Jump to content

Elevii români, pe primele locuri în UE la învățarea limbilor străine

fiendishfish
 Share

Recommended Posts

Aproape 60% din elevii din ciclul de învățâmânt secundar din Uniunea Europeană studiau cel puțin două limbi străine în anul 2014, copiii din România aflându-se pe primele locuri, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

limbi_dstraine_elevi_77493400.jpg

La polul opus, mai puțin de 10% din elevii din ciclul secundar studiau cel puțin două limbi străine în Ungaria (6,3%), Irlanda (7,9%) și Austria (9,5%), conform Agerpres.

La nivelul UE, aproape 18 milioane de elevi din ciclul de învățâmânt secundar, respectiv 98,6% din toți elevii de la acest nivel, studiau cel puțin o limbă străină în 2014 iar din aceștia aproape 11 milioane (59,9%) studiau cel puțin două limbi străine.

Engleza este de departe cea mai populară limb străină în ciclul de învățâmânt secundar, fiind studiată de peste 17 milioane de elevi (97,3%), urmată de franceză cu 5 milioane de elevi (33,7%), germană cu 3 milioane de elevi (23,1%) și spaniolă care este studiată de 2 milioane (13,1%).

Sursa: http://www.realitatea.net/elevii-romani-pe-primele-locuri-in-ue-la-inva-area-limbilor-straine_1877319.html

Prin acest studiu se dovedeste inca odata ca intelectul romanilor si a elevilor romani este unul cu un volum mare, trebuie doar exploatat si odata ce este exploatat trebuie antrenat pentru a deveni din ce in ce mai bun.

Stiu pe dracu, daca o studiaza nu inseamna ca o si stiu. Ii numeri pe degete pe cei care stiu engleza la un nivel conversational, probabil in jur de 10%, ca asa sleep, wank, si eat stie orice prost. Un exemplu bun pentru voi il constituie serverele de samp de pe bzone, unde majoritatea habar n-au o boaba de engleza si iti curge sange din urechi cand vezi ce scriu.

Stiu pe dracu, daca o studiaza nu inseamna ca o si stiu. Ii numeri pe degete pe cei care stiu engleza la un nivel conversational, probabil in jur de 10%, ca asa sleep, wank, si eat stie orice prost. Un exemplu bun pentru voi il constituie serverele de samp de pe bzone, unde majoritatea habar n-au o boaba de engleza si iti curge sange din urechi cand vezi ce scriu.

Mereu trebuie să existe un băiat "deștept" care să comenteze.

Încearcă să vezi și partea bună a românilor, nu doar partea rea. Cei care nu știu engleză se înțelege, dar să comentezi că ei nu știu engleză, iar tu să nu știi vorbi limba română este de toată rușinea.

#StopHatin'Anywhere

Mereu trebuie să existe un băiat "deștept" care să comenteze.

Încearcă să vezi și partea bună a românilor, nu doar partea rea. Cei care nu știu engleză se înțelege, dar să comentezi că ei nu știu engleză, iar tu să nu știi vorbi limba română este de toată rușinea.

#StopHatin'Anywhere

Ce este gresit in ceea ce ai evidentiat cu rosu? Daca esti destept, fii pana la capat.

Ce este gresit in ceea ce ai evidentiat cu rosu? Daca esti destept, fii pana la capat.

Păi așa faci tu acordul, măi nene, mă?

Edited by Complexatu B Zone

De unde stiu eu ca tu ai, tinand cont ca peste tot scrie la fel? Parca mai repede as crede oameni ca el in locul puleilor de pe bizon.

Vorbește frumos, se vede cât de deștept ești dacă recurgi la cuvinte vulgare...

Nu te lua de limbajul meu amical. Tu ai vrut sa pari destept, dar nu ti-a iesit, despre asta e vorba.

Poate tu ai vrut să pari deștept fiind în contradicție cu subiectul topic-ului. Las-o moartă, BdDr!

Poate tu ai vrut să pari deștept fiind în contradicție cu subiectul topic-ului. Las-o moartă, BdDr!

Ehe, eu am postat la subiect. Tu ai incercat sa ma contrazici de-an pulea. M-ai facut analfabet, ti-am aratat ca nu este asa. Ti-am spus sa imi aduci argumente, nu mi le-ai adus. Din potriva, ti-am aratat si argumentat ca este fix pe dos. Eh, asta e...

Cu o ora pe saptamana nu prea se numeste "limba straina invatata". Asa am facut si eu si franceza si germana, stiu 10 cuvinte maxim si ma doare la banana de ambele limbi, de ambele tari si de toti vorbitorii acestor limbi. Cei care invata limbi din pasiune sau asa ceva, alta poveste. Dar sa pui pe toata lumea sa "invete" limbile tarilor vestice, avand in vedere faptul ca 90% din romani nu vad granita in viata lor, la ce foloseste (se exclud capsunarii) ? Si strainii care au ce comunica si vor sa o faca stiu engleza, nu-i nevoie de alta limba, cu restu nu prea ai ce discuta. No hating, da' totusi, sa fim si realisti. Mai bine ar scoate toate mizeriile alea de limbi si sa mareasca nr. de ore de engleza, e singura limba utila din care ai mult de castigat daca o cunosti si multi joaca fotbal in orele de engleza pentru ca au profesori care "au invatat" si ei engleza cum am invatat si eu franceza. Macar la statistica asta sa stam bine ca la aia cu "cat la % din populatia tarii are inca wc in fundu' curtii" nu stam asa bine.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.