Jump to content

Interviu #11 - KillerFish & Teylo - RPG Admin 5


Moartea
 Share

Recommended Posts

Dupa cum am spus acum cateva zile, urmatorele persoane carora le-am luat un interviu au fost Teylo si KillerFish. Iata interviul alaturi de ei :

 

1. Sa incepem cu cateva intrebari legate de viata personala,orasul de proveninenta, varsta, meseria, ce faceti in timpul liber si alte date personale pe care sunteti dornici sa ni le impartasiti.

Teylo: Numele meu este Severin Mihai, m-am nascut si locuiesc in Adjud. O meserie nu am inca deoarece sunt elev la liceu. Timpul liber mi-l petrec pe afara cu prietenii, sa invat pentru examenul de maturitate ce urmeaza sa-l am si sa-mi petrec timpul pe calculator explorand lumea virtuala.

KillerFish: Mă numesc Dan şi locuiesc în Bucureşti. Am reuşit să ajung în ultimul an de liceu, acum fiind nevoit să înfrunt examenul de bacalaureat. Pentru că îmi doresc să obţin un rezultat frumos la acest examen, timpul liber nu îmi mai permite să fac atât de multe lucruri precum în anii trecuţi. În momentul de faţă mă axez pe învăţat, iar ca metodă de relaxare aleg fie un film, serial sau joc (în principal SA:MP).

2. Cum ati aflat de aceasta comunitate, care au fost primele persoane care v-au ajutat si daca puteti sa ne faceti o comparatie cu situatia de pe server atunci cand v-ati apucat voi cu cea de acum.

KillerFish: Prima dată am aflat de această comunitate în vara anului 2011, pe vrema când jucam Minecraft şi căutam servere pe care să îmi pierd timpul. După ce am descoperit forumul, am aruncat o privire şi am văzut San Andreas Multiplayer. Pentru că mi-a plăcut single-player, am decis să văd cum ar fi dacă nu aş fi singurul "Carl Johnson". Primii paşi au fost, bineînţeles, cei mai grei. Nu am avut pe nimeni care să mă ajute, am descoperit totul de unul singur explorând harta în joc, după care m-am mai uitat pe forum la anumite discuţii pentru a înţelege mai bine anumite lucruri. Prima persoană cu care m-am împrietenit a fost Erow, ne-am întâlnit în Fireman/Paramedic. Din acel moment am început să înţeleg noi noţiuni şi noi mecanisme avansate, ajungând chiar să ofer informaţii începătorilor. Nu pot realiza o paralelă între cele două perioade, lucrurile s-au schimbat foarte mult atât în bine cât şi în rău. Ceea ce pot spune e că serverul a evoluat considerabil şi va evolua în continuare.

Teylo: Intr-o zi mai urata stateam pe skype cu bunul meu prieten Daniel (aka CrazyStunt) si din vorba in vorba mi-a spus ca a gasit un server de SA:MP Role-play. Am jucat cat am jucat iar apoi m-am lasat deoarece am avut probleme cu pc-ul. Dupa o perioada de 2 ani am zis sa ne reapucam iar, si iata-ne din nou pe server, dupa o perioada de 2 luni am zis sa incercam o factiune. Impreuna cu CrazyStunt am ales Barzini Family unde am aplicat si am fost accepati (el din prima, eu nu). Acolo am dat de Letzgo, Florin_HBK si William care imi sunt prieteni si in ziua de azi, persoane care m-au ajutat si m-au sprijinit cat de mult a fost nevoie.

Situatia de atunci era diferita fata de cea din prezent dar consider ca toate schimbarile facute au fost spre binele serverului, imi pot da seama de asta si din numarul actual al playerilor online seara de seara.

3.Cum credeti ca ati reusit sa obtineti functiile pe care le detineti acum? Ce functii ati mai detinut si unde v-ati simtit cel mai bine(factiune)?

Teylo: Functia acuala (admin lvl 5) consider ca am obtinut-o prin timpul investit in acest joc zi de zi, prin activitate si seriozitate.. Inca de cand am primit admin lvl 1 mi-a facut si imi face placere sa ajut playerii, sa fac eventuri si sa ma simt bine alaturi de persoanele dragi cu care comunic mai mereu.

Dupa 5 luni de munca se pare ca am fost promovat si la fuctia de Lider LSPD, aceasta fiind prima mea functie pe acest server si de asemenea aceasta este factiunea unde m-am simtit cel mai bine timp de 1 an si 3 luni.

KillerFish: Odată cu acumularea experienţei, îmi făcea plăcere să o împărtăşesc cu alţi jucători. Eram activ pe forum la secţiuni precum Support, Bug Reports, General Discussion şi ajutam fiecare jucător care avea o întrebare la care cunoşteam răspunsul. Pe de altă parte, nu ezitam să mă opresc şi în joc să ofer o mână de ajutor celor care aveau nevoie. În acest mod consider că am reuşit să impresionez staff-ul astfel încât să mă recruteze, pentru că de-a lungul timpului nu am avut nicio funcţie foarte importantă pe server. Singura realizare semnificativă înainte să fiu admin a fost sublider F.B.I, o facţiune care m-a atras încă de când am început să joc. În ceea ce mă priveşte, nu există o facţiune în care să mă fi simţit cel mai bine. Acolo unde am aplicat, am făcut-o pentru că îmi doream cu adevărat să intru. Am avut doar vreo 5 facţiuni anterioare, dar timpul petrecut în acestea nu a fost de 2 săptămâni. Sunt de părere că atunci când intri într-o facţiune, o faci pentru că acea facţiune te atrage şi nu laşi nimic să te oprească din a o "explora". Urmând acest principiu, am reuşit să am o vechime de câteva luni în fiecare facţiune, cel mai mic rank fiind 3.

4.Credeti ca apogeul vostru este in acest moment sau inca mai aveti ceva de demonstrat? V-ati gandit sa renuntati la aceste functii in cele mai grele momente ?

KillerFish: Nu, cu siguranţă nu am atins apogeul. Am ajuns la Admin Level 5 acum câteva zile, funcţie care vine alături de noi responsabilităţi. Mereu mi-a plăcut să întind o mână de ajutor la nevoie, iar acum am toate mijloacele necesare. Nu consider că promovarea mea este un test în care trebuie să dovedesc că nu am ajuns până aici din greşeală, ci o recompensă pentru trecerea acestui test. Nu mi-a trecut niciodată prin cap să renunţ, ar însemna să dau cu piciorul unei munci de aproape un an. Atunci când dau de un obstacol în calea mea, niciodată nu renunţ. Caut o cale optimă de a îl ocoli sau elimina.

Teylo: Cred ca mai am multe de demonstrat, nu mi-am atins inca apogeul si da m-am gandit sa renunt la aceasta functie cand am avut mult de invatat si nu-mi mai ajungea timpul dar am fost inteles de Kelton si am avut o mica perioada de inactivitate.

5. Ce parere aveti despre echipa de admini? Unele persoane acuza ca sunt admini care nu-si merita locul acolo sau ca au ajuns asa sus prin procesul de ''pupincurism'', cum comentati ?

Teylo: Echipa de admini este una foarte buna indiferent de ce spune lumea. Nu exista admin in echipa care sa nu-si merite locul, toti au investit foarte mult timp si si-au facut treaba foarte bine pentru a merita functia detinuta.

Cei care acuza de "pupincurism" sunt de obicei cei banati sau cei care nu au primit sansa la o functie deoarece nu o merita, asta am observat eu si aceasta este parerea mea.

KillerFish: Adminii lucrează mult timp, îşi sacrifică propriul timp liber pentru ca alţii să şi-l poată fructifica pe al lor. Nu există admin care să fi ajuns acolo unde este pe pile, pe "pupat" sau alte aberaţii. Este normal să ne căutăm singuri nişte scuze pentru că nu am reuşit să realizăm un anumit lucru, oricât de mic sau mare ar fi. Cei care nu au reuşit să îşi facă loc printre lideri, helperi sau admini vor căuta un motiv pentru care Xulescu a reuşit, doar pentru a îşi ascunde infinita invidie în spatele unui pretext.

6. Ne puteti spune cu ce va ocupati ca admin level 5? Cateva responsabilitati.

KillerFish: Nu are rost să mă refer la mine, pentru că orice admin 5 are aceleaşi responsabilităţi în general. În principal mă asigur că facţiunile funcţionează aşa cum trebuie. Pentru a face asta ajut liderii oricând au nevoie, repar anumite greşeli în caz că există, am grijă de secţiunile de pe forum asociate facţiunilor şi alte amănunte spontane. Pe lângă facţiuni, acum am atins cel mai înalt nivel pe care un admin îl poate avea (exceptând owner). Asta înseamnă că adminii mai noi mă pot întreba ceva ce nu li se pare clar, urmând ca eu să îi lămuresc. De asemenea ajut şi echipa de Helperi în caz că aceasta îmi solicită ajutorul. Cine ştie, probabil că voi descoperi o parte din noile mele responsabilităţi în timp, atunci când îmi vor ieşi în cale.

Teylo: Resposabilitatile unui admin de level 5 sunt foarte importante pentru mentinerea serverului intr-un stadiu bun. Noi verificam tot ce tine de factiuni, avem grija ca liderii sa-si faca treaba, ii ajutam cand au intrebari sau nelamuriri. Si asta nu e totul, cand apare o problema mereu un admin 5 este cautat si trebuia sa ia anumite decizii.

7. Ce ii sfatuiti pe ceilalti pentru a avea o reusita in cariera lor pe SAMP.

Teylo: Sfatul meu pentru cei ce vor o "cariera" pe Sa:mp este sa nu va mai uitati in curtea vecinilor si sa va vedeti de treaba. Daca va doriti ceva, dovediti ca meritati si dupa o perioada o sa va bucurati de timpul asteptat.

KillerFish: În primul rând, un jucător care doreşte să ajungă departe trebuie să îşi vadă de treaba lui. Prima dată când am auzit lucrul ăsta, mi s-a părut cea mai mare prostie, credeam că asta înseamnă să mă uit doar în faţă, fără să mă implic în nimic altceva, adică să fiu indiferent. Abia mai târziu mi-am dat seama că a îţi vedea de treabă înseamnă a face totul aşa cum ştii mai bine, a fi tu însuţi, dar fără a le sta în cale celorlalţi. Fiecare îşi va forma propria definiţie a acestor vorbe, dar important e să fiţi voi înşivă. Bineînţeles, punem foarte mare accent şi pe bunul simţ, pe cei 7 ani de acasa, pe comportament, limbaj etc. Cu alte cuvinte, tot ce vrem de la jucători este un minim de educaţie, sau măcar să arate intenţia de a face ceva bun, chiar dacă nu le iese. Un ghid virtual al bunelor maniere ar putea fi chiar Regulamentul Serverului. Citiţi-l, învăţaţi-l, respectaţi-l!

Link to comment
Share on other sites

Bine baietii. Stiu ca ati muncit mult. Unul pe uscat, altul in apa dar amandoi va meritati din plin functiile pe care le detineti. Ati luat in acelasi timp admin level 1 si acum v-ati mentinut la acelasi nivel pana la admin 5. Ce pot sa zic sper sa va pierdeti functiile tot la fel :))

Link to comment
Share on other sites

Bine baietii. Stiu ca ati muncit mult. Unul pe uscat, altul in apa dar amandoi va meritati din plin functiile pe care le detineti. Ati luat in acelasi timp admin level 1 si acum v-ati mentinut la acelasi nivel pana la admin 5. Ce pot sa zic sper sa va pierdeti functiile tot la fel :))

Ce bine a zis.

Va cunosc pe amandoi foarte bine, un interviu de nota 10 ;) felicitari Moartea si felicitari si celor doi.

Link to comment
Share on other sites

Foarte interesant, la inceput cand am vazut atata scris am zis sa nu citesc, dar cand am vazut ca incepeti sa povestiti cum ati evoluat pe acest server, mi-am zis sa citesc tot, si nu imi pare rau, bravo, si felictari pentru functiile obtinute de-a lungul timpului.

Edited by Crudex
Link to comment
Share on other sites

Da, un interviu frumos si interesant. Felicitari pentru functiile pe care le detineti baieti, imi place foarte mult cum ganditi, cum va exprimati. Aveti un vocabular destul de dezvoltat, se vede clar ca ati capatat ceva experienta si sunt de acord cu voi ca absolut toti jucatorii din staff-ul server-ului isi merita functiile detinute. Cum a zis si cineva mai sus, prin interviurile astea puteti sa inspirati toti jucatorii care citesc acest interviu si nu in ultimul rand sa va cunoasca mai bine, chiar daca e doar un interviu scris. Succes la bacalaureat!

Link to comment
Share on other sites

Foarte frumos interviul , felicitari pentru functiile detinute !

Bafta in continuare !

Link to comment
Share on other sites

Voi 2 erati destul de buni pe vremea cand jucam si eu pe RPG1, pe atunci ati fost admin level 1, acum aveti admin level 5 pe merit. V-ati descurcat foarte bine la admin level 1 si chiar mi-a placut ce faceati voi pe atunci. Nu ma gandeam ca veti ajunge asa departe, dar, dupa munca si rasplata!

Edited by S4F Kama
Link to comment
Share on other sites

Felicitari Moartea, frumos interviu, mi-a facut placere sa-l citesc. Le urez celor doi bafta si noroc cu functia de admin level 5, cu Teylo a comunicat de cateva ori, in diferite moduri, iar cu KillerFish mai putin, el m-a ajutat mereu cand am dat un /report, el m-a ajutat cu multe lucruri, si tin sa-i multumesc. Bafta amandorura.

Edited by rTn sBk
Link to comment
Share on other sites

Vă cunosc pe amândoi, sunteţi nişte jucători remarcabili. Cu puterea voastră şi a adminilor de rând, aţi adus serverul la acest statut.

Ţine-ţi-o tot aşa!

Nişte răspunsuri foarte bune şi un sfat excelent pentru începători.

O zi frumoasă!

Link to comment
Share on other sites

Foarte frumos interviul, mi-a facut mare placere sa il citesc, se pare ca voi acordati timp jocului, si incercati sa va atingeti scopul, ajutati comunitatea foarte mult, sunteti baieti de nota 10 !

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.