Jump to content

Interviu #29 - Rey - RPG Admin 4

sRn
 Share

Recommended Posts

Salutare, prieteni. Vă prezint câteva detalii despre Rey (Simon_Dragos), actual Admin 4 pe serverul principal.

Salut, Rey. Pentru început spune-mi cum te numești, câți ani ai și unde locuiești?
Salut, sRn. Ma numesc Dragos, sunt din judetul Maramures si am 20 ani.
Care sunt activitățile pe care le practici zi de zi?
Depinde de zi, nu am ceva de rutina. Am zile in care merg doar la niste cursuri si in rest acasa, dar am si zile in care sunt plecat de dimineata pana seara cu treaba.
Ai un job? dacă da, care este acela?
Sunt implicat in mai multe proiecte, nu am un job fix.
Acum că am aflat mai mult despre tine vom trece la partea de gaming. Când și cum ai aflat de această comunitate?
Am aflat de B-Zone pe la sfarsitul anului 2009 de la un coleg de banca care era foarte entuziasmat de ce a gasit aici, si cate poate face.
Care a fost primul impact cu serverul?
Unul placut, atatea lucruri de descoperit, nu stiam ce sa fac, cum sa fac.
A fost ușor să te acomodezi?
Nu pot zice ca usor, dar nici greu. Ca orice jucator la inceput: un job si munca sa facem bani.
Te-a ajutat cineva să-ți câștigi primii bani sau să întri intr-o facțiune?
Tin minte cand m-am logat prima data am primit 300.000$ (in moneda actuala 3.000$). A gresit ID si m-am ales cu un cadou ca nu avem cum sa ii dau inapoi fiind level 1 nu mergea /transfer sau /pay la sume mai mari. Toti prietenii mei erau invidiosi pe mine ca eram cel mai bogat dintre ei, am avut noroc sa zic asa.
Prima mea factiune a fost Paramedic, am aplicat la level 8 din cate imi aduc aminte, nu am stiut pe nimeni dar m-am descurcat intr-un final si am trecut testele cu bine.
Care a fost prima ta facțiune?
Prima mea factiune a fost Fireman/Paramedic (Paramedics).
Ce detalii îmi poți da despre perioada petrecută în prima facțiune?
Lumea era cam inactiva pe atunci, in frunte cu liderul Daniel_Matthews, in rest a fost frumos sa dai [/heal] jucatorilor. Din cand in cand mai faceam cate un ciubuc de 100.000$ (1.000$) de la jucatorii mai bogati. A fost frumos.
Cum te-ai simțit în momentul în care ai primit funcția de sublider în Fireman/Paramedic?
Like a boss pe scurt, m-am bucurat foarte mult, nu ma asteptam, prima mea factiune eram inca newbie si am luat sublider. Am ramas putin socat, dar m-am pus pe treaba cat de repede s-a putut.
După schimbarea a mai multe mafii, ai fost promovat ca lider al facțiunii The Stracci family. Cum s-a întâmplat acest lucru? Te așteptai să fii promovat?
Eram in Cuneo, liderul pe atunci era Mr.GhosTx, cel care ma promovase la functia de sublider Paramedic. Eram rank 2 si s-a imtamplat foarte rapid. M-am ciocnit cu Gabb pe autostrada in Las Venturas, m-a dat jos din masina si m-a pus sa urc in a lui. Nu stiam ce se va intampla, dar dupa ce am discutat in mare am fost promovat ca Lider The Stracci family. Sincer nu ma asteptam, eu ma asteptam sa iau sublider in Cuneo, pe cand am luat Lider.
Cum au fost primele momente petrecute la cârma mafiei?
Usoare pentru mine, grele pentru membri. Eu tot timpul am fost o fire dura, dar si corecta. Pentu mine nu a fost greu, eu nu am vrut niciodata sa am 40 de membri, am vrut sa am 20/25/30/40, dar buni. La mine in gand a fost sa fie calitate, nu cantitate.
Ce-i drept am si sanctionat la greu si am dat amenzi de am dublat banii seifului intr-o zi.
În ce stadiu era facțiunea în momentul în care ai fost promovat ca lider?
Era pe ultimul loc, mineni nu a vrut in Stracci pe atunci HQ aiurea, skinuri cam urate. Dar prin munca poti schimba asta.
Cât timp ți-a luat să-ți pui ideile în pratică și să-ți alegi un staff demn de facțiunea unde erai lider?
Forumul stiu exact ca a doua zi dupa ce am primit dreptul de moderare l-am pus la punct in 3-4 ore.
Cat despre staff si idei, totul a durat cam doua luni, aproximativ.
Cum se desfășura un war pe atunci?
Am prins mai multe metode cat timp am fost lider, una dintre ele era cam asa:
- Trebuia sa ai un motiv sa ataci mafia X, dupa ce ai avut un motiv liderul tau trebuia sa declare razboi liderului de la mafia X prezentand dovada pe forum intr-un topic special. Daca liderul accepta war-ul era timp de 7 zile. La sfarsit se tragea linie, X sau Y castigator. Dar era greu sa alegi castigatorul, tot timpul se lasa cu cearta.
- A doua metoda a fost din cate imi aduc aminte ca trebuia sa iei o grupare din mafia ta sa mergi cu ei sa omori liderul mafiei rivale, si dupa liderul sa-l sune sa-l provoace la war. Daca accepta cel provocat alegea zona unde se va tine war-ul de la ora X pana la ora Y. Dupa ce se discuta despre zona, fiecare mafie pleca spre zona unde se va tine war-ul, iar mafia care tinea zona cel mai mult castiga.
Ce fel de activități organizai pe perioada cât ai fost lider?
Targuri, spre deosebire de gang-urile de acum. Din cand in cand mai un event, si alte activitati in factiune. Nimic special sa zic asa.
Îmi poți face o listă cu câțiva membri buni pe care ți-i amintești din perioada aceea?
Pentru mine toti au fost buni, fiecare a avut rolul lui in Stracci indiferent ca a fost demis cu FP 60/60 sau a luat rank 5 in ochii mei au fost egali. De la fiecare s-a invatat cate ceva, bun sau ceva rau ce trebuie evitat pe viitor. Cu bune si cu rele eu am fost mandru de toti.
Ce plusuri consideri că ai adus tu facțiunii?
I-am ridicat in nume, am pus Stracci pe harta sa zic asa. Nu am fost #1, dar nici ultimul, am fost si sus si jos, ca in viata. I-am pus un motto, creatia mea proprie care si acum este si putini stiu asta, care suna asa "Showing honor gains respect, respect means power ".
După aproximativ 5 luni ai renunțat la funcția de lider. De ce?
Tot timpul se lasa cu cearta la final de war-uri intre lideri, era greu, era putin stresant sa zic asa. Si oarecum deja am simtit ca nu mai am ce face, eram destul de condamnat de restul liderilor si am zis ca mai bine e sa ma retrag din mafii o perioada.
Care a fost persoana pe care ai propus-o pentru a continua munca depusă de tine?
Mi-am propus ultimul sublider, NewLife.
După alte 7 luni petrecute în diverse facțiuni ai decis să renunți la serverul principal de SA:MP mutându-te pe RPG2, server nou pe atunci.
După un timp petrecut pe server ai fost promovat ca Admin 1. Cum te-ai simțit în acel moment?
M-am simtit bine cand am luat functia de Admin 1, dar era serverul nou era mic, nu era foarte multa activitate sa zic asa. Toti erau noi, nu mi-a placut sincer, senzatia de a incepe de la 0 cand pe RPG aveam deja o istorie si un nume.
A fost ușor să te acomodezi cu noile comenzi și responsabilități?
Da, eu zic ca da, cu toate ca erau greseli, dar avand in vedere ca serverul era la inceput am invatat usor.
După un timp relativ scurt ai decis să părăsești serverul secundar, mutându-te din nou pe cel principal. Care a fost principalul motiv?
Prietenii, nu era ca si pe cel principal, nu era activitatea aia care cu care eram eu invatat pe RPG.
După revenirea pe serverul principal ți s-a acordat șansa de a deveni Helper. Ce detalii poți oferi despre acest lucru?
A fost o promovare ciudata sa zic asa, am intrat in game, am iesit din casa, aveam rent la Kelton, si m-a intrebat "Vrei sa te ocupi de nabi?" am zis da, mi-a dat Helper si gata a fost. Spor la treaba.
A fost ușor să te acomodezi cu noua funcție?
Functia de Helper e usoara, trebuie doar sa ai rabdare si sa stii anumite chestii despre SA:MP, B-Zone, regulament. Pe scurt da, cel putin mie nu mi-a fost greu.
După aproximativ 2 luni ca Helper ai fost promovat ca Admin 1. Te așteptai să fii promovat sau ai fost suprins?
Am fost destul de surprins, dar si bucuros in acelasi timp.
Având în vedere că ai mai avut Admin și pe serverul secundar, care era diferența între a fi Admin pe serverul principal și cel secundar?
Pe cel principal era multa activitate, multe /reports, intrebari probleme, pe cand pe cel secundar pe atunci era mai rar cate un val de ala de 2/3 /reports sau un codat.
Ce fel de responsabilități aveai în acel moment?
Sa ma ocup de /reports si de supravegherea jucatorilor in general.
Nu a trecut mult timp și funcția de Admin ți-a fost scoasă. Poți spune de ce?
Ca orice om la inceput, am vrut sa dovedesc multe si nu mi-a reusit, am acumulat niste greseli, ba un ban dat gresit, ba un kick fara rost fiind in primele saptamani s-au strans, am fost iertat pana la o limita si am gresit un ban, iar nea Kelton a zis "te pup pa pa", sa zic asa :)).
După ce ai pierdut funcția de Admin, ai decis să te lași o perioadă de comunitate. De ce?
E greu, te inveti ca admin si dupa jucator normal nu iti pica foarte bine, ai regretul ala in tine ca nu ai reusit. Plus am avut si niste probleme pe atunci.
După mai multe luni, ai decis să te reapuci, dar pe RPG2. Care a fost motivul pentru care nu ai ales, din nou, RPG?
Am intrat pe rpg2.b-zone.ro si am aflat ca Emperor era Administrator principal, fiind prieten bun si fost rank 5 la mine in Stracci, am zis sa ma apuc sa vad si eu cum se descurca, pe cand ma uit la factiune NewLife era lider Hitman, m-a si lovit dorul cand am vazut sa zic asa, am aplicat, am intrat, am luat sublider dar dorul de RPG a revenit si dus am fost.
N-ai stat mult nici pe RPG2, lăsându-te, din nou, și intrând pe serverul principal. Care au fost motivele principale pentru care ai schimbat așa des serverele între ele?
La fel ca si primul, prietenii, vechimea, numele.
După revenirea pe serverul principal ai decis că e momentul să faci ceva, aplicând pentru funcția de Helper. Credeai că mai ai vreo șansă în acel moment?
Da, m-am gandit ca din moment ce am fost promovat de la Helper la admin, inseamna ca m-am descurcat cu functia de Helper si mai merit inca o sansa.
Cum te-ai simțit în momentul în care ai fost acceptat și ai primit funcția?
Motivat sa ajung cat de repede unde am ramas.
Începându-ți munca ca Helper, după nici o lună ai fost promovat la Admin 1. Cum a fost acel moment?
De relaxare, am tras si am ajuns unde am ramas. Dar nu m-am lasat si am tras si mai tare sa recuperez timpul pierdut.
După primirea funcției ai fost mai precaut în luarea deciziilor pentru a nu-ți afecta cumva cariera ca Admin?
Normal, am invatat sa deschid ochii si sa mai intreb un admin mai batran din cand in cand nu sa fac ce ma taie capul.
Care erau responsabilitățile tale în acel moment ca Admin 1?
Sa ajut jucatorii ce dadeau /report si supravegherea lor in general.
După 1 lună și jumătate ai fost promovat la Admin 2. Cum s-a întâmplat acest lucru?
Sincer nu ma asteptam, eram fixat pe gandul ca am de tras mult pentru Admin 2 ca data trecuta am gafat si na, nu e usor. Dar surpriza, prin munca si activitate am reusit. Eram afk, am revenit in game am scris ceva pe /a si m-am vazut Admin 2.
"Odată cu funcția vin și responsabilitățile". A fost mai greu la Admin 2 decât la Admin 1, din punct de vedere al responsabilităților?
Da, a fost un pic mai greu, ca am primit si niste comenzi care trebuia sa le folosesti, plus se considera ca ai experienta si trebuie sa faci si alte lucruri, nu doar sa raspunzi la un report si sa dai un ban.
După multă muncă și devotament ai fost promovat la Admin 3. Cum te-ai simțit în acel moment?
Destul de motivat, ca Admin level 2 am luat destul de rapid si dupa 3 am stat ceva timp. Am tras tare ca am am vrut acces si la forum, si am reusit mai greu dar am reusit.
Odată cu această funcție responsabilitățile s-au mărit, trebuind să răspunzi la plângeri și să ai grijă de Helperii serverului. Ți-a fost greu să te acomodezi cu noul statut?
Sa ma acomodez nu, dar mi-a fost greu pentru ca intr-o vreme eram snigur, si pe langa Helperi aveam zile si cu 5/6 pagini de plangeri pe care trebuia sa le fac. Din cand in cand ma ajutau si adminii 4+ dar incercam sa le fac eu fiind responsabilitatea mea de admin 3 pe atunci.
În toamna anului 2014 ai fost promovat la Admin 4. Te-ai așteptat să primești această funcție?
Cam da, Vinnie a fost promovat la 6, eram cel mai activ admin 3 si trebuia un admin supraveghetor la factiuni pe LV in locul lui Vinnie sa zic asa. Dar nu am fost sigur numa pana cand am vazut ca mi s-a dat up.
Trecusei la un alt nivel, trebuia să ai grijă de liderii serverului. A fost mai greu acest lucru decât să ai grijă de Helperi?
Cu Helperii era mai usor ca doar ma intrebau, pe cand liderii ma spameaza in PM-uri cu intrebari legate de plangeri, sanctiuni, avansari si alte probleme pe care le intampina o factiune. Din punctul asta de vedere a fost mai usor, dar nici cu liderii nu e greu sa zic asa e, mai mult de lucru intr-o parte decat in alta.
Care este relația ta cu liderii serverului, având în vedere că ești un ajutor pentru ei?
Cred ca intrebarea asta trebuie pusa lor, eu zic ca buna din moment ce ma asculta si nu fac prostii. Eu zic ca o sa le fie bine, daca nu, nu stiu. Vedem atunci :)).
Consideri că în acest moment ești pregătit pentru următorul pas, acela de Admin 5?
Eu cred ca mai raman putin pe pozitie, William si Steve sunt mai vechi ca mine in functia de Admin 4, si consider ca toti 3 suntem pregatiti, avand in vedere noul grad de Supervisor, treaba adminilor 5 s-a injumatatit deci nu e asa greu, e mai mult de supravegheat stafful incepand de la Helperi la Admini.
Te-ai gândit vreodată să te retragi de tot?
Am avut momente, dar incercam sa faca o mica pauza si sa gandesc la rece, e greu stiind ca am investit timp si munca si am ajuns pana aici. Parca ma doare inima sa las totul balta.
Cum ți se pare adăugarea gradului de "Supervisor"?
O idee foarte buna in organizarea staffului. Mult mai eficient si mai rapid stafful in general cu asa ceva, avand in vedere ca Kelton se ocupa de toate cele 3 servere.
Ținând cont că activezi numai pe serverul principal, crezi că și-a meritat Vinnie postul de Supervisor?
Da, era cel mai activ dintre adminii 3+, si cu toti il stim pe Vinnie baiat serios, cuminte, devreme acasa si asa mai departe. Nu cred ca este nimic de comentat.
Dar Marik și Kobo, crezi că ei au destulă experiență încât să rezolve problemele serverelor la fel de bine cum le rezolvă Kelton?
Ei nu au de rezolvat mare chestie, Supervisor oarecum fac legatura intre server si Administratorul Principal, si filtreaza problemele, cele banale si medii le face el, iar restul ajung la Kelton. Si da, cred ca se descurca, sincer nu prea le-am urmarit activitatea momentan sunt destul de prins cu RPG, nu m-am uitat la 2 si 3, numai la numarul de jucatori.
Ce părerei ai avut atunci când Bobo a decis să deschidă un al treilea server de SA:MP?
Am stiut despre deschiderea lui de mult sa zic asa. Una buna.
Cum ți se pare relația dintre Mastertrap21 și KillerFish pe parte de scripting?
Una foarte buna, nu am ce comenta pe tema asta.
Ce comparație poți face între serverul din anul 2010 și cel actual?
Era mai mult bun simt intre jucatori, nu se injura asa mult, nu era atata ura si atatea coduri, era distractie. Pe cand acum este distractie, dar parca nu mai e bunul ala simt, si cei 7 ani de acasa la unii.
Povestește, te rog, perioada petrecută ca Moderator Auto/Moto.
Una frumoasa. Acolo l-am cunoscut pe Royce care m-a invatat despre toata sectiunea, dar dupa un scurt timp am ramas singur, el renuntand la functie.
Ce plusuri consideri că ai adus secțiunii?
Primul a fost activitatea, ca si acum sectiunea Auto/Moto nu e foarte cautata, am incercat sa fac cat de mult sa atrag useri acolo.
De ce ai renunțat la funcție?
Timpul, eram deja 3 si nu eram de acord cu asta, eram moderator de 1 an si ceva si Moderatorul Global de atunci mi-a mai dat un coleg, si eram deja 3 la o sectiune destul de inactiva, nu mi s-a parut corect dar pana la urma eu fiind mai vechi am preluat carma sa zic asa, si le-am impartit treaba la amandoi in mod egal. Dupa ce i-am invatat tot am renuntat.
Te-ai gândit să reiei funcția de Moderator?
Am incercat odata cand am vazut cum s-a ajuns, am aplicat dar am fost respins pe motiv de lipsa de inactivitate in sectiune de catre Blade, eu am vrut sa iau intai moderator si dupa sa fiu activ :)) Ma rog, am incercat si eu.
Având în vedere că ești un jucător cu experiență, ce sfat le oferi jucătorilor în plină ascensiune, dornici să se facă remarcați?
Sa fie seriosi, cand e gluma e gluma, cand e munca e munca, si nu in ultimul rand respectul. Invata sa respecti pe cei care merita.
Interviul a ajuns la final, îți doresc mult succes, atât pe plan virtual, cât și pe plan real. Numai bine!

Multumesc pentru acest interviu, si celor care mi-au pus intrebarile. O zi buna si numa bine.

Aștept părerile voastre.

Edited by sRn

@sRn, dupa cum ți-am spus și la interviul cu Snizel, chiar te pricepi.

, sper că-ți aduci aminte de vremurile „pre-admin” în care eu și cu tine eram Stan și Bran în LSPD și de caterinca pe care o făceam acolo :)) Felicitări pentru funcție, mă bucur că ai ajuns admin 4, cu șanse mari la 5 și că nu îți uiți prietenii, cum se întâmplă în multe cazuri după asemenea promovări. Mult succes în continuare, sănătate și numai bine.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.