Jump to content

Intel i3 3.0 VS AMD Athlon II X3 3.2

Recommended Posts

Vreau sa-mi achizitionez un PC nou, Home.

Am gasit in jur de 11 mil ambele PC-uri

Singura diferenta dintre ele e Procesorul ( si ma refer in mare), HDD aceeasi capacitate, ram la fel, placa video aceeasi.

Ma intereseaza care e mai bun.

1. Intel i3 3.0 ( 2 procesoare)

2 Amd Athlon II X3 3.2 ( 3 procesoare)

Vanzatorul mi-a zis ca el e fan Intel si-mi recomanda i3-ul, insa mai vreau niste pareri. Sa mearga si de gaming.

Deocamdata dupa parerea mea e mai bine sa-l iau pe cel cu AMD, insa mai astept si alte pareri.

Multumesc

Eu recomand i3.

Am mai multa incredere in intel

Da-mi un motiv :D

Pe mine tot ma socheaza faptul ca toti zic ca i3 e mai bun decat AMD ( si ma refer la cele alese mai sus) cu toate ca i3 e dual core, iar celalalt are 3 procesoare, diferenta fiind de 3.6 (in cazul i3= 6.0, iar AMD = 9.6)

Da-mi un motiv :D

Pe mine tot ma socheaza faptul ca toti zic ca i3 e mai bun decat AMD ( si ma refer la cele alese mai sus) cu toate ca i3 e dual core, iar celalalt are 3 procesoare, diferenta fiind de 3.6 (in cazul i3= 6.0, iar AMD = 9.6)

Pentru ca Intel'ul este facut pentru lucruri mai mari (Autocad, Adobe etc etc), nu pentru GTA, NFS si Sims.

Oricat de mult mi-as fi dorit un Intel i7 acum aproape 2 luni, in final mi-am cumparat un A8 Vision si sunt mai mult decat multumit. In afara de gaming, facebook, messenger, diverse site'uri de stiri nu faci nimic interesant pe calculator, asa ca ia-ti AMD. Intel i3 and i5 sunt cacaturi. Daca vrei sa iti iei "i" iti iei i7, nu 3.

Sincer, iti recomand Intel i3-ul (Desi un i5 sau i7 ar fi mai recomandate).Iti recomand aceasta alegere din cauza unui fapt de care nu multi stiu.Toate procesoarele din seria I de la Intel pot tine locul unei placi video intregi, asa ca in loc de a avea un singur procesor grafic, practic, vei avea doua.

@empty - Lasa-te ca habar n-ai.Daca tot sustii ca i5 e cacat, hai sa facem un Benchmark, pentru a compara i5-ul cu AMD-ul.

P.S: Am avut si eu AMD, si nu le recomand nimanui, pentru ca te lasa cand ti-e lumea mai draga.

Edited by P h a n t o m

Si ca sa sti si tu I3 inseamna 3 procesoare nu 2, dual e 2 pocesoare

Hahahaha =)))))))))))))))))))))))))))))))))))

i3 inseamna 3 procesoare? Si i7 inseamna 7 procesoare? =)))))))

E dual-core. Toate intel'uri'le sunt dual-core, mai putin daca iti iei quad-core.

//i7 are 4 sau 6 :) Sau xeon(sau care era) are 64

Edited by nick15

• Procesoarele Intel i3 au 2 nuclee.
  • Procesoarele Intel i5 au 2 sau 4 nuclee.
  • Procesoarele Intel i7 au 4 sau 6 nuclee.

Sincer, iti recomand Intel i3-ul (Desi un i5 sau i7 ar fi mai recomandate).Iti recomand aceasta alegere din cauza unui fapt de care nu multi stiu.Toate procesoarele din seria I de la Intel pot tine locul unei placi video intregi, asa ca in loc de a avea un singur procesor grafic, practic, vei avea doua.

Stiu asta, dar ma gandeam ca o diferenta dintre AMD si i3 de 3.6 ghz e destul de mare si intrece.

Adica un i3 de 3ghz pe langa un AMD cu 3 procesoare de 3.2 ma gandesc. Mai astept pareri

Ia da-mi ma si mie link';uri de la ce zici tu acolo. Nu stiu de unde atata i3 cu procesor de 3.6 gHZ. Eu am cautat laptop'uri 2 luni de zile si nu am vazut pana acum niciun i3 cu procesor de 3.6, nici macar de 3, chiar daca are turbo boost technology.

Daca chiar vrei gaming, ia-ti AMD.

Eu, personal, sunt fan INTEL, dar daca in afara de facebook, mess si jocuri nu faci nimic care sa solicite procesorul/oarele ia-ti AMD.

*Bugetul e 11 milioane doar pentru unitate, nu?

Intel mereu va infrange AMD-ul. Am avut experiente cu intel acasa, asta avand, si am folosit si AMD-uri. Intel DOBOARA AMD pentru lucrurile de zi de zi, si chiar si la jocuri. Toate intelurile au 2core? Pe DRACU empty, credema. Poate in momentu asta da, dar niciodata intel nu a avut doar dual core / quad core. La fel cum zice celalalt, i7 poate fi hexacore. In plus, i3 si i5 sunt defapt i7 cu mai putine optiuni. Ii taie frecventa si toate alea. Asa a fost mereu la seria I. Au creat un procesor extrem de puternic si dupa i-au taiat functiile si toate cele. Ia-ti i3, cel putin parerea mea. Adevarul? Intel si AMD sunt aproape la fel. Intel e mai bun, dar AMD e mult mai ieftin. Daca zici ca le gasesti in aceeasi lungime de pret, oka. Ia-ti intel.

Pentru ca Intel'ul este facut pentru lucruri mai mari (Autocad, Adobe etc etc), nu pentru GTA, NFS si Sims.

Oricat de mult mi-as fi dorit un Intel i7 acum aproape 2 luni, in final mi-am cumparat un A8 Vision si sunt mai mult decat multumit. In afara de gaming, facebook, messenger, diverse site'uri de stiri nu faci nimic interesant pe calculator, asa ca ia-ti AMD. Intel i3 and i5 sunt cacaturi. Daca vrei sa iti iei "i" iti iei i7, nu 3.

i5 nu-i cacat, cel putin nu cele cu 4 nuclee. Oricum, seria i5 e cea mai buna serie de procesoare dual core, deci nu-s cacaturi.

N-are nicio legatura cifra din nume cu numarul de nuclee. i3 e dual core, i5 dual/quad, i7 quad/hexa.

@empty - Lasa-te ca habar n-ai.Daca tot sustii ca i5 e cacat, hai sa facem un Benchmark, pentru a compara i5-ul cu AMD-ul.

P.S: Am avut si eu AMD, si nu le recomand nimanui, pentru ca te lasa cand ti-e lumea mai draga.

Nu toata seria i are placa video integrata, ci doar cele din familia Sandy Bridge. Oricum, e foarte slaba si aia.

• Procesoarele Intel i3 au 2 nuclee.
  • Procesoarele Intel i5 au 2 sau 4 nuclee.
  • Procesoarele Intel i7 au 4 sau 6 nuclee.

Stiu asta, dar ma gandeam ca o diferenta dintre AMD si i3 de 3.6 ghz e destul de mare si intrece.

Adica un i3 de 3ghz pe langa un AMD cu 3 procesoare de 3.2 ma gandesc. Mai astept pareri

Mergi pe ce ai tu nevoie. Desi sunt fan Intel, daca iei PC-ul doar pentru gaming, atunci mergi pe AMD. Jocurile avanseaza, multe noi cer chiar si 4 nuclee pentru a rula foarte bine... se axeaza mai mult pe cantitate.

Daca nu te joci in disperare, ci... faci orice altceva :)), mergi pe i3, ti-au explicat ceilalti de ce.

i5 nu-i cacat, cel putin nu cele cu 4 nuclee. Oricum, seria i5 e cea mai buna serie de procesoare dual core, deci nu-s cacaturi.

N-are nicio legatura cifra din nume cu numarul de nuclee. i3 e dual core, i5 dual/quad, i7 quad/hexa.

Nu toata seria i are placa video integrata, ci doar cele din familia Sandy Bridge. Oricum, e foarte slaba si aia.

Mergi pe ce ai tu nevoie. Desi sunt fan Intel, daca iei PC-ul doar pentru gaming, atunci mergi pe AMD. Jocurile avanseaza, multe noi cer chiar si 4 nuclee pentru a rula foarte bine... se axeaza mai mult pe cantitate.

Daca nu te joci in disperare, ci... faci orice altceva :)), mergi pe i3, ti-au explicat ceilalti de ce.

Nu vreau sa dau bani pe el doar ca sa ma uit la film, dar nici sa joc in disperare. Mai degraba pe post de home/office dar sa pot juca jocuri gen Gta IV si Battlefield 3 sau Nfs The Run, dar nu la high quality. Vreau sa-l folosesc si ca sa lucrez la el altceva

Atunci, cum ti-am zis, mergi pe Intel. AMD-urile nu se merita daca nu-s luate doar pentru jocuri, n-are acelasi randament in aplicatii ca Intel.

Iar daca nu faci nimic profesional, n-ai nevoie de mai mult de 2 nuclee. Eu am un E8400 pe PC-ul vechi si duc absolut orice la high details, ca joc, iar ca aplicatii, n-am dat peste ceva care sa-mi faca probleme.

Deci, mergi pe Intel :)

M-am convins. AMD-urile is doar ieftine ( in comparatie cu intel-urile) dar un AMD cu 6 nuclee abia face fata la un i5, iar cele cu 8 nuclee tot de la AMD gen AMD FX-8120 Eight-Core nu face fata nici pe departe langa un i7

AMD-ul avand performance 7000 iar i7-le 10.000

Multumesc foarte mult. Iar cei care doresc sa-si achizitioneze fie un PC deja asamblat sau piese, va sfatuiesc, ori va luati un i5 care e clasa de mijloc cu 4 nuclee, ori va luati un eight-core de la AMD ( daca suntenti inraiti jocului). Abia un eight-core de la AMD face fata unui i5 quad-core.

Eu recomand sa nu va luati deloc PC-uri deja asamblate :)) Intotdeauna, in aceeasi bani, se poate scoate ceva superior daca luati pe piese.

Tin sa te contrazic,i-am facut unui prieten un pc,pe piese si era in jur de 800 de euro, dupa m-am uitat pe site, acelasi pc (procesoru' un pic mai bun) cu 500 si ceva de euro.

S-a lamurit problema deci :topic_closed:

Edited by nick15

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.