana linistita a orasului Dunedin, din sudul Noii Zeelande, strada Baldwin detine reputatia de a fi cea mai abrupta strada din lume. Este amplasata in suburbia numita North East Valley, la 3,5 kilometri de centrul orasului Dunedin. Scurta si dreapta, lunga de aproximativ 350 de metri, strada Baldwin porneste dinspre Linsday Creek, in sus, spre Signal Hill. Portiunile mai joase ale strazii prezinta o inclinare moderata, avand suprafata asfaltata, insa portiunile inalte ale acestei alei sunt cu mult mai abrupte si acoperite cu beton, pentru a se asigura o intretinere mai facila - smoala si asfaltul s-ar putea scurge la vale intr-o zi mai fierbinte - dar si pentru siguranta in trafic pe timp de iarna.

 

Cel mai sinuos drum din lume

 

97033012277210325134.jpg

 

Strada Lombard este considerata, de catre multi, cel mai intortocheat drum din lume, din cauza unei portiuni extrem de sinuoase ce se afla pe Dealul Rus, intre strazile Hyde si Leavenworth. Bucata de drum masoara numai 400 de metri in lungime, intre aceste doua puncte, iar limita de viteza impusa este de numai 8 km/h, strada avand sens unic, in aval. Pe fiecare dintre lateralele strazii se afla cele mai scumpe case si vile din San Francisco, dispuse si ele cam dupa tiparul strazii. Drumul a fost construit, initial, deoarece vehiculele nu se puteau adapta gradului de inclinare de 27%; s-a considerat ca un numar repetat de curbe de tipul "agrafa de par" ar face atat urcarea, cat si coborarea, mai usoare.

 

Cea mai complicata autostrada din lume

 

64340756075517373801.jpg

 

Punctul de transbordare rutiera Judge Harry Pregerson este situat in Los Angeles, California, si reprezinta una dintre cele mai complexe intersectii supraetajate din SUA si din lume. Permite intrari si iesiri dinspre si inspre toate directiile dispunand de "straturi" de drumuri si poduri care alcatuiesc o retea foarte complicata, desi au ca menire fluidizarea traficului intre si de-a lungul autostrazilor interstatale I-105 si I-110. Aceasta "impletitura" de drumuri a fost deschisa in anul 1993, fiind o transbordare rutiera de nivel 4, care dispune si de un tronson cu accesul restrictionat, care poate fi folosit doar de vehiculele cu gabarit si anvergura depasite.

 

Cea mai lunga autostrada nationala - Autrostrada 1, Australia

 

10083105373105293818.jpg

 

Autostrada 1 a Australiei reprezinta o retea de drumuri care circumnavigheaza continentul australian, unind toate capitalele statale din teritoriul inconjurat de ape oceanice. Cu o lungime totala de 14.500 kilometri, A1 din Autostralia este cea mai lunga autostrada nationala din lume, urmata de Autostrada Trans-Siberiana, lunga de 11.000 kilometri, si de Autostrada Trans-Canadiana, cu o lungime totala de 8.030 km. Zilnic, peste un milion de oameni calatoresc pe cate o portiune sau alta a Autostrazii 1 australiene.

 

Cea mai larga strada din lume - 9 de Julio - Buenos Aires, Argentina

 

20310544419951222616.jpg

 

9 iulie 1816 - ziua de nastere a Argentinei. In aceasta zi capitala, Argentina si-a cucerit independenta si, pentru a pastra amintirea marelui eveniment, cetatenii argentinieni liberi au botezat bulevardul principal din centrul capitalei Buenos Aires 9 de Julio, adica 9 Iulie. Dar nu este vorba despre un bulevard oarecare si trebuie sa-l vezi ca sa-ti crezi ochilor. Avand o latime de noua benzi de mers, cu gradini amenajate intre sensurile de mers, 9 Iulie este cel mai larg bulevard din lume.

 

Pe care dintre acestea ati prefera sa va plimbati?De ce?

 

Edited by Addyn
Link to comment
Share on other sites

Cea cu cea mai ingusta poti sa te urci cu Bmx-ul pe pereti cred.

Cea mai incurcata e foarte incurcata . Poti sa o folosesti ca labirint. Daca te joci acolo te pierzi

La cel mai sinuos te duci in zig zag si poti sa pierzi controlul masinii

Link to comment
Share on other sites

As vrea sa ma plimb pe cea mai complicata autostrada din lume, pentru ca sigur sunt foarte multe accidente, dupa accidente se lasa cu m.o.r.t.i si nu am vazut niciodata, deci vreau acolo :))

Nu prea cred ca sunt accidente pe aceea autostrada.Sunt prea multe trasee, ma rog daca ar fii in romania, in 3 zile n-ar mai fii nimic, dar na... trasee

Link to comment
Share on other sites

Cel mai sinuos drum din lume se afla in San Francisco , adica in San Fiero din joc ;) , iar sosele in panta din San Fiero (samp) exista si in San Francisco la fel si podu care este cel mai lung din lume la ora actuala :)

Link to comment
Share on other sites

sunt super strazile si parca prima e in Germania nu? :D

Spreuerhofstraße este cea mai ingusta strada din lume, amplasata in orasul Reutlingen, din regiunea Baden Württemberg, Germania

Link to comment
Share on other sites

Sa nu uitam de strada Sforii,despre care se spune ca este cea mai ingusta strada din Europa.

76712520808862515642.jpg

 

 

Spreuerhofstraße este cea mai ingusta strada din lume, amplasata in orasul Reutlingen, din regiunea Baden Württemberg, Germania

 

 

Hooliganu,se pare ca ai gresit.Germania se afla in Europa,iar Addyn spune ca cea care a postat-o el,cea mai ingusta din lume este si cea mai ingusta din Europa.Ai gresit,dar este frumoasa intentia.AColo se pot produce violuri,batai,trafic de droguri.(in cea a lui huliganu)

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.