Jump to content

Timp rămas până la Black Week

Pentru detalii complete despre promoție click aici

Black Week a început!

Pentru detalii complete despre promoție click aici

Interviu #26 - ByCorleone - Ex Co Founder

sRn
 Share

Recommended Posts

Salutare, prieteni. Doresc să vă prezint câteva informații despre fostul Co Fondator al comunității, ByCorleone.

Salut, ByCorleone. Îți mulțumesc pentru că ai avut plăcerea de a accepta acest interviu.

Doresc să începem cu câteva informații despre viața reală, cum ar fi numele, vârsta și locul natal.

Nume complet: Ovidiu Brad
Varsta: 22 ani
Loc natal: Cluj-Napoca

Cum arată o zi obșnuită din viața ta?

Pe scurt și în mare, o zi din viața mea se rezumă la muncă, plimbări și somn, bineînțeles.

Ai un job? dacă da, ne poți spune care este acela?

Da, momentan sunt în proiect privind deschiderea unei agenții imobiliare, iar între timp lucrez ca și taximetrist, un job, dacă îi pot spune așa, care îți deschide ochii, cunoscând o mulțime de oameni de toate genurile, aflând și învățând foarte multe lucruri noi.
Pe scurt, dacă îți dorești ceva cu adevărat poți obține, trebuie doar ambiție, dorință și putere de muncă.

Acum că am aflat mai multe lucruri despre tine, doresc să începem partea de gaming.

Cum și când a început aventura ta pe B-Zone?

Viața virtuală petrecută pe B-Zone, a început acum 5 ani, prin toamna anului 2009, când am intrat pe această comunitate pentru SA:MP și CStrike, pe atunci eram încă la liceu, și mai aveam aprinsă flacăra copilăriei în materie de gaming. Am început ca un simplu player, pe SA:MP, alergam din stânga în dreapta să obțin un job, să urc în topul comunității, ce mai, obiective mari.

Între timp m-am legat și de serverele de Counter-Strike ale comunității, cam de aici a început partea tehnică legată de B-Zone, la început i-am propus lui Ștefan (Bobo), să facem o secțiune de hosting, începând astfel o mică afacere, bineînțeles nu era profitabilă, dar era făcută de noi, era satisfacția aia de reușită..era frumos. Încet, încet am ajuns Co-Founder, iar undeva în culise mă ocupam de partea tehnică a platformei de clienți și a serverelor de Conter-Strike, eram ca un manager tehnic și nu numai. În final, din lipsă timpului, trebuia să aleg între realizarea pe plan profesional sau continuarea vieții virtuale, bineînțeles am ales ceea ce mă ajută pe viitor, adică școală, și atingerea obiectivelor în real-life, să spun așa.

Cum au fost primele momente alături de comunitate?

Cum spuneam și mai sus, totul a început că un simplu player care a văzut o oportunitate în B-Zone, cel puțin pe termen scurt, atingerea oricăror obiective reprezintă un succes, un plus de moral și crește încrederea în sine, astfel ajutând la dezvoltarea B-Zone, mă ajutam și pe mine din punct de vedere moral și nu numai.

Având în vedere că ești un jucător foarte vechi, cum erau momentele atunci în SA:MP?

Păi atunci aveai tot jucând, acum poți avea multe cumpărând, știam că se va ajunge aici deși Ștefan, pe atunci era foarte hotărât că nu se va ajunge la asta, în fine, important este că încă merge bine comunitatea.

Cum ai câștigat primii bani?

Începând de la un job de fermier, până la tranzacții de mașini și case.

A fost ușor să intri în prima facțiune?

Nu-mi mai aduc bine aminte, însă greu nu a fost, pentru că jucam din plăcere, și când faci ceva din plăcere, nu poate fi greu.

Ce ne poți spune despre perioada petrecută în The Barzini family (Red Dragon Triad), unde ai fost sublider?

Pe atunci parcă era Oasis, lider, sper să nu greșesc, era o perioadă în care jucam intens, și după multă muncă am ajuns sublider, era bineînțeles un pas spre atingerea obiectivului de a fi lider la o facțiune, însă din păcate, nu am reușit să tai acest obiectiv de pe listă din lipsa timpului.

Care a fost facțiunea în care te-ai simțit cel mai bine?

În The Barzini Family, din câte mi-aduc aminte am stat și cel mai mult, și probabil acolo a fost și cel mai frumos, în general m-am simțit bine pe această comunitate deși au fost unele neajunsuri și nemulțumiri.

Lăsând SA:MP-ul de-oparte, o bună perioadă a carierei tale pe această comunitate ai administrat serverele de Counter-Strike.

Câte servere administrai în acel moment?

Din punct de vedere tehnic pe toate, eram vreo 12 servere pe atunci, obiectivul meu erasa găsim un owner la fiecare, când nu era owner, mă ocupam singur de organizarea și promovarea serverului, însă nu știu dacă s-a simțit sau nu, dar eram în spatele fiecărui owner, urmărind de aproape activitățile pe forum și buna desfășurare a serverelor.

Câți jucători erau online pe serverele de CS ale comunității?

Au fost momente și momente, erau perioade în care aveai nevoie de slot să intri și erau perioade în care nu mergea deloc bine, însă dacă facem o medie, erau populate serverele.

Tu făceai Game-Mode-urile sau doar administrai serverele?

Nu le inventam eu, însă mă inspirăm de pe alte servere, luam game-modul, pluginuri și le făceam, apoi găseam un owner care s-a mai jucat modurile respective și le dezvolta.

Ce concursuri, respectiv premii erau puse la 'bătaie' pe atunci?

Dacă te referi strict la Counter-Strike, erau doar concursurile pe clanuri, erau cupe organizare iar premiile constau în steam-uri, servere de war gratuite pentru clanuri, și bani pe platforma de clienți. Însă mai erau și concursuri offline, prin care trebuia să realizezi câteva versuri cu tema B-Zone, sau realizarea unor fotografii prin diverse locuri care să conțină textul B-Zone, și multe alte concursuri de genu.

Pe atunci, erai Co-Founder-ul comunității. Care erau atribuțiile tale în acel moment?

Cam tot ce înseamnă B-Zone, exceptând partea de SA:MP, unde se ocupa Ștefan, de la supravegherea din umbră a moderatorilor, a global moderatorilor, a ownerilor și a adminilor de pe serverele de counter-strike, promovarea comunității și a serviciilor oferite, gestionarea portofoliului de clienți pe partea de hosting, intretinerea serverelor de cstrike, a website-ului și a servicilor de hosting oferite, până la organizarea de concursuri și multe alte lucruri mărunte care de la exterior păreau simple însă erau o adevărată sursă de stres.

După o perioadă de timp, ai decis să renunți la funcțiile pe care le dețineai. Care a fost principalul motiv pentru care ai renunțat?

Școala în primul rând, realizarea profesională, apoi lipsa de timp și altele.

Te-ai gândit vreodată să revii pe comunitate?

Din păcate numai beneficiez de timpul care îl aveam atunci, iar dacă ar fi să revin doar pentru partea de gaming, SA:MP-ul necesită timp pentru a ajunge sus, unde se simte cel mai intens scopul jocului, acolo unde ești motivat să joci, și din păcate nu îmi mai permit să investesc atâta timp în SA:MP, iar pe partea de CStrike, e nevoie de antrenament, pentru a avea rezultate, adică din nou timp investit. Dacă ar fi să revin la conducerea comunității, aici deja depinde și de Ștefan dacă mai are nevoie de serviciile mele, în plus e nevoie și de timp, oricum, voi fi mereu disponibil să îl ajut cu orice are nevoie.

Ce părere ai despre actualul Staff al comunității?

Nu pot să îmi spun o părere, din lipsă activității pe comunitate, însă dacă urmărim numărul de jucători activi, pot spune că fac o treabă cel puțin bună, exceptând metodele prin care au ajuns aici, oricum, în final scopul scuză mijloacele, nu?

Ce părere ai despre deschiderea unui al treilea server de SA:MP?

Am văzut mesajul lui Ștefan cum că se va deschide al treilea server de SA:MP, din nou nu pot să mă exprim, pentru că nu sunt la curent cu aceste decizii, însă dacă e nevoie de un al treilea server, insamna că lucrurile merg bine, nu? Încercarea moarte nu are.

Ce mesaj dorești să le transimiți jucătorilor?

Asta cred că e partea cea mai interesantă, recomand tuturor să joace de plăcere. Credeți-mă, e cel mai frumos sentiment să ajungi sus, iar când privești înapoi să ști că tot ce vezi e rezultatul muncii tale. Asta se poate aplica și în viață de zi cu zi, incearcati singuri să va atingeți obiectivele, fără ajutorul altora, iar satisfacția va fi înzecită. Priviți viața ca pe o competiție, nu renunțați la visurile voastre, dacă vreți ceva, faceți tot posibilul să reușiți.
Pe final vreau să îți mulțumesc pentru interviu, nu știu a cui a fost ideea să mă contactați însă mă bucură faptul că nu s-a uitat tot ce am făcut aici, îți mulțumesc și ție și lui Ștefan pentru implicare și tuturor celor care au dat o mână de ajutor comunității.
Let's play together!

Încă odată doresc să îți mulțumesc că mi-ai acceptat invitația. Îți urez mult succes!

Acesta a fost interviul meu alături de ByCorleone. Aștept părerile voastre!

Foarte interesant interviul. :) Eu nu am apucat sa-l cunosc pe ByCorleone ca si membru al staff-ului dar am auzit numai lucruri bune despre el.

Multumim sRn !

Interesant interviu, a fost ceva cu adevărat impresionant.

Câte lucruri 'vechi' se ascund în spatele comunității... și abia acum, peste 5 ani, noi aflăm ceva ce ne lasă 'gura apă'. :)

Nu știu a cui a fost ideea să mă contactați însă mă bucură faptul că nu s-a uitat tot ce am făcut aici, îți mulțumesc și ție și lui Ștefan pentru implicare și tuturor celor care au dat o mână de ajutor comunității.

A noastră. Eu, sRn și Ștefan.

Hmmm. Sunt curios cum ai reușit să iei legătura cu ByCorleone. Bănuiesc că ai reușit cu ajutorul lui Bobo. Anyways, felicitări pentru interviu.

Un interviu de calitate cu o persoana pe masura, de nota 20. Felicitari celor implicati si lui ByCorleone pentru tot ce a facut pentru comunitate

Edited by South Black Thief

Multumesc Stefan(BoBo), Sorin(sRn), Victor(Skyntei) pentru initiativa, multumesc tuturor pentru cuvintele frumoase, sunt chiar surprins sa vad ca munca mea nu a fost in zadar, in plus fiind chiar apreciata. De asemenea ma bucur sa vad ca inca mai activeaza oameni precum Sebi(Just xeS) si Alex(JustMed).

@Sickk: Bogdan, ByMages sau Scar cum il stiu prietenii face ravagii la MMA, iar cu Catalin(ByFydo) nu m'am mai intalnit cu el de aproape un an.

Ne auzim zilele urmatoare inainte de topic closed:) let's play togheter!

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.