Jump to content

News Reporters - Discuții / Discussions

Alexander
 Share

Recommended Posts

Daca nu am postat pe forum ati vazut ce repede s-a facut???

Dar activitate 0.

L-am văzut în topicul „Entertainment”. E super melodia. Păcat că nu știe nimeni cum se numește sau cine a mixat-o.

Puteai folosi Shazam.

[/font][/size][/color]

Dar activitate 0.

Puteai folosi Shazam.

Cum am zis si mai sus.. La inceput saptamanii activitatea a fost buna, dar in ultimele zile nustiu ce sa intamplat cu voi.. Spe sa va reveniti...

Am revenit de la concert. Doamne, ce sentiment am. A cantat Bosquito :X .

DOAMNE, MELODIILE COPILARIEI MELE :> CE SUPER A FOST, TOATA LUMEA TIPA, VIN FIERT, RACNETE, MAINI IN AER, TOT TACAMUL! Ce cadeau astia in fum, muzica si alcool. La melodia

, doamne, eram manga, nu stiam ce e cu noi. :X Cea mai tare seara, MAINE BERE GRATIS, LAS-O ASA! Ne vedem In-Game dudes, scuze ca n-am ajuns, nu puteam rata seara asta.

P.S. Cristi, acum am vazut, felicitari pentru moderator. Citez, " Ai intrat pe pile? ". :)) Felicitari, din nou.

Edited by F4G DanielBoyd

Am revenit de la concert. Doamne, ce sentiment am. A cantat Bosquito :X .

DOAMNE, MELODIILE COPILARIEI MELE :> CE SUPER A FOST, TOATA LUMEA TIPA, VIN FIERT, RACNETE, MAINI IN AER, TOT TACAMUL! Ce cadeau astia in fum, muzica si alcool. La melodia

, doamne, eram manga, nu stiam ce e cu noi. :X Cea mai tare seara, MAINE BERE GRATIS, LAS-O ASA! Ne vedem In-Game dudes, scuze ca n-am ajuns, nu puteam rata seara asta.

P.S. Cristi, acum am vazut, felicitari pentru moderator. Citez, " Ai intrat pe pile? ". :)) Felicitari, din nou.

Mersi.

Zilele astea, probabil in seara asta sau maine dimineata cei care au fost inactivi fara cerere vor fi demisi, probabil cativa care fac in curand doua saptamani vor fi demisi pentru picarea perioadei de teste, m-ati enervat foarte rau cu activitatea de la targ / rob.

Nu sunt multumit de activitatea voastra de la targ, aproape jumate factiune lipsa? E rau, dar ati recuperat cu targul in sine, s-a desfasurat bine.

Cei care aveti pachete, NU uitati sa postati la evidenta servicii.

Eu ma duc la somnic, Noapte buna fetele mele :))

Mersi.

Zilele astea, probabil in seara asta sau maine dimineata cei care au fost inactivi fara cerere vor fi demisi, probabil cativa care fac in curand doua saptamani vor fi demisi pentru picarea perioadei de teste, m-ati enervat foarte rau cu activitatea de la targ / rob.

Imi cer mii de scuze pentru ca nu am fost activ azi, am avut probleme mari de tot cu pc-ul si nu am avut de la cine sa postez, abia acum am reusit sa il refac si chiar imi pare rau. Sper sa nu fiu demis!

Edited by RazviTnx

Nu sunt multumit de activitatea voastra de la targ, aproape jumate factiune lipsa? E rau, dar ati recuperat cu targul in sine, s-a desfasurat bine.

Cei care aveti pachete, NU uitati sa postati la evidenta servicii.

Eu ma duc la somnic, Noapte buna fetele mele :))

Noapte buna BABY.. Ne vedem maine.. Am plecat si eu la somn...

Deidara, http://diacritica.files.wordpress.com/2010/03/dictionar-ortografic-romanesc.pdf

Pagina 1025, verbul voi si pagina 1028, vebul vrea.

Pe langa asta, am facut o greseala. Vream nu e forma populara a lu' voi, ci e persoana I. sg. de la a vrea, http://ortograme.ro/voiam-sau-vroiam/ .

Mai mult, http://diacritica.wordpress.com/2009/08/21/a-vroi-a-voi-a-vrea-vroiam-voiam-vream/ .

Daca vrei mai multe dovezi, intra pe google.ro, scrie dictionar ortografic ortoepic si morfologic si du-te pe primul link (instal.utcb.ro/site/doom.pps) si citeste cele mai recente modificari ale DOOM-ului.

Cand spun ca "las liderul", nu o fac degeaba.

@ Conjugarea verbelor

Există în DOOM (Dicționarul Ortografic, Ortoepic și Morfologic) și DEX (Dicționarul EXplicativ) următoarele verbe:

- a vrea: VREA, vreau, vb. II. Tranz. I. (Urmat de o completivă directă cu verbul la conjunctiv sau, rar, de un infinitiv). 1. A fi hotărât, a fi decis să...; area avea de gând să..., a voi, a intenționa.

- a voi: VOÍ, voiesc, vb. IV. Tranz. 1. A fi hotărât, a fi decis să...; a avea de gând să..., a intenționa, a vrea. ♦ Intranz. (La imperativ) A avea voință neclintită, a stărui într-o acțiune.

- a vroi: VROÍ vb. IV. v. vrea.

(Le puteți găsi aici)

Fiindcă mulți credem că „vroiam” este greșit vom conjuga fiecare dintre aceste verbe la timpul trecut, mod imperfect, astfel:

A VREA

eu vream

tu vreai

el/ea vrea

noi vream

voi vreați

ei/ele vreau

A VOI

eu voiam

tu voiai

el/ea voia

noi voiam

voi voiați

ei/ele voiau

A VROI

eu vroiam

tu vroiai

el/ea vroia

noi vroiam

voi vroiați

ei/ele vroiau

Toate aceste conjugări le puteți găsi pe acest site.

Prin urmare, „ a vrea” este sinonim cu „a voi”, iar „a vroi” este sinonim cu „a vrea”. Rezultă că „a vroi” este sinonim cu „a voi”.

V-aș fi făcut și o schemă matematică, dar știu cât de mult vă place. :))

@ Conjugarea verbelor

Există în DOOM (Dicționarul Ortografic, Ortoepic și Morfologic) și DEX (Dicționarul EXplicativ) următoarele verbe:

- a vrea: VREA, vreau, vb. II. Tranz. I. (Urmat de o completivă directă cu verbul la conjunctiv sau, rar, de un infinitiv). 1. A fi hotărât, a fi decis să...; area avea de gând să..., a voi, a intenționa.

- a voi: VOÍ, voiesc, vb. IV. Tranz. 1. A fi hotărât, a fi decis să...; a avea de gând să..., a intenționa, a vrea. ♦ Intranz. (La imperativ) A avea voință neclintită, a stărui într-o acțiune.

(Le puteți găsi aici)

Fiindcă mulți credem că „vroiam” este greșit vom conjuga fiecare dintre aceste verbe la timpul trecut, mod imperfect, astfel:

A VREA

eu vream

tu vreai

el/ea vrea

noi vream

voi vreați

ei/ele vreau

A VOI

eu voiam

tu voiai

el/ea voia

noi voiam

voi voiați

ei/ele voiau

A VROI

eu vroiam

tu vroiai

el/ea vroia

noi vroiam

voi vroiați

ei/ele vroiau

Prin urmare, „ a vrea” este sinonim cu „a voi”, iar „a vroi” este sinonim cu „a vrea”. Rezultă că „a vroi” este sinonim cu „a voi”.

@ Conjugarea verbelor

(Le puteți găsi aici)

A VREA

eu vream

tu vreai

el/ea vrea

noi vream

voi vreați

ei/ele vreau

A VOI

eu voiam

tu voiai

el/ea voia

noi voiam

voi voiați

ei/ele voiau

A VROI

eu vroiam

tu vroiai

el/ea vroia

noi vroiam

voi vroiați

ei/ele vroiau

Sfatul meu.. nu te mai uita pe site-uri online. Consulta mereu DOOM sau DEX in format tiparit, cu ele nu vei gresi niciodata.

Vroiam nu exista ca forma verbala in momentul actual, este doar un imperfect format gresit din "voiam", respectiv "vream", insa este foarte des folosit in vorbirea orala. Asta nu inseamna ca este si corect.

Ca dovada, am facut doua fotografii din editia mea a DOOM-ului (din 2005; schimbarile aparute in cel nou n-au nicio legatura cu vreunul dintre aceste doua verbe).

http://i.imgur.com/LSH8G.jpg

http://i.imgur.com/o1rbn.jpg

Scrie deci, in mod explicit, ca forma "vroiam" este incorecta.

Sfatul meu.. nu te mai uita pe site-uri online. Consulta mereu DOOM sau DEX in format tiparit, cu ele nu vei gresi niciodata.

Vroiam nu exista ca forma verbala in momentul actual, este doar un imperfect format gresit din "voiam", respectiv "vream", insa este foarte des folosit in vorbirea orala. Asta nu inseamna ca este si corect.

Ca dovada, am facut doua fotografii din editia mea a DOOM-ului (din 2005; schimbarile aparute in cel nou n-au nicio legatura cu vreunul dintre aceste doua verbe).

http://i.imgur.com/LSH8G.jpg

http://i.imgur.com/o1rbn.jpg

Scrie deci, in mod explicit, ca forma "vroiam" este incorecta.

Destul de corect, dar la noua editură DOOM va fi corect. :))

Ăștia în loc să promoveze ce e corect, acceptă forme greșite din cauza lumii care nu știe să vorbește.

De exemplu, eu nu văd niciun rost al conjugării la perfect simplu. :)) Ăsta e mod de olteni, no offence. :D

Edited by Deidara

Destul de corect, dar la noua editură DOOM va fi corect. :))

Ăștia în loc să promoveze ce e corect, acceptă forme greșite din cauza lumii care nu știe să vorbește.

De exemplu, eu nu văd niciun rost conjugării la perfect simplu. :)) Ăsta e mod de olteni, no offence. :D

None taken, nu am vreo legatura cu oltenii si nici nu vorbesc asa.

As putea totusi sa te contrazic la ce ai spus legat de perfectul simplu.. in fine.

Ai cunostinte prin Academia Romana de stii ce va fi nou in DOOM? :))

None taken, nu am vreo legatura cu oltenii si nici nu vorbesc asa.

As putea totusi sa te contrazic la ce ai spus legat de perfectul simplu.. in fine.

Ai cunostinte prin Academia Romana de stii ce va fi nou in DOOM? :))

Nu, dar ei așa funcționează. :))

• psoN changed the title to Discuții / Discussions
  • E l e g a n t locked this topic
  • .Aku unlocked and locked this topic
  • .Aku unlocked this topic